Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi aikuista katsoo ja lapsi kertoo piirustuksesta. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Ajanvaraus

Väinönkatu 6, 3. kerros, Jyväskylä
puh 014 266 3590

 • maanantaisin klo 9-12
 • tiistaisin klo 9-12

Ajanvarausaikana voit soittaa ilmoittautuaksesi asiakkaaksi perheneuvolaan. Toimistosihteeri vastaa puheluun ja välittää soittopyyntösi päivystävälle perheneuvolan työntekijälle, jolta voit saada ohjausta ja neuvontaa myös ilman asiakkaaksi ilmoittautumista. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään muutamasta viikosta muutaman kuukauden sisällä.

Asioista voit halutessasi keskustella myös nimettömänä. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Sähköinen ajanvaraus

Perheasioiden sovitteluun voit varata ajan sähköisesti kirjautumalla Hyviksen ajanvaraukseen. Sovittelun tarkoituksena on auttaa ja tukea vanhempia keskustelemaan lapsen asioista erotilanteessa tai eron jälkeen. Huom! Sovittelussa ei tehdä elatus-, huolto- ja tapaamissopimuksia, vaan niissä asioissa auttaa Perheoikeudelliset palvelut, lastenvalvoja.
Sähköistä aikaa varatessa tulee täyttää varausta koskevat esitiedot ja valita vapaista ajoista sopivin. Muista ilmoittaa kaikkien osallistujien yhteystiedot. Sähköisesti varatusta ajasta lähetetään tekstiviestimuistutus annettuun puhelinnumeroon.

Sähköinen yhteydenottopyyntö
Hyviksen kautta voi jättää yhteydenottopyynnön. Siihen vastataan 7 vrk sisällä puhelinneuvonta-aikoina.

 

Teemme vastaanottotyötä sekä paikan päällä että etäyhteyksin. Toistaiseksi kaupungin ohjeistuksen mukaisesti paikan päällä tavattaessa sekä työntekijöiden että yli 12-vuotiaiden asiakkaiden tulisi käyttää kasvomaskeja. Jos sinulla ei ole omaa maskia, saat sellaisen sisään tullessasi paikan päältä. 

Perheneuvolaan ei pidä tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, olet tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin. Jos sovitun tapaamisen toteuttaminen mietityttää, ole yhteydessä omaan työntekijääsi. 

Perheneuvolan tehtävä on tukea lapsiperheitä erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa. Lasten asioissa palvelut on tarkoitettu pääosin alle 13-vuotiaille lapsille.

Perheneuvolassa työskentelee psykologeja, sosiaalityöntekijöitä ja lastenpsykiatri, jotka tapaavat perheen yleensä työparina. 

Jyväskylän perheneuvola palvelee seuraavien kuntien asukkaita: Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Perheet voivat ottaa itse yhteyttä suoraan perheneuvolaan ajanvarausaikana.Toimistosihteeri vastaa puheluun ja välittää soittopyynnön päivystävälle perheneuvolan työntekijälle. Puhelinkeskustelussa voit saada ohjausta ja neuvontaa myös ilman asiakkaaksi ilmoittautumista. 

Perheneuvolapalvelu on perheelle maksutonta. Lähetettä ei tarvita.

Perheneuvolan toimisto on auki ma-pe klo 8-15.30. Toimistosihteerille puh. 014 266 3590 voit soittaa, jos sinun on tarvetta esimerkiksi perua ajanvaraus tai haluat jättää työntekijälle soittopyynnön. 

Vinkkejä perheiden arkeen korona-aikana

Tiedosto

Ota yhteyttä perheneuvolaan, kun

 • olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, kehityksestä, mielialasta tai tunne-elämästä
 • tarvitset tukea vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä
 • tarvitset selvittelyapua perheesi ristiriitatilanteisiin
 • tarvitset apua parisuhteen ongelmiin
 • harkitset avio/avoeroa tai perheesi tarvitsee apua erosta selviämiseen
 • lastasi tai perhettäsi on kohdannut yllättävä tapahtuma esimerkiksi kuolema, onnettomuus tai sairaus

Työmuodot

 • lasten kasvuun, kehitykseen ja tunne-elämään liittyvä terapeuttinen ohjaus ja neuvonta
 • lapsen ja perhetilanteen tutkiminen ja hoito
 • perhe-, pari-, yksilö- ja vuorovaikutusterapiat
 • perheasiain sovittelu
 • lasten ja vanhempien ryhmät

Teemme työtä yhdessä lapsen ja koko perheen kanssa sekä tarvittaessa lapsen opettajan, terveydenhoitajan, sosiaalityön tai varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa. Yhteyttä muihin ammattilaisiin pidetään yhteistyössä perheen kanssa.

Asiakastyön lisäksi Jyväskylän perheneuvola antaa työnohjausta, konsultaatiota ja koulutusta lapsiperheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Jyväskylän perheneuvola on tukenut lapsiperheitä haastavissa elämäntilanteissa jo yli kuuden vuosikymmenen ajan. Keski-Suomen perheneuvolatyötä käsittelevä historiateos Lapsen asialla aikuisten maailmassa valmistui vuonna 2012. Teos on luettavissa myös Jyväskylän kaupungin kirjastosta.

Lastentutkimusklinikka

Perheneuvolassa toimii myös oppimisvaikeuksien tutkimuksiin ja kuntoutukseen erikoistunut työryhmä Lastentutkimusklinikka.
Lastentutkimusklinikkaa ylläpitävät yhteistyössä perheneuvola ja Niilo Mäki Instituutti.

Asiakkaaksi pääsee lähetteellä.

Jyväskylän perheneuvola

Väinönkatu 6, 3. krs
40100 Jyväskylä
p. 014 266 3590 (toimisto)

perheneuvola(at)jyvaskyla.fi
katso kartalta »

Perheneuvolan palveluesimies Anu Huovinen
p. 050 568 9687

Instagram: @jyvaskylan_perheneuvola