Perhehoitajien valmennus

Sijais- ja adoptiovanhempien PRIDE-valmennuksen tavoitteena on taata kaikille sijaiskotia tarvitseville lapsille mahdollisuus päästä hyvin valmentautuneeseen perheeseen sekä turvata sijoituksen jatkuminen niin kauan kuin se on lapsen kannalta tarpeellista. Valmennuksessa tarjotaan perheelle tietoa sijaisvanhemmuudesta, lapsen kehityksestä, yhteistyöstä lapsen perheen ja viranomaisten kanssa.

PRIDE-valmennus on prosessinomainen ja se sisältää 9 ryhmätapaamista sekä henkilökohtaisia tapaamisia perheen kanssa. Valmennuksen aikana perheellä on mahdollisuus miettiä omaa halukkuuttaan ja valmiuttaan ryhtyä sijaisperheeksi. Valmennuksessa kouluttajaparina toimii aina sosiaalityöntekijä ja sijaisvanhempi.

Lyhytaikaiseksi perhehoitajaksi sekä nuorten perhehoitajaksi ryhtyvät perheet osallistuvat lisäksi erillisiin lisävalmennuksiin Pride-valmennuksen jälkeen. Sukulaissijaisperheille järjestetään lyhyempimuotoinen valmennus (12 tuntia) sijoituksen jälkeen.

Valmennuksista peritään vuosittain vahvistettava maksu, joka kattaa koulutuksen opintomateriaalin ym. kulut.

Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö järjestää PRIDE-valmennusta säännöllisesti. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja seuraavasta valmennuksesta.

Lue lisää PRIDE-valmennuksesta: Pesäpuu ry:n nettisivuilta