Mattilan perhetukikodin perhekuntoutus

Mattilan perhetukikoti, perhekuntoutus

Mattilankatu 11, käyntiosoite Mattilankatu 7 ja 9
40600 Jyväskylä

Johtaja Reetta Hänninen, p. 014 266 3531, 050 3370137
Perhekuntoutuksen työntekijät p. 014 266 0171

Mattilan perhetukikodin perhekuntoutus auttaa jyväskyläläisiä lastensuojelun asiakkuudessa olevia perheitä. Asiakasperheet saavat kuntoutusjaksolla intensiivistä ja kokonaisvaltaista psykososiaalista ohjausta ja tukea.

Kuntoutukseen kuuluu asumisjakso, kotiharjoittelua ja päivätoimintaa. Perheet asuvat heille osoitetussa asunnossa kuntoutuksen ajan. Tukea perheet saavat arkisin klo 8-20 ja lauantaisin. Kuntoutuksessa perheiden kanssa työskentelee kolme sosiaaliohjaajaa, sosiaalityöntekijä ja sairaanhoitaja.

Työskentely tapahtuu perhekohtaisten yksilöllisten suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Perheiden kanssa tarkastellaan muun muassa erityisen tuen tarpeita ja muita perheen tilanteeseen kokonaisvaltaisesti vaikuttavia asioita, kuten vanhemmuutta, lasten kasvatusta, perheen voimavaroja, muutostarpeita tai mahdollisia riippuvuuksia. Perhe saa arkeensa myös asiointiapua ja opastusta sekä konkreettista tukea ja ohjausta, esimerkiksi talouden ja kodinhoitoon liittyen. Lisäksi kuntoutukseen liittyy erilaista toimintaa, jonka suunnitteluun perheet osallistuvat.

Aiemmin perhetukikodin yhteydessä toiminutta Tuetun asumisen perheyksikköä ei enää ole. Myös Mattilan perhetukikodin yhteydessä toimineen, jyväskyläläisiä lapsiperheitä palvelleen perheiden päiväkuntoutus Paatin kehittämistoiminta on päättynyt. Paatissa kehitettyjä menetelmiä hyödynnetään Mattilan perhekuntoutuksessa.

Perhekuntoutus kuuluu lastensuojelulain 36 §:n mukaisiin muihin lasta ja perhettä tukeviin palveluihin ja avohuollon tukitoimiin.