Mattilan perhetukikodin kriisi- ja vastaanotto-osasto

Mattilan perhetukikoti

Mattilankatu 11, 40600 Jyväskylä
p. 014 266 3530 ympäri vuorokauden

katso kartalta >

Yhteystiedot:

Osasto / ohjaajat, p. 014 266 3530 tai 014 266 7727
Johtaja, Reetta Hänninen, p. 014 266 3531, sähköposti on muotoa: etunimi.sukunimi(at)jyvaskyla.fi

Perheissä tulee joskus eteen tilanteita, etteivät omat vanhemmat pysty huolehtimaan lapsestaan. Mattilan perhetukikodin osasto palvelee ympärivuorokautisesti kriisi- ja vastaanottokotina Jyväskylän seudun lastensuojelutarpeessa olevia 0-12-vuotiaita lapsia ja lapsiperheitä.

Mattilan kriisi- ja vastaanotto-osastolla on seitsemän paikkaa lapsille. Toiminta on lyhytaikaista arviointi- ja vastaanotto-osastotoimintaa. Sijoituksen alussa sovitaan yhdessä perheen, lapsen ja sosiaalityöntekijän kanssa suunnitelma ja tavoitteet sijoitukselle. Lisäksi osastolla tehdään jokaiselle lapselle yksilöllinen hoito- ja kasvatussuunnitelma. Jokaisella lapsella on nimetty omaohjaaja.

Mattilassa lapselle pyritään tarjoamaan säännöllinen päivärytmi, sekä virikkeellinen ja kodinomainen kasvuympäristö. Lapsen koulunkäyntiä tuetaan ja yhteisen toiminnan lisäksi lasta ohjataan osallistumaan omien toiveiden mukaiseen harrastustoimintaan.

Mattilassa ohjaajat tekevät yhteistyötä vanhempien ja lapsen verkoston kanssa. Avoin työskentely lapsen ja perheen asioissa lisää luottamusta ja vähentää ristiriitoja. Työssä korostuu lasten kohtaaminen, lapsen ja perheen tilanteen ja tuen tarpeen selvittely.

Sijoituksen päätyttyä suurin osa lapsista palaa takaisin kotiin. Kotiutumista tuetaan vielä sijoituksen jälkeen. Jos kotiin palaaminen ei ole lapsen edun mukaista, hänelle etsitään pidempiaikainen sijaiskoti.