Aikuisten sosiaalipalvelut

 

Mitä on aikuissosiaalityö?

Toisinaan elämässä tulee eteen asioita, joista yksin selviäminen tuntuu mahdottomalta. Esimerkiksi pitkittynyt työttömyys, sairastuminen, velkaantuminen, liiallinen päihteiden käyttö, pelaaminen tai muu yllättävä kriisitilanne voi aiheuttaa tilanteen, jolloin ulkopuolinen tuki on tarpeen.

Sosiaalityöntekijöiltä ja sosiaaliohjaajilta saat apua ja tukea erilaisiin elämänvaiheisiin liittyvien asioiden selvittelyyn. Yhdessä voimme keskustella ja miettiä sinulle sopivia vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Aikuissosiaalityössä on laaja tietous sosiaaliturvasta, palvelujärjestelmästä sekä yhteistyökumppaneiden palveluista.

Aikuissosiaalityön palveluja

  • sosiaaliohjaus
  • sosiaalityö
  • asumisneuvonta
  • asumisohjaus
  • sosiaalinen luotto
  • täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
  • erilaiset ryhmät

Ajankohtaista aikuissosiaalityössä

Koronavirustilanteen vuoksi aikuissosiaalityössä hoidetaan asiakastapaamiset toistaiseksi puhelinneuvotteluina tai muita etäyhteyksiä hyödyntäen. Olethan ensisijaisesti puhelimitse yhteydessä sosiaaliaseman opastukseen, puh. 014 266 3624 tai suoraan omaan työntekijääsi. Voit ottaa yhteyttä myös Hyvis.fi -kautta.

Sosiaaliaseman opastukseen pääsee asioimaan, mutta muistathan huolehtia siitä, että flunssaoireista kärsiessäsi et voi tulla paikan sosiaaliasemalle. Kaikki ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla. Samoin sosiaaliohjauksen palvelut terveysasemilla sekä muut asiakastapaamiset eri toimijoiden tiloissa toteutetaan puhelimitse. Tilannetta arvioidaan maan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Ajankohtaista ja koottua tietoa koronavirustilanteesta
Paremmin yhdessä ry:n Tiedote koronaviruksesta 

 

 

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut