Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sosisaaliohjausta Kuokkalan terveysasemalla

Sähköinen asiointi:

Huoli-ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta olevasta henkilöstä 

Yhteydenottopyyntö

Puhelinaika (20 min, vaatii kirjautumisen)

Toimeentulotukihakemus (vaatii kirjautumisen)

Mitä on aikuissosiaalityö?

Toisinaan elämässä tulee eteen asioita, joista yksin selviäminen tuntuu mahdottomalta. Esimerkiksi pitkittynyt työttömyys, sairastuminen, velkaantuminen, liiallinen päihteiden käyttö, pelaaminen tai muu yllättävä kriisitilanne voi aiheuttaa tilanteen, jolloin ulkopuolinen tuki on tarpeen.

Sosiaalityöntekijöiltä ja sosiaaliohjaajilta saat apua ja tukea erilaisiin elämänvaiheisiin liittyvien asioiden selvittelyyn. Yhdessä voimme keskustella ja miettiä sinulle sopivia vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Aikuissosiaalityössä on laaja tietous sosiaaliturvasta, palvelujärjestelmästä sekä yhteistyökumppaneiden palveluista.

Aikuissosiaalityön palveluja

  • sosiaaliohjaus
  • sosiaalityö
  • asumisneuvonta
  • asumisohjaus
  • sosiaalinen luotto
  • täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
  • erilaiset ryhmät

Ajankohtaista aikuissosiaalityössä

Aikuissosiaalityöstä saa apua ja tukea erilaisten huolten selvittelyyn. Huoli voi liittyä esimerkiksi työttömyyteen, sairastumiseen, velkaantumiseen, päihteisiin, pelaamiseen tai muuhun kriisiin.

Koronavirustilanteen vuoksi aikuissosiaalityössä hoidetaan asiakastapaamiset toistaiseksi puhelinneuvotteluina tai muita etäyhteyksiä hyödyntäen. Olethan ensisijaisesti puhelimitse yhteydessä sosiaaliaseman opastukseen, puh. 014 266 3624 tai suoraan omaan työntekijääsi. 

Sosiaaliaseman opastukseen pääsee asioimaan, mutta muistathan huolehtia siitä, että flunssaoireista kärsiessäsi et voi tulla paikan sosiaaliasemalle. Kaikki ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla. Sosiaaliohjauksen palvelut terveysasemilla sekä muut asiakastapaamiset eri toimijoiden tiloissa toteutetaan puhelimitse. Tilannetta arvioidaan maan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Ajankohtaista ja koottua tietoa koronavirustilanteesta
Paremmin yhdessä ry:n Tiedote koronaviruksesta 

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut