Valinnanvapauskokeilu Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla

Jyväskylän kaupunki sekä Hankasalmen ja Uuraisten kunnat ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriön Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeessa. Valinnanvapauskokeilu jatkuu ainakin 31.10.2019 saakka.

Julkisen terveysaseman vaihtaminen on mahdollista tehdä osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla.

Yleisöluento 13.11.2018: Valinnanvapaus sosiaali- ja terveyspalveluissa

Mitä sote-palveluja voin valita? Entä onko pakko valita? Sosiaali- ja terveyspalvelujen muutoksista puhutaan ja kirjoitetaan paljon, mutta mitä tavallisen kuntalaisen on hyvä tietää?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kuntalaisen valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveyspalveluissa tiistaina 13.11. klo 18.00–19.30 Jyväskylän kansalaisopiston luentosaliin (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs). Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Mitä palveluja valinnanvapauteen kuuluu?

Valinnanvapauskokeilu kattaa asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Pakettiin kuuluvat myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Neuvolan, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä työterveyshuollon palvelut säilyvät ennallaan, vaikka vaihtaisitkin oman alueen terveysasemaa valinnanvapauskokeilussa.

Päivystyksen ja erikoissairaanhoidon, hoitotarvikejakelun, fysioterapian, päihdehoitajan, depressiohoitajan, diabeteshoitajan ja reumahoitajan vastaanottopalvelut sekä muut erikoisvastaanottopalvelut pysyvät ennallaan osoitteen mukaisen terveysasemasi käytäntöjen mukaisesti.

Kuka voi tehdä valinnan?

Kokeilu on käynnissä Jyväskylässä Huhtasuon, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemilla sekä Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemilla.

Valinnanvapauskokeilu ei koske palveluasumisen eikä säännöllisen kotihoidon asiakkaita, joille kunta tarjoaa lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut sekä mahdollisen sosiaaliohjauksen.

Valinnanvapauskokeilu ei koske Tikkakosken, Säynätsalon ja Korpilahden Oma Lääkärisi -terveysasemien asiakkaita.

Kokeiluun ovat oikeutettuja opiskelijat, joiden kotikunta on Jyväskylä, Hankasalmi tai Uurainen.

Miten vaihdan terveysasemaa: palveluntuottajan valinta

Katso ohjeet valinnan tekemiseen

Tietoa valinnanvapauskokeilusta

Kysy valinnanvapauskokeilusta

  • Kuntalaiset voivat kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista puhelinnumerosta 014 266 0133 (ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16).
  • Numeroon voit soittaa myös jos haluat tehdä palveluntuottajan vaihdon puhelimessa.
  • Valinnanvapauteen perehdytetyt hoitajat neuvovat aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.
  • Lue usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin koottuja vastauksia

Anna palautetta valinnanvapauskokeilusta

Linkki valinnanvapauskokeilun palautesivulle