Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rokotusainepulloja rivissä pöydällä.


Koronavirusrokote antaa suojaa koronavirustautia ja sen vakavia tautimuotoja vastaan. Riittävän kattavilla rokotuksilla pyritään estämään viruksen leviämistä väestön keskuudessa. Siksi koronavirusrokotetta tarjotaan maksutta koko väestölle. 

Rokotuspaikat

Rokotuspaikka valitaan ajanvarauksen yhteydessä:  

 • Kuokkalan entisen terveysaseman tilat, Syöttäjänkatu 10 (esteetön kulku)
 • Killerin raviradan katsomorakennus, Vesangantie 24 (2. kerros, ei hissiä)
 • Killerin raviradan katsomorakennuksen edustan rokotuskontti (esteetön, käytettävissä Killerille ajan saaneille) 
 • Hankasalmen terveysasema
 • Uuraisten terveysasema.

Korpilahdella järjestetään yksittäisiä rokotuspäiviä henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä kumpaankaan kaupungin rokotuspaikoista. 

Käytettävissä on myös mobiiliyksikkö niiden asukkaiden palvelemiseksi, jotka eivät vakavan fyysisen tai sosiaalisen syyn vuoksi pääse saapumaan rokotuspaikalle. Mobiiliyksikön käyttö harkitaan tapauskohtaisesti eikä sen käyntiä voi itse varata esimerkiksi terveysasemalle soittamalla. 

Huhtikuun lopussa 2021 työterveyshuollon yksityiset toimijat alkoivat tarjota asiakkailleen koronarokotuksia yhteistyössä kuntien kanssa. Niissä edetään samassa ikäjärjestyksessä kuin kunnissakin.

Rokotukseen saapuminen

Rokotuspisteillä on turvallista asioida. Muista nämä asiat rokotuspisteelle tullessasi:

 • Älä tule rokotukseen, mikäli sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita. Tavallisia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskipu, huonovointisuus, yleiskunnon lasku sekä melko tavallisena maku- ja hajuaistin heikkeneminen.
 • Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilökortilla.
 • Saavu rokotukseen ajoissa.
 • Käytä maskia.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin.
 • Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.
 • Voit tulla rokotuspisteeseen autolla, pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Julkisissa kulkuvälineissä tulee muistaa maskin käyttö.

Koronarokotteen jälkeenkin tulee huolehtia suojautumisesta

Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvaväliä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta ja käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen mahdollisiin tartunnan lähteisiin ei ole mahdollista. Jos oireita ilmaantuu, tulee hakeutua testiin.

Rokotus koostuu kahdesta annoksesta, jotka annetaan noin 12 viikon välein. Voi kestää vielä useita kuukausia, ennen kuin koko Suomen tasoinen suoja tautia vastaan on saavutettu ja epidemia on torjuttu. Huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä yskimällä ja niistämällä oikein autat torjumaan koronan lisäksi myös muita tarttuvia tauteja. 

Seuraa oman vuorosi tuloa ja varaa aika

Perusterveiden työikäisten toivotaan seuraavan rokotusvuoronsa tuloa ajanvaraussivuillamme. Tekstiviestejä ei tälle ryhmälle erikseen lähetetä. Rokotusvuorojen periaatteet löytyvät sivulta rokotusjärjestys. Huomaathan, että jos olet jo sairastanut koronavirustaudin, THL:n ohjeen mukaan rokotteen voi ottaa vasta 6 kuukauden kuluttua tartunnan toteamisesta.

Koronarokotusasioita hoitaa suora numero

Jäikö kysyttävää? Koronarokotusasioissa palvelee puhelinnumero 014 266 1472. Kysymyksen koronarokotuksesta voi lähettää neuvontaan myös sähköpostitse osoitteella koronarokotus@jyvaskyla.fi.

Lisätietoa rokotteista

Tietoa koronaviruksesta Jyväskylästä

Asiasanat: