Äitiysneuvola

Neuvolan ajanvaraus

Voit varata ajan äitiysneuvolaan neuvolan puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalveluun voit jättää soittopyynnön. Soittopyyntöön vastataan mahdollisimman nopeasti, viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Puhelimitse voit varata vastaanottoaikoja, kysyä laboratoriovastauksia ja saada muun muassa yleistä terveysneuvontaa. Jos haluat jutella oman terveydenhoitajan kanssa, voit varata soittoajan ja terveydenhoitaja soittaa sinulle. Peruutusnumerossa voit vain peruuttaa samalle päivälle varattuja aikoja. Puhelinpalvelukeskuksessa puhelimeen vastaavat neuvoloiden terveydenhoitajat.

Puhelinpalvelu on avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteystiedot.

Neuvolassa tavoitteena on turvata odottavan naisen ja syntyvän lapsen hyvinvointi terveystarkastusten, seulontatutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan avulla.

Toiminnassa painotetaan koko perheen hyvinvointia. Painopiste on ennaltaehkäisevässä, perheiden hyvinvointia lisäävässä työssä. Jokaisen asiakkaan kohdalla arvioidaan hoidon, tutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan tarve yksilöllisesti. Asiakkuus äitiysneuvolassa jatkuu synnytyksen jälkeiseen jälkitarkastukseen asti.

JYTEn neuvoloilla ja Keski-Suomen Keskussairaalalla on sama potilastietojärjestelmä, Effica-Äitiyshuolto. Sama tietojärjestelmä mahdollistaa paremman tiedon kulun ja siirron sekä asiakasturvallisuus paranee.

Keskustan äitiysneuvolassa alkaa 22.8.2108 lääketieteen opiskelijoiden koulutus- ja opetusklinikkatoiminta.
Lääketieteen opiskelijoita ohjaavat synnytys- ja naistentautien erikoislääkärit Keski-Suomen keskussairaalasta. Erikoislääkäri vastaa hoidosta ja huolehtii tarvittaessa lisätutkimuksista.
Ajanvaraus opetusklinikalle tapahtuu neuvoloiden terveydenhoitajien kautta. Osallistuminen opetusklinikalle on vapaaehtoista. Kaikki hoitoonne osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia.
Opetusklinikan käynti on normaalia neuvolalääkärikäyntiä pidempi n. 60min.
Toivomme asiakkaidemme suhtautuvan myönteisesti mahdolliseen ylimääräiseen ajankuluun ja olemaan mukana lääkäriksi opiskelevien opetustehtävässä.
Voit lukea ja tulostaa kutsukirjeen ennen vastaanottoa.