Hyppää pääsisältöön
Kuva
Etualalla vauva katsoo ja ihmettelee, taustalla aikuisia ja piirtävä lapsi. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Perhekeskus tarkoittaa palvelujen kokonaisuutta, joka sisältää lapsille, nuorille ja perheille suunnatut hyvinvointia ja terveyttä sekä kasvua ja kehitystä edistävät sekä varhaisen tuen, hoidon ja kuntoutuksen palvelut. –THL

Kuokkalan perhekeskus toimii neuvolan kanssa samassa osoitteessa Polttolinja 9. Kuokkalan perhekeskus on Jyväskylän toinen perhekeskus Huhtasuon lisäksi. Perhekeskuksissa noudatetaan kaupungin koronaohjeistuksia.

Perhekeskustoimintaa järjestetään yhdessä eri toimijoiden kanssa. Jos yksikkösi tai yhdistyksesi etsii tiloja lapsiperheille järjestettävään toimintaan, voit kysyä perhekeskuksen tiloja perhekompassi(a)jyvaskyla.fi. Myös vertaisryhmät voivat käyttää perhekeskuksen tiloja, kun järjestävät avointa toimintaa lapsille, nuorille tai perheille. 

Toimintaa Kuokkalan perhekeskuksessa

Perhekompassin ohjausta ja neuvontaa –tapaamiset

Perhekompassin ohjausta ja neuvontaa – tapaamiset tarjoavat apua perheille lapsiperhearjen erilaisissa tilanteissa. Tapaamisissa voi keskustella esimerkiksi lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai lapsiperheiden palveluihin liittyvistä asioista. Ota yhteyttä, jos epäröit, mistä saisit tilanteeseesi apua. Pohditaan yhdessä! 

Perhekompassin ohjausta ja neuvontaa –tapaamiset maanantaisin klo 12.30-15 15.8.22. alkaen. Tervetuloa ilman ajanvarausta juttelemaan lapsiperheen arjen asioista.  

Parisuhteen huoltoasema
Tarvitseeko parisuhteesi huoltoa? Onko aika katsastaa parisuhde?

Parisuhteen huoltoasema on jyväskyläläisten lapsiperheiden vanhemmille tarkoitettua kertaluontoista (1-3 kertaa) matalan kynnyksen ohjausta. Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä. Parisuhteen huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Tarvittaessa saa vinkkejä ja neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin parisuhdepalveluihin. Parisuhteen huoltoaseman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän seurakunta.

Huoltoasema on avoinna tiistaisin klo 12.30-16 Kuokkalan ja Kortetalon perhekeskuksessa vuoroviikoin. Varaa noin tunnin mittainen maksuton aika puhelimitse Anne Savolin p. 050 380 0583 tai Tiina Tuukkanen p. 050 338 9810.

Yksin vanhempana-vertaistukiryhmä

Maksuton ryhmä kokoontuu kuusi kertaa. Vertaisryhmät alkavat kevät- ja syyskaudella. Ryhmään ovat tervetulleita sekä yksin lasta odottavat sekä alle 1 vuotiaan kanssa yksin vanhempana olevat. Yhdessä mietimme esimerkiksi vanhemmuutta, sen monia tunteita, tukiverkostojen merkitystä ja tutustumme Jyväskylän lapsiperhepalveluihin. Vierailijoina ryhmässä ovat käyneet vanhempien toiveiden mukaisesti esimerkiksi lastenvalvoja, pikkulapsipsykologi ja kätilö.

Vertaisryhmä on suljettu ja osallistujilta toivotaan sitoutumista ryhmän toimintaa. Seuraava ryhmä on suunnitteilla syksylle 2022.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ryhmän vetäjiltä Marja Partaselta p. 050 311 8261 tai Teresa Vileniltä p. 050 596 5447.
Ryhmän järjestävät yhteistyössä varhaisen tuen perhetyö ja Keski-Suomen ensi- ja turvakodin järjestölähtöinen avopalvelu.

Mll:n iltaperhekahvila

Mll järjestää iltaperhekahvilan torstaisin klo 16.30-18.30. Lisätietoja mll.kuokkala@gmail.com. Perhekahvila on päättynyt keväältä 2022 ja syksyn tilanne selviää myöhemmin.

Oppilashuollon psykiatrinen sairaanhoitaja

Oppilashuollon psykiatrinen sairaanhoitaja tukee ja ohjaa 11-15-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Sairaanhoitajan kanssa voi työstää mielen hyvinvointiin, päihteisiin sekä peli- ja nettikäyttäytymiseen liittyviä asioita.

Sairaanhoitajaan voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä nuori itse tai huoltajat. Aloitteen voi tehdä nuoren/perheen luvalla myös esimerkiksi koulun toimijat.

Lotta Minkkinen
p. 050 576 8293

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykologi

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykologi työskentelee opiskelun tukemisen asioissa Oksan ja Valman sekä logistiikan ja Kankaan luovan kampuksen perustutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Psykologiin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä opiskelija itse tai hänen huoltajansa. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse (myös tekstiviestit), sähköpostilla tai Wilman kautta.

Maria Päivinen
p. 050 311 8570

Kuokkalan perhekeskus
Polttolinja 9

Lisätietoja perhekeskustyöntekijöiltä
Tiina Tuukkanen p. 050 338 9810
Hanna Leveelahti p. 050 351 8621
perhekompassi(a)jyvaskyla.fi