Hyppää pääsisältöön
Kuva
talo, rakennettu magneettirakennuspalikoista

Perhekeskus tarkoittaa palvelujen kokonaisuutta, joka sisältää lapsille, nuorille ja perheille suunnatut hyvinvointia ja terveyttä sekä kasvua ja kehitystä edistävät sekä varhaisen tuen, hoidon ja kuntoutuksen palvelut. –THL

Huhtasuon perhekeskus on Jyväskylän ensimmäinen fyysinen perhekeskus. Toimintaa on aloitettu pienimuotoisesti koronarajoitukset huomioiden yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Huhtasuon perhekeskus on avoinna tiistaisin Huhtasuon yhteistoimintapisteellä. Huhtasuon yhteistoimintapiste sijaitsee osoitteessa Nevakatu 2. 

Toimintaa Huhtasuon perhekeskuksessa

Perhekompassin ohjausta ja neuvontaa –tapaamiset

Perhekompassin ohjausta ja neuvontaa – tapaamiset tarjoavat apua perheille lapsiperhearjen erilaisissa tilanteissa. Keskustella voi esimerkiksi lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai lapsiperheiden palveluihin liittyvistä asioista. Ota yhteyttä, jos epäröit, mistä saisit tilanteeseesi apua. Pohditaan yhdessä! 

Perhekompassin ohjausta ja neuvontaa –tapaamiset tiistaisin klo 9-12 ajanvarauksella. Ajanvaraukset perhekeskustyöntekijä Hanna Leveelahdelta p. 050 351 8621 tai perhekompassi(a)jyvaskyla.fi. Perhekahvilan yhteydessä voit piipahtaa juttelemaan myös ilman ajanvarausta. 

Perhekahvila

Perhekahvilaan voit tulla viettämään aamupäivää vapaamuotoisesti ja tapaamaan muita lapsiperheitä. Perhekahvila on tarkoitettu kaikille lapsiperheille.
Perhekahvila on avoinna tiistaisin 5.10.21 alkaen klo 9.30-11.30. Perhekahvilan järjestävät yhteistyössä MLL Järvi-Suomen piiri, MLL Huhtasuo, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry., Jyväskylän vanhempainfoorumi ry. sekä Jyväskylän seurakunta. Lisätietoja voit kysyä perhekeskustyöntekijöiltä Hanna Leveelahti p. 050 351 8621 ja Tiina Tuukkanen p. 050 3389810.

Parisuhteen huoltoasema

Tarvitseeko parisuhteesi huoltoa? Onko aika katsastaa parisuhde?

Parisuhteen huoltoasema on jyväskyläläisten lapsiperheiden vanhemmille tarkoitettua kertaluontoista matalan kynnyksen ohjausta. Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä. Parisuhteen huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Tarvittaessa saa vinkkejä ja neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin parisuhdepalveluihin.

Parisuhteen huoltoaseman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän seurakunta.

Huoltoasema on avoinna 21.9.2021 alkaen tiistaisin klo 12.30-16. Varaa tunnin mittainen maksuton aika puhelimitse Anne Savolin p. 050 380 0583 tai Tiina Tuukkanen p. 050 338 9810.

ABC - Vanhemmuusryhmä

Haluatko vahvistaa suhdetta lapsiisi?
Harva asia on yhtä tärkeä kuin suhde omiin lapsiin. Tiedetään, että lapsen ja vanhemman välinen vahva suhde antaa parhaan pohjan lapsen harmoniselle kasvulle ja hyvälle elämälle myös aikuisuudessa. Yhtä selvää ei välttämättä ole se, mitä hyvän suhteen saavuttamiseksi kannattaa tehdä. 

Tule ABC-vanhemmuusryhmään pohtimaan vanhemmuutta muiden vanhempien ja osaavien ohjaajien kanssa! Ryhmä kokoontuu neljä kertaa. Tavoitteenamme on antaa lapsille parhaat mahdolliset vanhemmat! 

Ryhmän tapaamiset toteutuvat etänä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 3.10.2021  mennessä puhelimitse tai sähköpostilla MLL ABC-ryhmäohjaaja Marjo Haikara marjo.haikara(a)mll.fi, p. 050 381 4645 tai MLL ABC-ryhmäohjaaja Jukka Saikkonen jukka.saikkonen(a)mll.fi, p. 050 307 5411

Perheiden illat

Perhekeskuksessa järjestetään perheiden iltoja tiistaisin 5.10.21 alkaen klo 17-19. Perheiden iltoihin ovat tervetulleita kaikki lapsiperheet. Illoissa voit tavata muita lapsiperheitä ja viettää aikaa yhdessä. Osa illoista on teemailtoja, jolloin voit halutessasi yhdessä asiantuntijoiden kanssa perehtyä eri aiheisiin. Näissäkin illoissa on mahdollisuus vapaamuotoiseen oleskeluun. Perheiden illat järjestävät Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry. ja Jyväskylän vanhempainfoorumi ry. 


 

Huhtasuon yhteistoimintapiste 
Nevakatu 2

Lisätietoja perhekeskustyöntekijöiltä:
Hanna Leveelahti p. 050 351 8621
Tiina Tuukkanen p. 050 338 9810
perhekompassi(a)jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
Kaupunginosa: