Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kukkaketo ja kaupunki

Päihdepalveluja on saatavissa kaikilla Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemilla sairaanhoitajien ja lääkäreiden vastaanotoilla. Terveysasemien yhteystiedot

Terveysasemilla toimii myös päihdehoitajia. Päihdehoitajien yhteystiedot

Täysi-ikäisten päihteidenkäyttöön liittyvissä akuuteissa tilanteissa yhteydenotto tapahtuu aina omalle terveysasemalle. Päivystyspalveluja ovat palvelu- ja hoidon tarpeen arviointi, hoitovaraukset, hoitoon saattaminen, päihdetestaukset sekä läheisten ohjaus ja neuvonta. Neuvontaa ja ohjausta annetaan arkipäivisin myös puhelimitse.

Päihdearviointivastaanotto

Kyllön terveysaseman keskitetty päihdearviointivastaanotto palvelee Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaita. Helmikuussa 2018 avattu palvelu korvaa Sovatekin päihdepäivystyksen, johon päihdehoitaja voi edelleen ohjata asiakkaita tarpeen mukaan.

Vastaanotolle voi tulla, kun oma tai läheisen päihteidenkäyttö huolestuttaa.

Vastaanotto palvelee ilman ajanvarausta

  • Voit tulla paikalle arkisin klo 8–11 ja klo 12-13
  • Voit soittaa palvelunumeroon 014 266 9038

Vastaanotolle ei tarvita lähetettä. Vastaanotolla tehdään tilannekartoituksia, palveluohjausta muihin hoitopaikkoihin ja suunnitellaan jatkohoitoa.

Avovieroitushoito

Alkoholin käytön avovieroitus sopii asiakkaille, jotka eivät tarvitse varsinaista vieroitushoitoa osastolla, vaan pärjäävät kotona. Avovieroitus on turvallinen lääkkeellinen hoito, joka voidaan aloittaa hoitajan arvion perusteella päihdearviointivastaanotolla.

****

Sovatek-säätiön palveluihin hakeudutaan ensisijaisesti terveysaseman päihdehoitajan hoidontarpeen arvion kautta.

Nuorten päihdepalveluiden osalta voit ottaa yhteyttä nuorisovastaanotolle.

Irti huumeista 

https://irtihuumeista.fi/laheisille/laheisryhmat/

https://irtihuumeista.fi/