Tukea verkossa

Mielentaide ry

Mielentaide ry on valtakunnallinen mielenterveyskuntoutujien taideyhdisys, joka on Mielenterveyden Keskusliiton jäsenä. Mielentaide ry:llä on myös internetissä Mielenpurkupaja, josta saa vertaistukea.

MLL:n vanhempainnetti

Vanhempainnetti-sivustosta löytyy paljon tietoa vanhempien avuksi 0-18-vuotiaiden lasten ja nuorten kehityksestä, hankalista tilanteista ja myös mielenterveyspulmista. Myös perheen kriisitilanteita, kuten avioero ja väkivalta, ja niistä selviytymistä käsitellään. Vanhemmat saavat sivustolta käytännön tukivinkkejä.

Nettitukinainen

Nettitukinainen onauttava verkkopalvelu seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa kokeneille, heidän läheisilleen sekä heitä työssään kohtaaville.

Nyyti ry

Nyyti edistää ja tukee opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja elämänhallintakykyä.

Tervetuloa keskustelemaan Nettiryhmiin parisuhteen päättymisestä, sinkkuudesta, jaksamisesta ja yksinäisyydestä. Ryhmissä voit jakaa ajatuksia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Nettiryhmissä käytyjä keskusteluja voit seurata ilman kirjoittajaksi rekisteröitymistä.

Elämäntaitokurssin verkkoversion avulla voit käsitellä ja kehittää oman elämän arkeesi ja sosiaalisiin suhteisiisi liittyviä asioita. Kurssi tukee nuoren ja nuoren aikuisen itsetuntemusta sekä ongelmatilanteiden ratkaisua. Opit hallitsemaan elämääsi sekä parantamaan hvyinvointia ja ajankäyttöäsi.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on mielenterveyskuntoutujien omaisten ja -omaishoitajien valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio. Teemme työtä mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestöön kuuluu keskusliiton lisäksi 17 alueellista jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Jäsenyhdistykset tarjoavat tietoa, tukea ja neuvontaa mielenterveyskuntoutujien omaisille.

Surunauhan keskustelualue

Surunauha ry:n keskustelualue on itsemurhan tehneiden omaisille suunnattu vertaistukea tarjoava keskustelufoorumi.

Taimi ry

Taimi ry on mielenterveysyhdistyksen vertaistuki ja keskustelupalsta.

Tukinet

Tukinet on Internetissä toimiva kriisikeskus. Tukinet tuottaa verkkopalveluja, jotka keskittyvät ihmisen auttamiseen arjen murheiden keskellä, kokemusten jakamiseen ja tuen löytymiseen sitä tarvitseville. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

Net-tuessa voit käydä kahdenkeskistä ja luottamuksellista keskustelua Tukinetin tukihenkilön kanssa. Net-tuki Live -palvelussa voi päivystysaikana keskustella reaaliajassa tukihenkilön kanssa. Tukihenkilölläsi voi olla myös varattavia aikoja päivystysaikojen ulkopuolella. Oman tuen palvelut saat käyttöösi, kun rekisteröidyt ja kirjaudut sisään.

Tukinetin avoimet keskusteluryhmät ovat julkisia keskusteluryhmiä, joihin kirjoitetut viestit ovat kaikkien luettavissa. Keskusteluihin voi kirjoittaa kun on rekisteröitynyt palveluun ja saanut kirjoitusoikeudet. Avoimiin ryhmiin kirjoitetut viestit moderoidaan ennen julkaisua.

Teemaryhmät ovat suljettuja keskusteluryhmiä. Teemaryhmissä vain rekisteröityneet ja ko. ryhmiin käyttöoikeuden saaneet käyttäjät näkevät niihin kirjoitetut viestit ja voivat osallistua keskusteluun.

Liveryhmät ovat avoimiin keskusteluryhmiin tai teemaryhmiin liitettyjä reaaliaikaisia keskustelukanavia.

Sekaisin-chat

Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä mikä sinua mietityttää.

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Toivomme, että öiseen aikaan sinäkin nukut. Yön aikana tyhjennämme jonon siihen jääneistä asiakkaista. Yön yli jonotus ei valitettavasti ole mahdollista. Uudelleen jonoon pääsee heti chatin avautuessa.