Tukea asumiseen

Voit tarvita tukea myös kotona asumiseen. Asumista tukevia palveluita ovat muun muassa kotikäynnit, tuettu asuminen ja palvelukotiasuminen. Kotikäynneillä tuetaan arkiaskareista selviytymistä ja kodin ulkopuolista asiointia. Tuetussa asumisessa asukas asuu itsenäisesti vuokraamassaan asunnossa ja saa tukea arjen toimintoihin tarpeidensa mukaisesti. Palvelukodit puolestaan tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua.

Jyväskodit Oy

Jyväskodit Oy tarjoaa kuntouttavaa, laadukasta, kodinomaista asumispalvelua sekä liikkuvaa palvelua päivittäistä tukea ja ohjausta asumisessaan tarvitseville mielenterveyskuntoutujille. Toimipaikat sijaitsevat Jyväskylän keskustan läheisyydessä ja liikkuva asumisen tukemisen alue rajoittuu 40 km:n säteelle Jyväskylän keskustasta.

Ammattitaitoinen koulutettu ja kokenut henkilökunta auttaa ja ohjaa asukkaita heidän henkilökohtaisten tarpeiden mukaan kuntoutumisessaan ja jokapäiväisissä askareissaan. Tehtävänämme on turvata asukkaiden toimintakyvyn säilyminen ja mahdollistaa kuntoutuminen yhä itsenäisempään asumiseen ja/tai oman elämän kokonaisvaltaisempaan hallintaan. Tarvittaessa asukkaille järjestetään asumista tukevia tukipalveluja. Molemmissa toimipaikoissa järjestetään säännöllistä ryhmätoimintaa ja asukkaita motivoidaan myös talon ulkopuoliseen toimintaan ja virikkeisiin. Asukkaille järjestetään runsaasti virkistävää retkitoimintaa, jolla edistetään asukkaiden sosiaalista aktiivisuutta ja kuntoutumista.

Jyväskoti on 15 asukkaan yhteisö Mattilan kaupunginosassa Jyväskylässä. Palvelukoti sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa vanhassa kartanorakennuksessa, tunnelmallisessa pihapiirissä. Asukkailla on omien kodikkaiden huoneidensa lisäksi käytössään tilavat oleskelu-, ruokailu- ja askartelutilat, pesutilat sekä kaksi terassia. Henkilökunta on paikalla joka päivä klo 8.00–20.00. Päivystäjä on tavoitettavissa 24 h vuorokaudessa.

Jyväskoti, Kramsunkatu 5, 40600 Jyväskylä, p. 014 615 544
jyvaskoti[at]jyvaskodit.fi

JST Solumn (Jyväskylän Seudun Tukikodit Oy)

JST Solumn tarjoaa kokonaisvaltaista ja kuntouttavaa aikuispsykiatrian asumispalvelua. Toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä. Niittykoti ja Myllypuron Tukiasunnot ovat ympärivuorokautisesti tuettuja ja Koskikoti ja Vuorikoti ovat autettuja asumisyksiköitä. Teemme myös kotikäyntejä itsenäisesti asuvien kuntoutujien luo. Ota yhteyttä meihin. Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme.

Yhteystiedot:
Tapani Raatikainen, toimitusjohtaja
p. 040 744 8926, tapani.raatikainen[at]jst.fi
Tomi Kotilainen, toiminnanjohtaja
p. 044 724 1460, tomi.kotilainen[at]jst.fi

Niittykoti, tehostetun kuntoutuksen yksikkö
Niittytie 18 C, 40250 Jyväskylä
puh. 0447241300, niittykoti[at]jst.fi

Myllypuron Tukiasunnot, tehostettua kuntouttavaa asumispalvelu
Myllypurontie 9, 40640 Jyväskylä
puh. 0447248100, myllypuro[at]jst.fi

Koskikoti, kuntouttavaa asumispalvelua
Lepolantie 9, 40800 Vaajakoski
puh. 0447248200, koskikoti[at]jst.fi

Tukiasunto Vuorikoti, kuntouttavaa asumispalvelua
Kalevankatu 6, 40100 Jyväskylä
puh. 0447241400, vuorikoti[at]jst.fi

ASPA Palvelut Oy, Jyväskylän toimintayksikkö

Aspa-Koti Metsola tuottaa yksilöllisiä asumista tukevia palveluja aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Tarjolla olevat palvelut ovat liikkuva palvelu (kotikäyntityö) ja 12-tuntinen palveluasuminen.

Liikkuvassa palvelussa tapaamiset asiakkaiden kanssa tapahtuvat ennakkoon sovitun mukaisesti, pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-15.40. Asiakkaita tuetaan ja ohjataan päivittäisissä toiminnoissa ja kodin ulkopuolella asioinnissa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Palveluasumisen yksikkö sijaitsee Nenäinniemessä. Asukkaat asuvat tavallisissa vuokra-asunnoissa, 2 asukasta yhdessä noin 70m2 kokoisissa 3h ja keittiö asunnoissa, joissa on myös oma sauna. Yhteistila sijaitsee samassa pihapiirissä. Yhteistilassa on mahdollista ruokailla ja viettää aikaa toisten asukkaiden kanssa. Työskentely asiakkaan kanssa tapahtuu asukkaan asunnossa, yhteistilassa tai yksikön ulkopuolella asiakkaan toiveen ja tilanteen mukaisesti. Yksikkö tarjoaa ohjattua ryhmätoimintaa, mutta asukkaita ohjataan osallistumaan ulkopuoliseen toimintaan.

Palvelun piiriin hakeudutaan sairaanhoitopiirin psykiatrian poliklinikan kautta, jossa sovitaan tarkemmin asiakkuuden sisällöstä.

ASPA Palvelut Oy, Aspa-koti Metsola

Palveluvastaava
p. 040 709 9682
marika.laulajainen[at]aspa.fi
ASPA Palvelut Oy, Jyväskylän toimintayksikkö

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry:n tuettu asuminen

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot tarjoaa kuntouttavaa asumispalvelua 18–30-vuotiaille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tai muuten hankalassa elämäntilanteessa oleville nuorille aikuisille. Tuetun asumisen päämääränä on luoda edellytykset itsenäiseen asumiseen ja elämiseen.

Tuettua asumista on saatavilla asumisyksiköissä Lutakon Pikku-Leidissä, Keljonlahden rannalla Häkkisessä ja Säynätsalon Viertolassa. Tukea on mahdollista saada myös muihin asuntoihin kaupunkialueella.

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot
Häkkisentie 3 as. 21, 40530 Jyväskylä

Meille voi soittaa arkisin klo 8–16 välisenä aikana.
Annamme mielellämme lisätietoja toiminnastamme.

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry
Pienkoti Aura
Huoltsikka