Hyppää pääsisältöön
Kuva
Etualalla vauva katsoo ja ihmettelee, taustalla aikuisia ja piirtävä lapsi. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Varhaisen tuen palvelut

Ohjelmakaari 10
40500 Jyväskylä

Lapsiperheiden palvelutarpeen arviointitiimi
Väinönkatu 6, 4. kerros, 40100 Jyväskylä

  • p. 014 266 0135, arkisin kello 8–15.30

Lapsiperheiden kotipalvelu

  • p. 014 266 3501 maanantaista torstaihin klo 8-14.
    Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Nauhoite kertoo, miten soittopyyntö jätetään. Soittopyyntöön vastataan kolmen arkipäivän kuluessa.
  • Kotipalveluhakemuksen voit jättää myös verkossa Omapalvelun kautta - palveluun tunnistaudutaan ja kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Perhekompassi

Varhaisen tuen palveluiden esite (pdf)

Mietityttävätkö jaksamiseen, lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, perheenjäsenten väliseen vuorovaikutukseen tai parisuhteeseen liittyvät asiat? Varhaisen tuen palveluilla edistetään ja tuetaan lapsiperheiden hyvää arkea.

Varhaisen tuen palveluiden päämääränä on lapsen hyvinvointi, joka saavutetaan tukemalla vanhemmuutta ja perhettä. Perheen voimavaroja vahvistetaan lasten- ja kodinhoidon tai keskustelun, ohjauksen ja neuvonnan keinoin.

Monenlaista palvelua lapsiperheille

Lapsiperheiden varhaisen tuen palveluissa on tarjolla kotipalvelua, perhetyötä, palveluohjausta, sosiaaliohjausta ja perhesosiaalityötä lasta odottaville ja alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten perheille. Pikkulapsiperheiden psykologit palvelevat äitiysneuvolan asiakkaita sekä 0-5-vuotiaita lapsia ja heidän perheitään. Kotipalvelu, perhetyö, sosiaaliohjaus ja perhesosiaalityö ovat sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita ja niiden myöntäminen perustuu palvelutarpeeseen. Perhekompassin ohjaus ja neuvonta sekä parisuhteen huoltoasema ovat matalan kynnyksen palveluita, joista saa kertaluontoista ohjausta ja neuvontaa.

Perhekompassi neuvoo ja ohjaa verkossa ja asuinalueilla

Jos et tiedä mihin ottaisit yhteyttä, Perhekompassi auttaa oikean avun piiriin. Perhekompassi on sähköinen palveluopas, johon on koottu lapsiperheille suunnattuja julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin palveluita ja toimintaa. Perhekompassi on myös asuinalueilla tapahtuvaa, maksutonta ohjausta ja neuvontaa perheille ja lapsiperhetoimijoille ilman ajanvarausta ja ajanvarauksella. Perhekompassin matalan kynnyksen maksuttomia palveluita ovat Parisuhteen huoltoasema, Nepsy-pysäkki ja Perhekompassin ohjaus ja neuvonta.

Ota yhteyttä varhaisen tuen palveluihin puhelimitse tai verkossa

Varhaisen tuen palveluihin voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköisesti Hyvis-palvelussa, joka edellyttää tunnistautumista. Aloittaessasi asioinnin valitse ensin Aloita asiointi, valitse sitten Jyväskylän sosiaalipalvelut. Lapsiperheiden kotipalvelua ja perhetyötä voit hakea myös sähköisesti verkossa Omapalvelun kautta.

Voit kertoa huolesi omasta tai läheisen perheestä

Voit ilmaista huolesi lapsiperheestä ja heidän mahdollisesta tuen tarpeesta. Voit tehdä ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeesta tai lastensuojeluilmoituksen verkossa kirjautumatta palveluun. Voit tehdä ilmoituksen omasta tai tuttavasi perheestä. Ilmoitus on aina hyvä tehdä niin, että huolen kohteena oleva perhe tietää huolen ilmaisemisesta.

OmaKS.fi:n etäperhetyöntekijä OmaNanny palvelee keskisuomalaisia perheitä maksutta

OmaKS.fi:n, Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen etäperhetyöntekijä OmaNanny on tavattavissa palvelun chatissa ilman ajanvarausta ja maksutta arkisin klo 10–15.30.

OmaNannyn kanssa voit keskustella perheesi asioista matalalla kynnyksellä. Palvelu on luottamuksellista ja OmaNannya koskee vaitiolovelvollisuus. Voit asioida palvelussa tunnistautumatta tai tunnisteellisesti.

Lue lisää ja asioi OmaKS.fi:n Omananny-sivulla

Perheiden palvelut OmaKS:fi:ssä, Keski-Suomen digitaalisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa

OmaKS.fi, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus on avannut perheiden sivun osoitteeseen omaks.fi/perheelle.

Sivuilta löydät tietopaketin perheesi tueksi, etäperhetyöntekijä OmaNannyn maksuttoman chat-vastaanoton sekä perheiden sosiaali- ja terveyspalvelut läheltäsi. 
Tutustu ja asioi – OmaKS Perheelle.

Koronavirus ajankohtaista: 
Tukea lapsille, nuorille ja heidän perheilleen Jyväskylässä
Tietoa koronaviruksesta  Jyväskylässä
Lapset puhuvat koronasta, mitä aikuinen voi tehdä? (MLL)
Terveyskylän Koronarobotti auttaa tartunnan todennäköisyyden arvioinnissa

Varhaisen tuen perhetyö

  • p. 040 358 7755 tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14
  • verkossa Omapalvelun kautta, tunnistaudu ja kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
     

Palveluesimies ja johtava sosiaalityöntekijä, vastaava perhetyöntekijä

Palveluesimies
Satu Moisio
p. 050 304 8268
satu.m.moisio(at)jyvaskyla.fi

Johtava sosiaalityöntekijä Piritta Jetsu
Palvelutarpeen arviointitiimi, perhesosiaalityö ja sosiaaliohjaus
p. 050 343 1793
piritta.jetsu(at)jyvaskyla.fi

Vastaava perhetyöntekijä Johanna Rönkä
Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö
p. 040 358 7755
johanna.ronka(at)jyvaskyla.fi