Hyppää pääsisältöön
Kuva
Turvapuhelimella tuetaan iäkkään kotona asumista. Kuva Sanna Siniluhta
Pääsisältö

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palvelujen tukipalvelu Turvapalvelu TAINA on tarkoitettu ikääntyneille, vammaisille ja pitkäaikaissairaille kotona asumisen tueksi. Palvelun avulla asiakkaat saavat apua hätätilanteissa ympäri vuorokauden turvarannekkeen nappia painamalla.

Turvapuhelimeen sisältyy turvapuhelinlaite (sisältää GSM-liittymän) ja hälytysranneke. Turvapuhelimeen saatavia lisälaitteita ovat ovihälytin, savu/palovaroitin, häkähälytin ja paikantava GPS-ranneke. Paikantavaan GPS-rannekkeeseen ei ole mahdollista liittää lisälaitteita, vaan se edellyttää aina myös turvapuhelinlaitteen. Palvelu edellyttää avaimen toimittamista turvapalveluun.

Turvapalvelun lähi- ja sairaanhoitajat vastaavat hälytyksiin ja arvioivat avuntarpeen. Kaikki hälytykset eivät johda käyntiin, vaan turvan apu voi olla myös puhelimessa annettua ohjausta ja neuvontaa. Turvapalvelun palvelualue on koko kaupunki ja tarvittavat käynnit hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Käynneille ei ole määriteltyä vasteaikaa ja palvelu myönnetään erillisten kriteerien mukaan.

Kun tarvitset turvapalvelua

 • Ota yhteys OIVA-keskuksen palveluohjaukseen, p. 014 266 1801 ma-pe klo 9-15.
 • Palveluohjaaja arvioi yksilöllisesti palveluntarpeesi ja oikeutesi palveluun ja tekee turvapalvelusta tilauksen.
 • Asiakas/omainen toimittaa kotiavaimen turvapalvelua varten OIVA-keskuksen toimistoon, os. Ohjelmakaari 10, 1 krs. ma-pe klo 8-15 (tai sopimuksen mukaan) p. 014 266 3632.
 • Turvapalvelu tilaa turvapuhelimen asennuksen. Asennuksen jälkeen palvelu käynnistyy.

Hinnasto

 • Turvapalvelu GSM: 40,10€ /kk
 • Turvapalvelu GPS paikantava: 66,20€ /kk
 • GPS ja GSM-laite 80,20e /kk
 • Asennusmaksu 84,90e /kerta

Lisälaitteet

 • Lisäranneke tai -riipus: 2,10€ / kk
 • Savu/palovaroitin: 4,20€ /kk
 • Ovi- tai ikkunahälytin: 5,80€ /kk
 • Häkäkaasuhälytin: 5,20€ /kk

Hinnat sisältävät laitteiden vuokran, hälytysten vastaanoton sekä tarvittavat turvakäynnit. Asennuksista peritään erillinen asennusmaksu.

Kadonneet tai rikkoutuneet turvalaitteet veloitetaan erillisen hinnaston mukaan.

Palvelutarpeen päättyminen

Palveluntarpeen loputtua laite palautetaan OIVA-keskuksen toimistoon tai turvapalveluun. Kuukausimaksu päättyy, kun laitteet on palautettu.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jyväskylän sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.

Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan.

Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Turvapuhelinpalvelua tarvitseva asiakas ottaa yhteyttä:
OIVA-keskukseen
arkipäivisin klo 9-15
puhelin 014 266 1801

Huolto- ja vikailmoitukset turvapuhelinpalvelu
p. 014 2667445
Puhelimeen vastataan ympäri vuorokauden

 

Turvapalvelun sähköposti
ikaantyneidenpalvelut.turvapalvelu@jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
kotihoito
turvapalvelu