Hyppää pääsisältöön
Kuva
Geriatrinen osaamiskeskus auttaa muistiongelmissa. Kuva Sanna Siniluhta
Pääsisältö

Jyväskylän kaupungin geriatrinen osaamiskeskus on perustettu kesällä 2020. Osaamiskeskukseen ovat yhdistyneet aiemmin toimineet muistipoliklinikka sekä päiväsairaala. Geriatrisessa osaamiskeskuksessa tehdään muistin ja toimintakyvyn heikkenemiseen liittyviä selvityksiä ja tutkimuksia yli 65-vuotiaille jyväskyläläisille, hankasalmelaisille ja uuraislaisille.

Muistitutkimukset on syytä käynnistää, jos potilas itse, omainen tai läheinen ovat huolissaan potilaan muistin tai toimintakyvyn heikkenemisestä.

Osaamiskeskukseen tullaan lääkärin lähetteellä. Kun vaaditut alkuselvittelyt ja tutkimukset on tehty, lähetteen voi kirjoittaa esimerkiksi omalääkäri. Kun lähete on tullut geriatriseen osaamiskeskukseen, potilas tai muistisairaan omainen saa kirjeellä ajan vastaanotolle.

Yksikössä työskentelevät geriatrien lisäksi muistiin ja geriatriseen hoitotyöhön kouluttautuneita ammattilaisia. Lisäksi työtiimiä täydentävät eri alojen asiantuntijat.

Muistitutkimukseen ja kontrollikäynneille pääsyssä on ruuhkaa. Uusien lähetteiden käsittelyaika on noin neljä kuukautta. Kontrolleihin pääsyn viive on kahdesta kolmeen kuukautta.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jyväskylän sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.

Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan.

Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Yhteystiedot

Jyväskylän kaupungin geriatrinen osaamiskeskus
Keskussairaalantie 40, 40630 Jyväskylä
(Sotainvalidien sairaskoti 2. krs)

Soittoaika arkisin klo 9–12
p. 014 266 9921

fax 014 617 005

Asiasanat:  
muistipoliklinikka
ikäihminen
geriatrinen osaamiskeskus