Päivätoiminta

Lisätietoa:
palveluesimies Eila Ahvenainen p. 014 266 3687

Esitteitä

Päiväkeskus-esite

 

Jyväskylässä on 12 kaupungin alueellista päiväkeskusta sekä eläkeikäisille suunnattu Piippurannan Klubi Kankaan alueella. Lisäksi Jyväskylässä toimii myös aistivammaisille suunnattu yksityinen päiväkeskus, Metsola Keljonkadulla.

Päiväkeskuksissa osallistutaan toimintaan ja tavataan muita ikäihmisiä. Päiväkeskustoiminnan tavoitteena on edistää hyvinvointia ja itsenäistä kotona selviytymistä. Toiminnalla tuetaan myös omaishoitajien jaksamista.

Monipuoliset päiväkeskuksissa järjestettävät toimintatuokiot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Toiminnassa huomioidaan asiakkaiden tarpeet ja voimavarat. 

Ruokapalvelujen lakko 22.–23.10.2018

Jyväskylän kaupungin palvelutalojen ruokapalvelut toimivat JHL:n poliittisesta lakosta huolimatta 22.–23.10.2018. Ruokalistassa saattaa olla muutoksia. Samoin kotipalveluateriat hoidetaan lakkopäivinä. Päiväkeskuksiin ei toimiteta lakkopäivinä ruokaa. Päiväkeskusten henkilökunta valmistaa ateriat mahdollisuuksien mukaan lakon aikana. Lakko vaikuttaa osaan kaupungin palveluista maanantaina 22.10. ja tiistaina 23.10.

Ruokapalvelut hoidetaan seuraavissa yksiköissä myös lakkopäivinä:
Harjuhovin palvelutalo, Keljon palvelutalo, Keski-Suomen keskussairaalan ruokapalvelukeskus, äidinmaitokeskus, Korpilahden keskuskeittiö osin, Luhtisen palvelukeskus, Muuramen hyvinvointikeskus, Palokan terveyskeskus, Piippurannan ryhmäkoti, Ristonmaan Ateriakeskus osin, Ritoniityn palvelutalo, Väkkärän palvelukeskus, Väinönkadun palvelutalo ja Vaajakosken veteraanitalon keittiö.

Tiedote lakon vaikutuksista kaupungin palveluihin 

Mukaan toimintaan

Jos olet kiinnostunut päiväkeskustoiminnasta, ota yhteyttä päiväkeskukseen puhelimitse tai poikkea ovesta sisään.

Toiminta päiväkeskuksissa

Päiväkeskuksissa on monipuolista toimintaa. Viikko-ohjelma löytyy päiväkeskusten ilmoitustauluilta tai ulko-ovista.

Päiväkeskukset tarjoavat myös maksullisia palveluja:

  • Päiväkeskuspäivä sisältäen ateriat, ohjelman ja tarvittaessa peseytymisapua
  • Tarvittaessa edestakainen kuljetus päiväkeskuspäivään osallistuville
  • Ateriapalvelu
  • Yksityisten palveluntuottajien kuntoutus-, kampaaja-, ym. palveluja

Klubitoiminta

Kankaan uudelle alueelle on avattu Piippurannan Klubi toukokuussa 2018. Klubi yhdistää vapaaehtoiset, järjestöt sekä ammattihenkilöstön ohjaaman toiminnan. 

Virtapiiri- ja kerhotoiminta

Jyväskylässä sivukylillä on kerho- ja virtapiiritoimintaa, joissa vastuuhenkilöinä toimivat vertaisohjaajat.

Palveluohjaus päiväkeskuksissa

Palveluohjausta on saatavilla päiväkeskusten aukioloaikoina. Ikäihmisten maksuttomalla ja kaikille tarkoitetulla palveluohjauksella tarjotaan tietoa ikäihmisten palveluista Jyväskylässä.

 

Esitteitä

Päiväkeskus-esite