Päivätoiminta

Lisätietoa

palveluesimies Eila Ahvenainen p. 014 266 3687

Päiväkeskusesite (pdf)
Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset 2019

Hyvinvointikeskukset ja kuntouttava päivätoiminta suljettu toistaiseksi koronavirustartuntavaaran vuoksi.
Tiloja ei myöskään vuokrata ulkopuolisille tahoille.

Kuntouttava päivätoiminta Facebookissa

Kuntouttava päivätoiminta

Kuntouttavassa päivätoiminnassa osallistutaan toimintaan, ryhmäkuntoutukseen ja tavataan muita ikäihmisiä. Päivätoiminnalla edistetään hyvinvointia ja itsenäistä kotona selviytymistä. Toiminnassa huomioidaan asiakkaiden tarpeet ja voimavarat. 

Syksyn aikana kuntouttavan päivätoiminnan henkilöstö on tuonut asiakkaille kuntoutusta kotiin. Toiminnalla asiakkaille pyritään tuomaan elämään hyvinvointia ja mielekkyyttä. Kunkin asiakkaan kuntoutusjakso kestää 5 viikkoa. Kuluvan vuoden loppuun mennessä kuntoutusjaksoille on ehtinyt osallistua noin 400 kuntouttavan päivätoiminnan asiakasta.  
Toiminnasta hyötyville muille asiakkaille on myös myönnetty kuntoutusjaksoja tarpeen mukaan. Kotikäynneistä peritään kymmenen euron käyntimaksu. 

Kuntouttavaan päivätoimintaan hakeudutaan OIVA-keskuksen palveluohjauksen kautta: OIVA-keskus p. 014 266 1801, ma-pe klo 9-15. Lisätietoa kotiin annettavasta kuntouttavasta päivätoiminnasta palveluesimieheltä, puh. 014 266 3687, Eila Ahvenainen.

Päivätoiminnan asiakkaita tuetaan tarpeen mukaan myös peseytymisessä. Peseytymispalveluja tarjotaan päivätoiminnan tiloissa asiakkaille, joilla ei ole kotonaan peseytymismahdollisuutta tai pesutilat ovat esimerkiksi vaarallisten rappujen takana.   

Hyvinvointikeskukset

Hyvinvointikeskukset (Kylätupa ja Piippurannan klubi) ovat alueellisia kohtaamispaikkoja, joissa eri sukupolvet viihtyvät yhdessä. Kohtaamispaikat mahdollistavat yhteistyön myös vapaaehtoisten ja järjestöjen kanssa. Hyvinvointikeskukset ovat kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden toimintaa 1.1.2021 alkaen. Toiminnasta vastaa erikoissuunnittelija Antti Rajala, puh. 014 266 1707

Virtapiiri- ja kerhotoiminta

Jyväskylässä on kerho- ja virtapiiritoimintaa, joissa vastuuhenkilöinä toimivat vertaisohjaajat.

Palveluohjaus

Palveluohjausta on saatavilla toimipaikkojen aukioloaikoina. Palveluohjauksella tarjotaan tietoa ikäihmisten palveluista Jyväskylässä.

Kuntouttava päivätoiminta Facebookissa