Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kädet muodostavat sydämen. Kuva Pirjo Ala-Hynnilä
Pääsisältö

Ilmoitus tehdään, kun herää huoli iäkkäästä henkilöstä, joka on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan.

Ilmoituksen tarkoituksena on varmistaa, että iäkäs henkilö saa tarvitsemansa huolenpidon silloinkin, kun hän ei sitä itse osaa tai ymmärrä pyytää.

Kuka voi tehdä ilmoituksen?

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö. Suosittelemme, että kerrot huolen kohteena olevalle henkilölle ilmoituksen tekemisestä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö ilmoittaa henkilöstä viranomaisohjeistusten mukaisesti oikealle taholle.

Mitä ilmoituksen jälkeen?

Ikääntyneeseen ollaan ilmoituksen perusteella yhteydessä ja hänen tilanteensa ja tarpeensa selvitetään.

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, joten emme voi antaa yksityishenkilöön liittyviä tietoja huoli-ilmoituksen tekijälle.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jyväskylän sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.

Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan.

Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Mihin otan yhteyttä?

Jos olet huolissasi iäkkäästä jyväskyläläisestä, tee ilmoitus ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Tarvittaessa voit myös soittaa OIVA-keskukseen sen aukioloaikoina. Huoli-ilmoitus käsitellään OIVA-keskuksessa viimeistään seitsemän arkipäivän aikana.

Asiasanat:  
huoli
ikääntyminen
OIVA-keskus
huoli-ilmoitus