Suoraan sisältöön
Jyväskylän vaakuna

Vapaa-aika

Säynätsalo on varsin luonnonläheinen asuinpaikka. Sen sijainti Pohjois-Päijänteellä takaa ympärivuotiset liikuntaan ja luontoon liittyvät virkistysmahdollisuudet. Harrastusmahdollisuuksista hyvinä esimerkkeinä ovat kalastus ja veneily.

Kuntoilun harrastajalle Säynätsalo on houkutteleva kohde, sillä saarten luonto on poikkeuksellisen monimuotoista. Luontopolut johdattavat kulkijan korkealle upeiden maisemien äärelle. Pikkukatujen varsilta vieras löytää helposti uimapaikan, josta on mukava pulahtaa kaikkialla siintäviin Päijänteen aaltoihin.

Ohjattua urheilua ja liikuntaa voi harrastaa esimerkiksi Säynätsalon Riennossa (mm. koripallo, jalkapallo, yleisurheilu, naisten kuntoliikunta ja lentopallo) tai Säynätsalon Saarenpojissa (jääkiekko). Lisätietoja urheiluseuroista.

Talvisin saarien ympäri johtaa eri pituisia jäälatuja hiihtäjille. Ladut pidetään avoinna sääolosuhteiden mukaisesti. Katso lisää Retkeilykohteet-osiosta.

Tutustumiskohteiksi vaikka kävellen sopivat useat kansainvälisesti, valtakunnallisesti ja maakunnallisesti merkittävät arkkitehtuurikohteet. Akateemikko Alvar Aallon lisäksi saarilla näkyy muun muassa Suomen naisarkkitehtuurin pioneerin Wivi Lönnin ja arkkitehtuuriprofessori Armas Lindgrenin kädenjälki.

Elokuussa vietettävät Säynätsalopäivät tarjoavat koko perheelle, kaiken ikäisille sopivaa ohjelmaa. 

Päijänne-purjehdus on vuosittainen Jyväskylän Veneseuran ja Lahden Purjehdusseuran järjestämä kilpailu. Kilpailu on lajissaan yksi Suomen suurimmista suurten köliveneiden purjehdustapahtumista ja Euroopan suurimmista sisävesipurjehdustapahtumista. Säynätsalon Juurikkasaari toimii vuorovuosin tapahtuman lähtö- tai maalipaikkana.

Säynätsalon aluetoimistosta on saatavana esitteitä ja karttoja Säynätsalosta ja sen retkeily- ja tutustumiskohteista.

Saarilla toimii lukuisia yhdistyksiä, muun muassa asukasyhdistykset  sekä Säynätsalo-seura ry.

Jyväskylän seudun tapahtumakalenteri

Kaupungin liikuntapalvelut

 

Linkki verkkonäyttelyyn

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta