Suoraan sisältöön
Jyväskylän vaakuna

Nykypäivä

Säynätsalon kaupunginosan muodostavat sen kolme suurinta saarta, pääsaari Säynätsalo, Lehtisaari ja osa isoa Muuratsalon saarta sekä uusimpana Kinkovuoren asuinalue. Säynätsalon kunta liitettiin Jyväskylän kaupunkiin vuonna 1993. Jyväskylästä Säynätsaloon on matkaa noin 16 kilometriä. Kaupunginosan asukasmäärä vuodenvaihteessa 2007-2008 oli 3341 asukasta.

Pohjois-Päijänteen sylissä sijaitseva Säynätsalo on luonnonläheinen asuinpaikka. Siellä on ympärivuotiset liikunta- ja luontoharrastusmahdollisuudet.

Säynätsalon pääsaarella on edelleen paljon teollisuuden työpaikkoja. Suurin työnantaja on UPM Jyväskylän vaneritehdas. Muuta teollisuutta edustaa paloautotehdas Sammutin Oy. Lisäksi pääsaarella on pienteollisuutta.

Tiivistäen voisi todeta, että Säynätsalo on tänäkin päivänä tunnettu teollisuudesta, arkkitehtuurista, luonnosta ja Päijänteestä. Lisäksi se on yhdistysten ja seurojen 'luvattu maa'.

Kuntapalvelut

Terveysasemalla on lääkärin vastaanotto, laboratorio, hammashoitola, lastenneuvola ja fysioterapia. Perhepäivähoidon lisäksi kahdella saarella on päiväkoti. Pääsaarella on vanhusten päiväkeskus. Muita sosiaali- ja terveyspalveluja ovat kotipalvelu ja aluepsykologi.

Perusopetusta 1-4 -vuosiluokille antavat Muuratsalon koulu ja 1-4 -vuosiluokille Säynätsalon koulu sekä 1-9 -luokille Lehtisaaren koulu.

Kulttuuripalveluihin lukeutuvat nuorisoasiainkeskuksen järjestämä toiminta asukas- ja nuorisotalo Pelisilmässä sekä Säynätsalon kirjasto.

Lehtisaaren kuntotalossa on monipuoliset liikuntapalvelut. Pääsaarella on Säynätsalon urheilukenttä ja liikuntapuisto. Lisäksi käytettävissä on koulujen ulkokentät.

Jyväskylän seudun kansalaisopisto toimii myös Säynätsalossa.

Lisätietoja edellä mainituista kaupungin palveluista löytyy kaupungin nettisivuilta.

 

Linkki verkkonäyttelyyn

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta