Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ihmisiä laiturilla, Majakka.
Pääsisältö

Kaupunki on teettänyt vuonna 2020 pitkän tähtäimen visiosuunnitelman Lutakon sataman kehittämiseksi. Suunnittelun lähtökohtana on ollut sataman turvallisuus, toiminnallisuus ja aktiivisuus. Visiosuunnitelma on mahdollista toteuttaa osissa, mutta toteutus vaatii aina tarkempaa toteutussuunnittelua ja kustannusarviota. Tutustu visiosuunnitelmaan tarkemmin (pdf).

Visiosuunnitelman pohjalta on tehty tarkempi yleissuunnitelma, joka käsittelee Lutakon sataman laitureiden sijoittumista satama-alueella. Yleissuunnitelma käsittelee laitureiden uudistamista ja venetyyppien uudelleensijoittelua. Suunnitelmien mukaan kotivenesatamalaitureita käyttävät ainoastaan veneilijät ja ravintolalaivat. Kotivenesatamalle toteutetaan aallonsuojaus.

Houseboateille ja saunalautoille toteutetaan oma lauttalaituri Kompassinrannan puolelle kierrättämällä vanhoja kotivenesatamalaitureita.

Ravintola- ja risteilylaivalaituri uudistetaan kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan olemassa olevalle laiturille jatko-osa ja toisessa toteutusvaiheessa laituria jatketaan L kirjaimen muotoisesti.

Lisäksi vesijetit siirretään nykyisen Wake boarding alueen läheisyyteen. Vesijettilaituriksi uusiokäytetään tarpeeton laituri Vaajakoskelta.

Yleissuunnitelmassa ei oteta kantaa maanpäällisiin toimintoihin ja niiden sijoitteluun.

Kuva
suunnitelmakuva, jossa esitetty mm. uudet laiturit, kahvila - ja laituri-alue Kilpisen sillan puoleiselle osalle Rantaraitin varteen, sataman kärkeen saunaravintola ja sen vierelle myyntikojuja. Kuva Bluet

Havainnekuvia

Lisää havainnekuvia löydät visiosuunnitelmasta.

Kuva
Ihmisiä satamalaiturilla

 

Kuva
tyttö hyppii ruutua. Laivoja ja veneitä. Järvi
Asiasanat:  
lutakko
satama