Hyppää pääsisältöön
Kuva

 

Kuva

Emmi Minkkinen: Juurilta versoo 

27.6.–21.7.2019

Juurilta versoo -valokuvanäyttely on valokuvaaja Emmi Minkkisen näkemys lapsuudesta, kasvamisesta ja sen vaikeudesta. Näyttelyn tunnelma kumpuaa lasten unista, Emmin omasta lapsuudesta sekä Emmin lasten kasvuvaiheiden seuraamisesta. Aiheeksi tarkentui mielen myllerrykset ja varttumisen ristiriidat. Osa teoksista ilmentää lapsen omia kasvukipuja ja toisaalta itsenäistymisen tarvetta. Toinen näkökulma on taas äidin henkinen haaste, että on osattava myös antaa lapsen irtautua. Oman lapsen sairastuminen näyttelyn työstön aikana vaikutti myös ilmaisuun ja herätti uudenlaisia pelkoja jotka näkyvät kuvissa.

Näyttelyn ohessa kuuluu ambient-artisti Henri Tupamäen ääniteos, joka on Henrin tulkinta Juurilta versoo näyttelyn kuvista. Teoksesta löytyy aitoja ääniä valokuvateoksissa esiintyvien lasten arjesta.

Emmi Minkkinen on Konginkankaalta kotoisin oleva, jyväskyläläistynyt valokuvaaja. Hän suoritti Valokuvaajan ammattitutkinon 2017 ja on tämän jälkeen toiminut yksityisyrittäjänä valokuvausalalla tehden asiakastöiden ohella omia taiteellisia projektejaan.

www.emmiphoto.fi/