Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

7.4.–30.4.2016

Sanna Kumpulainen ja Maria Pääkkönen ovat nuoria taiteilijoita, joiden teoksia nähtiin keväällä 2015 Kuvataideakatemian lopputyönäyttelyssä. Kumpulainen on valokuvataiteilija ja graafikko kun taas Pääkkönen on piirtäjä ja performanssitaitelija. Kumpulainen käsittelee teoksessan nuoren ihmisen identiteettiä ja Pääkkönen ihmisen mielentiloja ja muistamista.

Sanna Kumpulaisen muotokuvainstallaatiossa yhdistellään valokuvaa ja puupiirrosta. Teoksessaan hän käsittelee nuoren ihmisen identiteetin rakentumista, hetken epävarmuutta ja tulevaisuuteen kohdistuvia odotuksia.

Käsittelen nuoren ihmisen identiteetin rakentumista, hetken epävarmuutta ja tulevaisuuteen kohdistuvia odotuksia. Tämänhetkisessä työskentelyssäni olen yhdistänyt valokuvauksen puupiirroksen rinnalle. Valokuvaan lähipiirini ihmisiä, ja käytän ottamiani kuvia luonnoksina. Kuvan näennäinen toisintaminen grafiikanpaperille etäännyttää muotokuvan valokuvasta. Tavoitteenani on luoda tällä tavoin uudenlainen fokus työstämilleni teoksille.

Valitsin kohopainon välineekseni, koska olen kiinnostunut sen tarjoamista rajattomista mahdollisuuksista. Puulaatan voi vedostaa lukemattomin eri tavoin. Puulaattaa kaivertaessa toiston myötä syntyvä meditatiivinen mielentila on myös oleellista työni kannalta."

sannahorvath.com/