Mobile Nordic 2016

28.7.–21.8.2016

Kaikille pohjoismaalaisille avoin Mobile Nordic 2016 tarkastelee pohjoismaista mobiilia valokuvaa. Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien järjestetty mobiilin valokuvan katselmus on laajentunut pohjoismaisen mobiilin valokuvan piiriin. Tarjotuista töistä on kuratoitu nyt neljäs näyttelykokonaisuus Galleria Ratamoon.

Erilaisilla mobiililaitteilla tuotetut kuvat ovat viime vuosien aikana saavuttaneet paikkansa osana valokuvan muuttuvaa kenttää. Niitä ei ole kuitenkaan tarkasteltu omana ilmiönä, vaan osana laajemman ’digikuvan’ maailmaa. Mobile Nordic 2016 tuo tarkasteluun nyt pohjoismaisen mobiilin kuvan, sen eri ilmenemismuodot ja sovelluksin tuotetut kuvat. Näyttely on laaja katsaus siihen mitä ja miten mobiililaitteilla kuvataan lähes 20 vuotta niiden kehittämisen jälkeen.

Mobile Nordic 2016 esittelee avoimen haun kautta valitut mobiilikuvaajat. Ensimmäistä kertaa mukaan on myös kutsuttu viisi kansainvälistä, mobiilikuvaa työssään käyttävää taiteilijaa. Taiteilijat ovat Nayab Ikram (Ahvenanmaa), Ye Ming (Kiina), Julius Motal (USA), Elif Dunsunsel (Turkki) sekä Luisa Dörr (Brasilia).

la 6.8. klo 11.30-13, Galleria Ratamo
Nayab Ikram esittelee näyttelyssä olevia töitään ja kertoo työskentelytavoistaan
Tarjolla teetä ja pientä naposteltavaa. Lämpimästi tervetuloa!