Guy Langevin: Falling Angels

20.10.–13.11.2016

Guy Langevin tuo Galleria Ratamoon teossarjan, joka käsittelee enkeliteemaa. Sarjan nimi Falling Angels (Putoavat enkelit) tuo mieleen raamatullisen kertomuksen langenneesta enkelistä, joka karkotetaan tekojensa vuoksi taivaasta. Langevinin enkeli ei ole kuitenkaan läpeensä paha vaan enemmänkin ihmisen kaltainen olento.

Kanadalainen Guy Langevin on yksi tunnetuimmista taidegraafikoista maassaan. Hän on kansainvälisesti palkittu taiteilija, joka pitää grafiikan mestarikursseja eri puolilla maailmaa. Lisäksi hän on ollut perustamassa Atelier Presse Papier –työpajaa ja Biennale internationale d’estampe contemporaine -grafiikkabiennaalia Trois-Rivièresissa Quebecissa. Langevin on mezzotinton taitaja. Tekniikalle on tyypillistä pehmeät sävypinnat ja värisiirtymät hennommista harmaista aina syvimpään mustaan.

Taiteilijan sanoin:
”Katso enkelien putoamista, niiden iltahämärää ja vanhuudenheikkoutta. Putoamisen aikana enkelit muodostuvat, niiden vartalot muuttavat muotoaan, kiertyvät, vääntyvät, itkevät kivuliaasti. Ne tulevat satuttamaan maata, ne tulevat satuttamaan itseään, mutta eivät kuole, se olisi liian helppoa, ne säilyvät elossa. Monet niistä ovat luultavasti jo keskellämme, eläen ihmisinä.”