Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

7.5.–14.6.2015

Mirror Images esittelee teoksia 39 taiteilijalta neljästä eri maasta. Connections North on yhteistyöprojekti, jossa ovat mukana Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon lisäksi englantilainen Chrysalis Arts, skotlantilainen Higland Print Studio ja ruotsalainen Ålgården.

Connections North käynnistyi Pohjois-Yorkshiren alueen taiteilijoiden kanssa jo vuonna 2004. Sen tarkoituksena oli aloittaa taiteilijavaihto Keski-Suomen ja Pohjois-Yorkshiren kesken, tukea kuvataiteilijoiden verkostoitumista, luoda uusia kansainvälisiä yhteyksiä, luoda uusia yhteistyömuotoja sekä kehittää laajemminkin em. alueiden taiteilijoiden ja muiden toimijoiden välistä yhteistyötä. Vaihto toteutui vuonna 2010, jolloin neljä taiteilijaa kummastakin maasta vieraili toistensa luona. Mukana oli taidegraafikoita, valokuvaajia, tekstiilitaiteilijoita ja korutaiteilijoita. Vierailun tulokset nähtiin vuonna 2013 Galleria Ratamossa ja kahdessa galleriassa Pohjois-Yorkshiressa.

Mirror Images jatkaa projektia mutta nyt pelkästään taidegraafikoiden kesken. Tuloksena on eri tekniikoilla ja ilmaisutavoilla toteutettuja grafiikan vedoksia, jotka peilaavat valittua tee-maa. Mirror Images –teema liittyy paikkaan ja identiteettiin, erityisesti ympäristöön, jossa taiteilija elää ja työskentelee. Ratamoa näyttelyssä edustavat Tuomas Hallivuo, Naoji Ishiyama, Jonna Jantunen, Emma Lappalainen, Jyrki Markkanen, Timea Mucsi, Aino-Kaarina Pajari, Anna Ruth, Rita Vargas ja Iana Vulpe.

Myöhemmin näyttely tulee olemaan esillä Skotlannissa ja muualla Pohjois-Yorkshiressa.

Chrysalis Arts on toteuttanut näyttelyprojektin englanninkieliset verkkosivut  

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 8.5. klo 19.

Näyttely avautuu samanaikaisesti kahdessa muussa näyttelypaikassa:
Inspired by … gallery (Danby, Pohjois-Yorkshire, Englanti) 
Ålgården Konstnärernas Verkstäder och Galleri (Borås, Ruotsi)

Huom. Avajaiset muissa paikoissa nähdään suorana lähetyksenä Skypen välityksellä.

Asiasanat: