Anne Tamminen: Eläintarha IV

16.7.–9.8.2015

Eläintarhan visuaalinen ympäristö on keinotekoinen ja ristiriitainen. Eläimet asetellaan näytteille häkkeihin ja altaisiin, jotka etäisesti pyrkivät imitoimaan luontoa. Eläintarhojen arkkitehtuuri pyrkii kuitenkin usein olemaan näyttävää ja asetelmallista. Anne Tamminen on kuvannut jo vuosia eläintarhojen lumoavaa ja karmivaa visuaalisuutta.

Näyttely koostuu viime vuosien aikana kuvatuista valokuvista. Tekniikkana pigmenttivedos, ohuelle japanilaiselle Gampi-paperille, lumppupaperille ja plykarbonaatille vedostettuina.

Anne Tamminen (s. 1973, Hämeenlinna) on toiminut kuvataiteilijana 1990-luvun lopulta lähtien. Hänen teoksensa käsittelevät usein luonnon ja kulttuurin kohtaamista. Tammisen tärkein työväline on valokuva, jota hän soveltaa eri tavoin, installaatiomuodossa, grafiikkana, liikkuvassa kuvassa, erilaisia vaihtoehtoisia materiaaleja hyödyntäen. Tamminen on valmistunut mm. kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi ja hänen teoksiaan on nähty viime vuosina mm. Kiasmassa, Mäntän kuvataideviikoilla ja Galleria G:ssä. Hänen teoksiaan on useissa julkisissa kokoelmissa.