David Muth: Preface

3.4.–4.5.2014

Näyttely Preface sisältää kaksi kokonaisuutta. Settings-sarjan teokset ovat suuria nelivärivedoksia joissa kuvataan ihmisen elinympäristöä tyhjänä, poissaolevien toimijoiden jälkien täyttämänä. Kuvat dokumentoivat aiemmin tehtyjen luovia ratkaisuja nännäisen hyljättyinä merkkeinä. Toisissa teoksissa sommitellaan kulttuuristen sisältöjen kaikuja, ja niiden vaikuksia identiteettiin. Toisissa lomittuvat keskenään keskustelevat merkitykset ja niiden kerrostumat. Näyttelyn toisen osan muodostaa Turussa toteutettu videoteos Christmas Piece, jossa liikkumaton kamera taltioi installaation kaltaisen jouluisen moniulotteisen tilanteen.

David Muth on taiteilija, muusikko ja ohjelmoija. Hän vietti lapsuutensa Saltzburgissa, Itävallassa. Hän opiskeli digitaalisen taiteen maisteriksi Middlesexin yliopistosssa Britanniassa. Muth työskentelee tällä hetkellä Lontoossa, Wienissä ja Turussa.

David Muthin töissä yhdistyvät käsitteellinen ja kokeileva lähestymistapa ja niissä on viitteitä hänen arkkitehtuuritaustastaan. Teosten tekotapa vaihtelee installaatioista vuorovaikutteisiin ympäristöihin, videoteoksiin ja kokeilevaan dokumentointiin. Hän myös säveltää ja esittää musiikkia.

Muthiin teoksia on ollut laajalti esillä kansainvälisissä näyttelyissä mukaan lukien Montrealin nykytaiteen museossa, Kiasmassa, Ars Electronican Linzissä Itävallassa, SIGGRAPH2009 New Orleansissa ja ISEA (International Symposium of Electronic Art) San Josessa Yhdysvalloissa. Hän opettaa Goldsmiths Collegessa ja Royal College of Artissa Lontoossa.

www.davidmuth.net/