Omakotitontit

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.

Omakotirakentamiselle löytyy Jyväskylästä monipuolisia vaihtoehtoja. Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain noin 80 uutta omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Uudet tontit ovat haettavissa pääasiassa keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina. Muutoin vapaana olevat tontit ovat haettavissa kuukausittain, poikkeuksena pidemmät hakuajat kesäkuu-elokuu ja joulukuu-tammikuu. 

Kaupunkirakennelautakunta päättää tonttien luovutusperusteista, -tavasta ja -ehdoista. Pääsääntöisesti tontit myydään kaupunkirakennelautakunnan vuosittain vahvistamilla vyöhykehinnoilla, osa tonteista on myös vuokrattavissa. Tontit luovutetaan asunnontarpeen perusteella tai asunnon tarpeeseen perustuvan tonttiarvontamenettelyn kautta, tarjouskilpailulla tai kiinteällä hinnalla arpomalla tontinsaajat.

Kaupungin omakotitontit ovat aina katuyhteyden päässä ja  vesi-, viemäri- ja sähköliittymillä varustettuja. Hankiessasi tontin Jyväskylän kaupungilta, sinua palvelee luotettava ja varma kumppani aina oman kodin käyttöönottoon saakka!

Vuonna 2020 jaetut omakotitontit

Keväällä 2020 tontteja jaettiin Kauramäestä ja Ruokkeelta. Ruokkeen vapaaksi jääneet tontit ovat haettavissa tonttien hakupalvelussa. Syksyllä 2020 jaettiin tontteja Savulahdesta. Kaikki jaettavana olleet tontit ovat nyt varauksessa. Mikäli varauksia peruuntuu, tontit tulevat uudelleen haettaviksi tonttien hakupalveluun kuukausittaiseen hakuun.

Kartat suunnittelua ja rakennuslupaa varten

Vuonna 2021 jaettavat omakotitontit

Vuonna 2021 omakotitontteja on alustavasti suunniteltu jaettavan Kauramäestä, Savulahdesta, Liinalammenrannalta Tikkakoskelta ja Haapaniemestä. Tonttimäärät, hakumenettelyt ja -aikataulut tarkentuvat vuoden 2021 alussa.

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.