Omakotitontit

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.

Omakotirakentamiselle löytyy Jyväskylästä monipuolisia vaihtoehtoja. Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain noin 80 uutta omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Uudet tontit ovat haettavissa pääasiassa keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina. Muutoin vapaana olevat tontit ovat haettavissa kuukausittain, poikkeuksena pidemmät hakuajat kesäkuu-elokuu ja joulukuu-tammikuu. 

Kaupunkirakennelautakunta päättää tonttien luovutusperusteista, -tavasta ja -ehdoista. Pääsääntöisesti tontit luovutetaan asunnontarpeen perusteella ja ne myydään kaupunkirakennelautakunnan vuosittain vahvistamilla vyöhykehinnoilla, osa tonteista on myös vuokrattavissa. Osa tonteista voidaan luovuttaa asunnontarpeen sijaan esimerkiksi tarjouskilpailulla tai kiinteällä hinnalla arpomalla tontinsaajat. 

Kaupungin omakotitontit ovat aina katuyhteyden päässä ja  vesi-, viemäri- ja sähköliittymillä varustettuja. Hankiessasi tontin Jyväskylän kaupungilta, sinua palvelee luotettava ja varma kumppani aina oman kodin käyttöönottoon saakka!

Vuonna 2020 jaettavat omakotitontit

Kauramäki 

Kauramäen uudelta asuinalueelta jaettiin 25 AO-tonttia keväällä 2020 tonttiarvontamenettelyllä. Hakuaika tonteille oli 27.4.-8.5.2020. Hakuaikana arvontamenettelyyn tuli yhteensä 84 hakemusta. 

Esite

Asemakaavamääräykset

Ruoke 

Ruokkeelta oli haettavana 28 AO-tonttia asunnon tarpeen arvioinnin perusteella keväällä 2020. Hakuaika tonteille oli 27.4.-8.5.2020. Hakuaikana tuli yhteensä 8 hakemusta, joiden perusteella jaettiin 8 tonttia. Jäljelle jääneet tontit haettavana tonttien hakupalvelussa.

Esite

Asemakaavamääräykset

Kirkkolahden tontit haettavissa tarkistetuin hinnoin 1.4.2020 alkaen

Korpilahden kirkkolahden 18 pientalotonttia tulivat uudelleen haettaviksi kaupunkirakennelautakunnan päätöksen 18.2.2020 mukaisesti tarkistetuin hinnoin 1.4.2020 alkaen tonttien hakupalvelussa. Tontit ovat sekä ostettavissa että vuokrattavissa.

Esite

Sijainti

Savulahti - hakuaika 14.-25.9.2020

Savulahden alueelle Ruokkeentien länsipuolella olevan mäen ympäristöön muodostuu uusi kerros- ja pientalovaltainen asuinalue. Alueelta jaetaan 24 pientalotonttia syksyllä 2020 tonttiarvontamenettelyllä. Hakuaika on 14.-25.9.2020.

Esite

Sijainti

Asemakaavamääräykset

Vuonna 2021 jaettavat omakotitontit

Vuonna 2021 omakotitontteja on alustavasti suunniteltu jaettavan Kauramäestä, Savulahdesta, Liinalammenrannalta Tikkakoskelta ja Haapaniemestä. Tonttimäärät, hakumenettelyt ja -aikataulut tarkentuvat vuoden 2021 alussa.

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.