Hyppää pääsisältöön
Kuva
Vaaleita omakotitaloja. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Omakotirakentajalle löytyy Jyväskylästä monipuolisia vaihtoehtoja. Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain noin 70 uutta omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Uudet tontit ovat haettavissa pääasiassa keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina. Muutoin vapaana olevat tontit ovat haettavissa kuukausittain, poikkeuksena pidemmät hakuajat kesäkuu-elokuu ja joulukuu-tammikuu. 

Tontit luovutetaan kaupunkirakennelautakunnan hyväksymien tonttienluovutusperiaatteiden mukaisesti. Tontit myydään pääsääntöisesti kaupunkirakennelautakunnan vuosittain vahvistamilla vyöhykehinnoilla, osa tonteista on myös vuokrattavissa.

Uudet tontit luovutetaan pääsääntöisesti tonttiarvontamenettelyn kautta. Kaupunkirakennelautakunnan erillisellä päätöksellä tontteja voidaan laittaa hakuun myös tarjouskilpailulla tai huutokaupalla. Kuukausittaisessa haussa olevat tontit arvotaan pääsääntöisesti kaikkien hakemusten jättäneiden kesken. 

Kaupungin omakotitontit ovat aina katuyhteyden päässä ja  vesi-, viemäri- ja sähköliittymillä varustettuja. Hankkiessasi tontin Jyväskylän kaupungilta, sinua palvelee luotettava ja varma kumppani aina oman kodin käyttöönottoon saakka!

Vuonna 2023 jaettavat omakotitontit

Matinmäki - hakuaika kevät 2023

Matinmäen uusi pientaloalue sijaitsee Puuppolan taajaman eteläpuolella Matinmäentien ja Alvajärven välissä. Matinmäkeä ympäröivät laajat virkistysalueet ja Alvajärvi tarjoaa monipuolisia
harrastemahdollisuuksia niin kesällä kuin talvella. Alueelta on joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen yhteydet sekä pohjoisen että etelän suuntaan. Monipuoliset palvelut löytyvät Palokan keskustasta, jonne on matkaa noin viisi kilometriä.

Matinmäestä jaetaan 20 uutta pientalotonttia Hippiäisentieltä ja Kehrääjäntieltä keväällä 2023. Tontit ovat ostettavissa tai vuokrattavissa.

Syksyllä 2023 jaettavat omakotitontit

Syksyllä on alustavasti suunniteltu jaettavan tontteja Haapaniemen, Tammirinteen ja Sulunperän alueilta, joissa on kaavaprosessit käynnissä. Linkit kaava-aineistoihin:
Haapaniemen puukortteli
Tammirinne
Sulunperä

Asiasanat:  
pientalotontti