Hyppää pääsisältöön
Kuva
rakennustyömaa. Kuva Marja Fagerlund

Rakennusvalvonta

Käyntiosoite:
Hannikaisenkatu 17

Postiosoite:
PL 233, 40101 Jyväskylä

Sähköpostiosoite: rakennus.valvonta(at)jyvaskyla.fi

Avoinna: ma-pe 8-16
kesä-elokuussa ma-pe 8-15

Puhelinpalvelu Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
avoinna ma-pe 8-16

Vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtoasiat, p. 014 266 5198

Rakennusvalvonta tarjoaa kuntalaisille rakentamisen yleistä neuvontaa ja ohjausta sekä opastaa asiakasta siten, että lupakäsittely on mahdollisimman sujuvaa. Rakennusvalvonnan lvi-insinöörit antavat yleistä ohjausta ja neuvontaa kiinteistön vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtoasioihin liittyen. 

Uutta rakennusta suunniteltaessa tulee varata aika ennakko-ohjausta varten.

Tarkemmissa suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä tulee rakennushankkeeseen ryhtyvän hankkia itselleen ammattitaitoinen ja pätevä suunnittelija, joka laatii suunnitelmat ja antaa neuvoa suunnittelua koskevissa kysymyksissä.

Ennakko-ohjaus yrityksille

Yritysten rakennusluvan hakuun liittyvään ennakko-ohjaukseen on suositeltavaa osallistua rakentamishankkeen varhaisessa vaiheessa esimerkiksi tontin varausaikana tai ennen hankkeen tarkempaa suunnittelua. Yrityksille suunnattu ennakko-ohjaus on kaupunkirakenteen toimialan ja Business Jyväskylän yhteisohjausta, jolla sujuvoitetaan yritysasiakkaiden rakennushankkeiden lupakäsittelyä ja tiedonvälitystä. Ennakko-ohjausta on mahdollisuus varata joka neljäs viikko. Ohje varauksen tekemiseen täältä.