Hyppää pääsisältöön
Kuva
rakennustyömaa. Kuva Marja Fagerlund
Pääsisältö

Rakennusvalvonta tarjoaa kuntalaisille rakentamisen yleistä neuvontaa ja ohjausta sekä opastaa asiakasta siten, että lupakäsittely on mahdollisimman sujuvaa. Rakennusvalvonnan lvi-insinöörit ohjaavat ja neuvovat  kiinteistön vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtoasioissa. 

Uutta rakennusta suunniteltaessa tulee varata aika ennakko-ohjausta varten.

Tarkemmissa suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä tulee rakennushankkeeseen ryhtyvän hankkia itselleen ammattitaitoinen ja pätevä suunnittelija, joka laatii suunnitelmat ja antaa neuvoa suunnittelua koskevissa kysymyksissä.

Ennakko-ohjaus yrityksille

Yritysten rakennusluvan hakuun liittyvään ennakko-ohjaukseen on suositeltavaa osallistua rakentamishankkeen varhaisessa vaiheessa esimerkiksi tontin varausaikana tai ennen hankkeen tarkempaa suunnittelua. Yrityksille suunnattu ennakko-ohjaus on kaupunkirakenteen toimialan ja Business Jyväskylän yhteisohjausta, jolla sujuvoitetaan yritysasiakkaiden rakennushankkeiden lupakäsittelyä ja tiedonvälitystä. Ennakko-ohjausta on mahdollisuus varata joka neljäs viikko. Ohje varauksen tekemiseen täältä.

014-alkuiset puhelinnumerot jäivät pois käytöstä

Rakennusvalvonnan 014-alkuiset puhelinnumerot jäivät pois käytöstä 1.1.2023 alkaen. Tähänkin saakka 014-alkuisen rinnalla olleet henkilökohtaiset matkapuhelinnumerot säilyvät.

Rakennuspiirustusten myyntipalvelu ARSKA ei enää käytössä

Rakennuspiirustusten myyntipalvelu ARSKA on jäänyt pois käytöstä. Tilaa rakennuspiirustukset Jyväskylän asiointipalvelun kaupasta.

Rakennusvalvonta

Käyntiosoite: Hannikaisenkatu 17
Postiosoite: PL 233, 40101 Jyväskylä

rakennus.valvonta(at)jyvaskyla.fi
Rakentamisen vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtoasiat p. 050 592 4600 ja 050 561 1274

Rakennusvalvonnan uutiskirje

Kerromme rakennusvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia uutiskirjeessä, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.

Lue uutiskirje 1/2023

Tilaa rakennusvalvonnan uutiskirje

Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa jokaisessa uutiskirjeessä olevasta linkistä. Sähköpostiosoitteita ei käytetä muuhun tarkoitukseen eikä osoitteita luovuteta kolmansille osapuolille. Tutustu tietosuojaselosteeseen.