Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Rakennusvalvonnassa annetaan ennakko-ohjausta pientalojen rakentajille. Ennakko-ohjaus koskee vain uusia pientaloja (omakotitalo, paritalo ja rivitalo) sekä säilytettäviä ja suojeltavia rakennuksia.

Ennakko-ohjaukseen varataan aikaa 1 tunti ja tapaamisessa tulee olla mukana hankkeeseen ryhtyvän ja  suunnitelmien lisäksi myös pää- tai rakennussuunnittelija. Ennakko-ohjauksessa käydään läpi alustavasti rakennussuunnitelmat, kaavamääräykset sekä lupahakemuksen liitteeksi vaadittavat suunnitelmat ja asiakirjat.  

Alustavat suunnitelmat voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen:
anna-maija.tuunanen[at]jyvaskyla.fi (pientalot) tai 
vesa.kantokoski[at]jyvaskyla.fi (isommat kohteet sekä säilytettävät ja suojeltavat kohteet)

Rakennusvalvonnan ja Business Jyväskylän ennakko-ohjaus yrityksille

Yritysten rakennusluvan hakuun liittyvään ennakko-ohjaukseen on suositeltavaa osallistua rakentamishankkeen varhaisessa vaiheessa esim. tontin varausaikana tai ennen hankkeen tarkempaa suunnittelua.
Rakennusvalvonnan ja Business Jyväskylän ennakko-ohjauksen aikataulut ja ajanvaraukset Kaupunkirakenteen neuvonnasta, kaupunkirakenne@jyvaskyla.fi tai 014 569 6000.
Ennakko-ohjauksessa käydään läpi alustavasti rakennussuunnitelmat, kaavamääräykset sekä lupahakemuksen liitteeksi vaadittavat suunnitelmat ja asiakirjat. 

Ennen tapaamista 
•    perehdy kohteen asemakaavaan voimassa olevista asemakaavoista
•    selvitä rakentamishankkeen tai uuden toiminnan vaikutukset ajoneuvoliittymiin ja liikenneyhteyksiin
•    alustavat suunnitelmat voi lähettää viikkoa ennen sähköpostitse vesa.kantokoski[at]jyvaskyla.fi 

Ennakko-ohjaukseen osallistuvat aina johtava rakennustarkastaja ja kaupunkikuva-arkkitehti sekä Business Jyväskylän yrityspalvelupäällikkö.
Mukana voi olla tapauskohtaisesti myös muita asiantuntijoita esim. ympäristöterveydestä, -suojelusta suunnitellun rakentamishankkeen mukaan.
Vuonna 2022 ensimmäinen ohjausaika on 13.1 klo 9-11 (Teams). Jatkossa ennakko-ohjausaika on varattavissa neljän viikon aikasyklillä.

Asiasanat:  
rakennusvalvonta
suunnittelu
vastuuhenkilö
ennakko-ohjaus