Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki: Kaupunkirakennepalvelut
Jyväskylän kaupunki > Kaupunkirakennepalvelut > Ympäristö ja luonto > Muut viheralueet > Jyväsjärven rantaraitti > Valolaatikot > Laatikko 12 > Laatikko 12 3b

Rönnebergin talossa

Häät Emmylle järjesti hänen vanhempi sisarensa Hilma, joka oli naimisissa kruununvouti Waldemar Rönnebergin kanssa. Tilaisuus pidettiin Rönnebergin talossa, joka sijaitsee Jyväskylän Kunnallistalon alapuolella, mutta on tätä vanhempi, rakennettu vuonna 1864.

Rönnebergien aikaan kadun vastakkaisella puolella asui lehtori P. J. Hannikaisen perhe. Se sai myöhemmin alueelle oman nimikkokatunsa.

Emmy oli pahoillaan saatuaan tietää, että Armas ja Aino Järnefelt eivät pääse häihin. He olivat ulkomailla. Ainosta tuli sittemmin Jean Sibeliuksen puoliso.

Erityisesti Emmy odotti Ainon sisarta Elliä, parasta ystävätärtään. Vieraina olivat myös Brofeltin veljekset, Juho ja Pekka, jotka yhdessä ja erikseen toimittivat jonkin aikaa Keski-Suomi-lehteä.

Vihkimisen suoritti kaupungin kirkossa Gustav Oskar Schöneman.

Rönnebergin talon kohdalle kokoontui väkeä huutamaan morsianta ja sulhasta ulos. Lasiverannan kaksoisovet avautuivat laivarantaan päin ja hääpari tuli näkyviin.

“Marsalkat seisoivat kummallakin puolella kädessään monihaaraiset kynttilät“, Liisa Tuomi-Nikula on kuvaillut. “Näky oli komea.“

Esa Sironen

(Lähde: Liisa Tuomi-Nikulan haastattelu Radio Keski-Suomen “tämän kylän tarinoissa“ 6.1.2002)

Emmy Järnefelt nuorena. Kuva teoksesta Juhani Niemi: Arvid Järnefelt. Kirjailija ajassa ja ikuisuudessa. Helsinki, SKS 2005. (Alkuperäinen kuva yksityisarkisto)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta