Suoraan sisältöön
Tekstiversio | HAKU
Avaa navigaatio

Jyväskylän markkinointitunnus

Jyväskylän kaupunki / kulttuuripalvelut
Suvi Lindell-Mäkelä
kulttuurituottaja (sij.)
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs
40100 Jyväskylä
p. 014 266 4043, 040 7383 450

Jyväskylän Päivät -sivut
Jyväskylän Päivät 2018 -tapahtuma
#jyväskylänpäivät #jyvaskylanpaivat

Lauantain ohjelma Hipposhallilla

Ovet avautuvat 11:30, ohjelma alkaa 12:00

ja päättyy 14:50, ovet sulkeutuvat 15:30

Päälavan ohjelma

Juontajana Timo Lievemaa

12:00 Kaupunginjohtajan avaus

Jyväskylän kaupungin tunnustuksen luovuttaminen

12:30 Lasten musiikkiesitys Ammuu!

13:30 Paneelikeskustelu: Millainen on hyvinvoiva Jyväskylä 2030?
Mukana viittomakielen tulkki

14:30 HopeaTanssit/Keski-Suomen Tanssin Keskus


Auditorion ohjelma

12.00 Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE

12.30 Kukoistava kotihoito

13.00 Hippos2020 -hanke

13.30 Liikuntapääkaupunki

14.00 Sairaala Nova

14.30 Valinnanvapauskokeilu

Lajiesittelyt liikuntatorilla:


Klo 12.15 Rock´n Swing Dance Club Break ry

Klo 12.45 Jyväskylän Shorinji Kempo ry

Klo 13.15 Ryutokai ry

Klo 13.45 Tikkakosken Tikka Ringette

Klo 14.15 Jyväskylä Rugby Club


Tapahtumassa mukana

TaidePiiLO

Kesto: non stop, koko tapahtuman ajan

Ihmekoje-työpaja

Voiko sillä lentää, miten sitä ohjataan? Tekeekö se temppuja vai printtaa pannukakkuja? Taidepiilon työpajassa kaikenikäiset pääsevät rakentamaan mitä erilaisimpia ihmekojeita ja ainoastaan mielikuvitus on kattona. Millaisia kojeita ja kummallisuuksia Jyväskylän kaduilla vielä tulevaisuudessa kulkeekaan?

Kaikenikäisille

Pienten ihmemaa

Taidepiilon pienten teltassa myös kaikista pienimmät kaupunkilaiset pääsevät sukeltamaan värien ja muotojen ihmemaahan: yhdessä ihmettelemään, tutkimaan, hypistelemään, luovasti leikkimään tai vain rennosti köllöttelemään.
Vauvoille ja taaperoille perheineen

Lisätietoja:
www.taidepiilo.fi
Facebook: Taidepiilo
Ig: @taidepiilotaaperoille
#taidepiilo
taidepiilo@gmail.com


Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!


Klo 12:30, konsertin kesto 40min
Soveltuu kaikenikäisille

Konsertin kuvaus:

Traktori
Piippolan Vaari on hankkinut uuden traktorin. Ennen kuin traktori pääsee varsinaisiin töihinsä, mat-kassa on kuitenkin monta mutkaa, joiden selvittelyssä tarvitaan niin Piippolan eläinten kuin lastenkin apua. Työkalujakin tarvitaan ja niillähän soi myös samba. Tule mukaan laulamaan ja leikkimään – tähän konserttiin voivat osallistua kaikki, vauvasta vaariin!


Jyväskylän kaupunginkirjasto

Ota hetki itsellesi - lue kirjaa! Jyväskylän kaupunginkirjasto tuo Hipposhalliin Lukupysäkin, jossa voit tutustua mielenkiintoisiin uutuuskirjoihin tai asettua mukavasti tuoliin lukemaan pidemmäksikin ai-kaa. Korvatulppiakin on jaossa, jos oikein haluat rauhoittua. Kirjaston henkilökuntaakin on paikalla opastamassa esimerkiksi kirjaston e-kirjojen ja -lehtien käyttöä.

Yksi kirjastoautoistamme, Wivi, on pysäköitynä Hipposhallin edustalle ja valmiina palvelemaan, jos vaikka tarvitset kirjastokortin tai haluat uusia lainasi. Ja tietenkin auton kokoelmasta voi lainata kotiin mukaan luettavaa!


Jyväskylä sinfonia

Tule rentoutumaan ja rauhoittumaan hetkeksi Hippos-hallin hälinästä Sinfonia loungeen! Jyväskylä Sinfonia tarjoaa tasatunnein soitinpajoja ja musiikkiesityksiä kaikenikäisille. Pehmeästi sisustetussa loungessa pääset tutustumaan soitinten toimintaan ja kuulemaan Jyväskylä Sinfonian muusikoiden esityksiä. Esitysten ja pajojen välillä voit heittää patjalle selälleen ja nauttia Jyväskylä Sinfonian musii-kista äänitteiltä.


Kaupunginteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri vie lapset satujen maailmaan pystyttämällä Alvari Koirulin satuteltan. Päivä sisältää satutuokioita, jotka sopivat niin perheen pienimmille kuin vähän varttuneemmillekin – satujen kuunteleminen yhdessä on perheiden mukavaa yhteistä tekemistä! Lisäksi tapahtuma-aikana Hippokselta löytyy teatterin esittelypiste ja salissa kiertää ohjelmistovarjo, jonne ihmiset voivat tehdä ehdotuksia tulevaksi ohjelmistoksi tai jättää terveisiä teatterin väelle.


Kansalaisopisto

Kiinnostaako sinua kokeilla uutta tanssilajia tai liikuntamuotoa?
Piipahda Jyväskylän Kansalaisopiston pisteelle ja voit löytää itsesi tanssimasta!


Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys: Kulttuuritalo JKL

Tule tutustumaan Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys toimintaa Jyväskylän -päivien esittelypisteellä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea kulttuuritalon perustamista ja toimintaa Jyväskylässä. Jyväskylän kulttuuritalo tukiyhdistys ja sen jäsenyhteisöt Keski-Suomen Elokuvakeskus, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Keski-Suomen Kirjailijat, Loiskis-Orkesteri ja Teatterikone toimivat tällä hetkellä Kulttuuritalo Pop Up:ssa Kauppakeskus Kolmikulmassa toukokuuhun 2018 saakka, jonka jälkeen toimintaa jatketaan syksyllä Kulttuuritalo Villa Ranassa.

Jyväskylän -päivillä mukana yhdistyksen toiminnasta kertomassa tuottaja Laura Eteläaho, sekä Loiskis-Orkesteri ja Tanssin Keskus. Tule nappaamaan Jyväskylän päivien synttäriedut kulttuuritalo Pop Up:n ja jutustelemaan toimijoiden kanssa!

Kulttuuritalo Pop Up:ssa on kevään aikana monipuolinen kattaus tanssia, teatteria, elokuvia, konsertteja ja seminaareja. Ohjelmistossa mm. Teatterikoneen kantaaottavia teatteriesityksiä 12.5. saakka. Elokuvakeskus esittää dokumentti- ja leffaklubeja, sekä minikinon perheen pienimmille. Tanssin Keskus tuo tilaan seitsemän tanssiteoksen esitykset ja Loiskis-Orkesteri koko perheelle suunnattuja konsertteja huhti-toukokuussa. Ohjelmisto löytyy kulttuuritalon nettisivuilta, sekä facebookista.

Lisätietoja:

www.kulttuuritalojkl.com

#kulttuuritalojkl

Facebook: Kulttuuritalo Villa Rana / Kulttuuritalo Pop Up

kulttuuritalo.villarana@gmail.com


Keski-Suomen Tanssin Keskus: HopeaTanssit

Keski-Suomen Tanssin Keskuksen HopeaTanssit täydentää Laulusta voimaa ja KinoHopea -tilaisuuksien sarjaa tuoden kaivatut päivätanssit Jyväskylään. Päivätanssien lisäksi HopeaTanssit antaa eväitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tanssitaiteen keinoin. HopeaTansseissa tutustutaan tanssitaiteilijan ohjauksessa erilaisiin tapoihin liikkua ja kanssatanssijoihin helppojen ja hauskojen harjoitteiden kautta. Ohjattu toiminta rakentuu aina eri teeman ympärille (esim. eri tanssilajit). HopeaTanssit huipentuvat yhteisiin päivätansseihin ikivihreiden säestyksellä. HopeaTanssit järjestetään ensimmäistä kertaa Jyväskylän päivät –tapahtumassa puolen tunnin mittaisena tanssituokiona klo 14.30 alkaen. Tilaisuus on avoin kaikenikäisille eikä osallistujilta vaadita aiempaa tanssiharrastuneisuutta. Ohjaajana toimii tanssitaiteilija Elli Pulkkinen.

Lisätietoja: www.tanssinkeskus.fi


Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis

Pikku puhaltimen soitinrakennuspaja, sekä musamaatiot nonstoppina Jyväskylä päivissä klo 12-15! Loiskiksen soitinrakentaja Erkki Okkosen johdolla pääset tekemään juomapillistä pikku puhaltimen. Esittelypisteellä pääset katsomaan Loiskiksen musiikkiin tehtyjä musamaatioita, joihin hauskat animaatiot ovat toteuttaneet koululaiset ja opiskelijat.

Lisätietoa: www.loiskis.fi


Nuorisopalvelut

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän nuorisopalveluihin esittelypisteellemme Hipposhalliin lauantaina 17.3. klo 12-15. Pisteellemme voit pysähtyä hetkeksi pelailemaan lautapelejä tai vaikka vaihtamaan kuulumisia. Monipuoliseen toimintaamme ovat tervetulleita tutustumaan kaiken ikäiset kävijät ja jokainen voi halutessaan osallistua myös pika-arvontaamme!

FB: Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut

IG: @nuortenjyvaskyla

SC: nupajyvaskyla

#jyväskylännuorisopalvelut ja #nuortenjyväskylä


Kaupunkirakenteen toimiala

Fiksu liikkuminen, Linkki ja pyöräilybaanat

Kivat kotikulmat – kaupunkisuunnittelun piste

Kehä Vihreän näyttely (Mervi Vallinkoski)


Perusturvapalvelut

Hammashoitajat ja suuhygienistit kiertävät kertomassa suun terveydestä

Halaa sossua! Tutustu aikuissosiaalityön palveluihin

ODA-hanke Omat digiajan hyvinvointipalvelut eli ODA pyrkii mullistamaan sähköiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Kokemusasiantuntijat

Keski-Suomi 2020 Mitä tarkoittavat sote- ja maakuntauudistus?

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti

Kriisikeskus Mobile

Meijän polku-luontorentoutus

Elvytysohjeistusta sekä verenpaine- ja verensokerimittausta tarjoavat terveyskeskussairaalat

Kuntoutuksen ja liikuntapalvelujen yhteinen piste: toimintakykymittausta

Kouluterveydenhoitajat paikalla

Keski-Suomen Biopankki

Keski-Suomen Biopankin toiminnan esittely ja biopankkisuostumusten kerääminen.

Keski-Suomen Biopankki kerää ja säilyttää biologisia näytteitä, kuten veri- ja kudosnäytteitä sekä näytteenantajaan liittyvää terveystietoa terveys- ja lääketieteellistä tutkimusta varten. Biopankkitutkimuksen avulla pyritään selvittämään sairauksien syitä sekä perimän, ympäristön ja elintapojen vaikutusta niiden syntyyn. Lisäksi pyritään sairauksien ehkäisyyn ja turvallisten, tehokkaiden ja yksilöllisten hoitojen ja diagnostiikan kehittämiseen. Näytteiden keräys ja käyttö biopankkitutkimuksessa perustuu näytteenantajan vapaaehtoiseen suostumukseen. Kohderyhmä on kaikki täysi-ikäiset ja täysivaltaiset keskisuomalaiset.

Lisätietoja: http://www.ksshp.fi/biopankki.


Jyväskylän seurakunta

Jyväskylän seurakunnan erityisnuorisotyön Palveluoperaatio Saapas on tulossa Jyväskyläpäivään mukaan lauantaina 17.3. Hipposhallille. Operaatio Saapas liikkuu jalkaisin hallissa Saappaan vaatetuksin pukeutuneita paikalla. Esittelemme toimintaamme ja juttelemme mukavia osallistujille. Palveluoperaatio Saapas on Suomen ev.lut. seurakuntien organisoimaa, nuorisolain mukaisesti alle 30 vuotiaisiin kohdistuvaa, etsivän työn menetelmin toteutettua auttamis- ja sielunhoitotyötä. Saappaan toiminnassa noudatetaan Lastensuojelulain velvoitteita.

Lisätiedot: www.jyvaskylanseurakunnannuoret.fi/nuoret-aikuiset/saapas


Monikulttuurikeskus Gloria

Klo 13:15-13:30 Monikielisiä lauluja ja yhteistanssia

Monikulttuurikeskus Gloria on avoin kansainvälinen foorumi kaikille jyväskyläläisille. Jyväskylä päivillä Glorian kohtaamispaikassa voit tulla tanssimaan Glorian tansseja, laulamaan, puhumaan kielillä, helmeilemään ja hölmöilemään, piipahtamaan vapaaehtoispysäkillä ja saamaan voimahalauksia.

Glorian Kielikahvilassa voit maistella ja kokeilla sanoja. Lauletaan ja leikitään yhdessä monilla kielillä Monimessi lauluja.

Tule mukaan onnittelemaan Jyväskylää eri kielillä! Tehdään yhdessä syntymäpäivä kortti Jyväskylälle!


Kansalaistoiminnankeskus Matara

”Olotila Matara” -piste tuo kaikille avoimen kohtaamispaikan, kaupunkilaisten oman olohuoneen yhdeksi päiväksi Tourulasta Hippokselle. Pisteessämme voit lukea päivän lehden, venytellä twisterin parissa tai pelata monikielistä Aliasta sekä muita lautapelejä.

Kello 12.30, 13.30 ja 14.30 pelataan kierros bingoa – yllätyspalkintoja luvassa!

Päivän aikana voit tehdä ennakkovarauksen Mataralla toimivan Lastipyörälainaamon kalustoon kesäkaudelle 2018. ”Olotila Matara” – pisteessä saat myös tietoa Kansalaistoiminnankeskus Matarassa toimivista (kymmenistä) järjestöistä ja yhteisöistä sekä tapahtumista ja ryhmistä, joita Matarassa on tarjolla.

Lisätiedot: www.matara.fi


Kulttuuripalvelut

Visit Jyväskylä

Japa ry

Nuorten Keski-Suomi

Perusopetus

Valon kaupunki

Tapahtumakaupunki

Keski-Suomen pelastuslaitos

TaideVispilä ja Sanataidekoulu


Liikuntapääkaupunki Jyväskylä esittäytyy!


Hippos2020

Klo 13

Hankkeen esittely auditoriossa

Hippos2020 on uuden vuosikymmenen liikunta- ja hyvinvointikeskus, joka rakennetaan kaupunkiym-päristöön Jyväskylään keskelle Suomea.

Lisätietoja: hippos2020.fi


Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

Tasapainon testauspiste:

Kenelle: Erityisesti seniorit, mutta soveltuu hyvin myös muille kohderyhmille
Liikunnanohjaajat testaavat Hipposhallissa tasapainoa, käden puristusvoimaa sekä jalkojen lihasvoi-maa. Tasapainon mittaus tapahtuu Ibalance-laitteella. Pisteellä on myös mahdollisuus saada vinkkejä liikkumiseen ja liikunnan harrastamiseen Jyväskylässä.

Tasapainorata junioreille ja senioreille:

Kenelle: Erityisesti lapset ja seniorit
Monipuolinen tasapainorata haastaa kokeilemaan erilaisia tasapainoa vaativia tehtäviä. Liikunnanoh-jaajat ovat radalla opastamassa. Pisteellä on myös mahdollisuus saada vinkkejä liikkumiseen ja liikun-nan harrastamiseen Jyväskylässä.

Lisäksi lauantain tarjous:

Aalto Alvari
Edullisemmat hinnat: aikuiset 4,50 € ja lapset 3,50€

Kuokkalan Graniitti
Vapaa pääsy: kuntosali ja mahdolliset vapaavuorot


Liikuntaseurat


Jyväskylän Kenttäurheilijat ry/ Kalevan Kisat

Liikunnasta virtaa Jyväskylä päivään!


Miten sinulta sujuu aitajuoksu? Onko sinun heittokäsi tarkempi kuin kaverin? Kalevan Kisojen pisteellä pääset kokeilemaan yleisurheilulajien harjoittelua. Voit myös kisata kaveria vastaan, jos kaipaat jännitystä. Samalla voit osallistua Kalevan Kisojen lippuarvontaan.

Kalevan Kisat eli yleisurheilun suomen mestaruuskilpailut pidetään Jyväskylässä vasta remontoidulla Harjun Stadionilla 19.–22.7.2018. Kalevan Kisat ovat maamme seuratuin urheilutapahtuma, joka tar-joaa yleisölle elämyksiä ja huippusuorituksia keskellä kaupunkia.

www.kalevankisat.fi/
#Kalevankisat2018

Seuraa urheilijoiden valmistautumista kohti kotikisoja:
Harju2018.fi
#harju2018
FB:Harju2018
IG:Harju2018
Blogi:Stoori.fi/harju2018


Jyväskylän Latu ry

Jyväskylän Latu liikuttaa ihmisiä vauvasta vaariin erilaisten aktiviteettien avulla.
Meidän toimintaamme pääsee mukaan helposti, eli kaikki ovat tervetulleita, ei tarvitse olla jäsen.
Olemme siis kynnyksetön liikuttaja Jyväskylän talousalueella.
Jyväskylän Ladun jäsen määrä on hivenen yli 2800 jäsentä, joten tästä porukasta löytyy mielekästä ja mukavaa ulkoiluseuraa jokaiselle eri aktiviteettien harrastamiseen.

Lisätietoja: www.jyvaskylanlatu.fi/


Tikkakosken Tikka Ringette

Ringette on tyttöjen ja naisten oma jääjoukkuepeli, joka sopii kaiken ikäisille ja kokoisille Ringette on taitolaji, jossa voima korvataan taidolla ja vauhdilla. Kovat vartalokontaktit ovat kiellettyjä, mikä te-kee ringetestä turvallisen jääpelin. Ringetessä myös kilpaillaan: paikallisesti aluesarjoissa, valtakun-nallisesti turnauksissa, nuorten SM-sarjassa ja naisten Ykkös- ja SM-sarjassa.

Tikka Ringetessä on jokaiselle harjoittelu- ja pelipaikka. Joukkueemme harjoittelevat Tikkakosken ja Buugi-jäähalleissa. Tervetuloa mukaan jäälle!

Tikkakosken Tikka on seura, joka tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille laadukasta toimintaa turvallisessa ympäristössä. Toiminnan pääpaino on lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen edistämisessä ja kasvun ohjaamisessa. Sinettiseurana tarjoamme kaikille toiminnassa mukana oleville mahdollisuuden osallistua peleihin ja turnauksiin. Tikassa voit harrastaa ringeten lisäksi jalkapalloa.

ig: tikkaringette #tikkaringette


Puffettia tapahtumassa pitävät:

JyväsLentis ry
HoNsU Juniorit ry
Jyväskylän Naisvoimistelijat ry
Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion Vaajakoski ry


Tapahtuman narikasta vastaa:

Tikkakosken Tikka Ringette


Tapahtuman liikenteenvalvonnasta vastaa:

Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion Vaajakoski ry


Jyväskylän Urheiluakatemia
Tanssiurheiluseura Tepika ry
Stamina TC ry


Jyväskylän Päivät -sivut Jyväskylän Päivät 2018 -tapahtuma
#jyväskylänpäivät #jyvaskylanpaivat

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta