Suoraan sisältöön
Tekstiversio | HAKU
Avaa navigaatio

Jyväskylän markkinointitunnus

Jyväskylän kaupunki / kulttuuripalvelut
Suvi Lindell-Mäkelä
kulttuurituottaja (sij.)
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs
40100 Jyväskylä
p. 014 266 4043, 040 7383 450

Jyväskylän Päivät -sivut
Jyväskylän Päivät 2018 -tapahtuma
#jyväskylänpäivät #jyvaskylanpaivat

Lauantain ohjelma Hipposhallilla

Ovet avataan 11:30

Päälavan ohjelma

Juontajana Timo Lievemaa

12:00 Kaupunginjohtajan avaus
12:30 Lasten musiikkiesitys Ammuu!
13:30 Paneelikeskustelu: Millainen on hyvinvoiva Jyväskylä 2030?

Keskustelijoina vanhusneuvoston edustaja, vammaisneuvoston edustaja, kokemusasiantuntija, lapsiperheiden edustaja ja nuorisovaltuuston edustaja sekä kaupungin johtavia luottamushenkilöitä (toimielinten puheenjohtajia).
Tervetuloa seuraamaan keskustelua ja jättämään ajatuksesi myös palautelaatikkoon.

Paneelissa mukana viittomakielen tulkki

14:30 HopeaTanssit

Keski-Suomen Tanssin Keskus

Auditorion ohjelma

12.00 Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE

Hankepäällikkö Raija Harju-Kivinen ja muutosagentti Hanna Hämäläinen

12.30 Kukoistava kotihoito

Kehittämiskoordinaattori Suvi Manninen, hanketyöntekijä Sini Väätänen ja Oiva-keskuksen palveluesimies Sari Antila

13.00 Hippos2020 -hanke

Hankejohtaja Anne Sandelin

13.30 Liikuntapääkaupunki

Palvelujohtaja Ari Karimäki

14.00 Sairaala Nova

Projektijohtaja Mikko Jylhä, Sairaala Nova

14.30 Valinnanvapauskokeilu

Projektipäällikkö Riitta Pylvänen


Tapahtumassa mukana


TaidePiiLO

Kesto: non stop, koko tapahtuman ajan

Ihmekoje-työpaja

Voiko sillä lentää, miten sitä ohjataan? Tekeekö se temppuja vai printtaa pannukakkuja? Taidepiilon työpajassa kaikenikäiset pääsevät rakentamaan mitä erilaisimpia ihmekojeita ja ainoastaan mielikuvitus on kattona. Millaisia kojeita ja kummallisuuksia Jyväskylän kaduilla vielä tulevaisuudessa kulkeekaan?

Kaikenikäisille

Pienten ihmemaa

Taidepiilon pienten teltassa myös kaikista pienimmät kaupunkilaiset pääsevät sukeltamaan värien ja muotojen ihmemaahan: yhdessä ihmettelemään, tutkimaan, hypistelemään, luovasti leikkimään tai vain rennosti köllöttelemään.
Vauvoille ja taaperoille perheineen

Lisätietoja:
www.taidepiilo.fi
Facebook: Taidepiilo
Ig: @taidepiilotaaperoille
#taidepiilo
taidepiilo@gmail.com


Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!


Klo 12:30, konsertin kesto 40min
Soveltuu kaikenikäisille

Konsertin kuvaus:

Traktori
Piippolan Vaari on hankkinut uuden traktorin. Ennen kuin traktori pääsee varsinaisiin töihinsä, matkassa on kuitenkin monta mutkaa, joiden selvittelyssä tarvitaan niin Piippolan eläinten kuin lastenkin apua. Työkalujakin tarvitaan ja niillähän soi myös samba. Tule mukaan laulamaan ja leikkimään – tähän konserttiin voivat osallistua kaikki, vauvasta vaariin!


Kansalaisopisto

Kiinnostaako sinua kokeilla uutta tanssilajia tai liikuntamuotoa?
Piipahda Jyväskylän Kansalaisopiston pisteelle ja voit löytää itsesi tanssimasta!

Jyväskylän Kansalaisopisto tuo Jyväskylän päiville tanssin taikaa! Tule kokeilemaan suomalaista FolkJamia klo 12.00 ja 12.30 ja intialaista Bollywoodia klo 13.00 ja 13.30. Tanssituokiot tapahtuvat Kansalaisopiston pöydän läheisyydessä. Yhden tanssituokion kesto on noin 10 min ja mukaan voi hypätä milloin vain. Tervetuloa pistämään jalalla koreasti!

Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulu

Hyvänmielentervehdykset piilotettuina Hipposhalliin

Hipposhalliin on piilotettuna sanataidekoululaisten kirjoittamia hyvänmielentervehdyksiä. Viestin löytäjälle on luvassa palkinto kulttuuripalveluiden pisteeltä!


Jyväskylän kaupunginkirjasto

Ota hetki itsellesi - lue kirjaa! Jyväskylän kaupunginkirjasto tuo Hipposhalliin Lukupysäkin, jossa voit tutustua mielenkiintoisiin uutuuskirjoihin tai asettua mukavasti tuoliin lukemaan pidemmäksikin aikaa. Korvatulppiakin on jaossa, jos oikein haluat rauhoittua. Kirjaston henkilökuntaakin on paikalla opastamassa esimerkiksi kirjaston e-kirjojen ja -lehtien käyttöä.

Yksi kirjastoautoistamme, Wivi, on pysäköitynä Hipposhallin edustalle ja valmiina palvelemaan, jos vaikka tarvitset kirjastokortin tai haluat uusia lainasi. Ja tietenkin auton kokoelmasta voi lainata kotiin mukaan luettavaa!


Jyväskylä sinfonia

Tule rentoutumaan ja rauhoittumaan hetkeksi Hipposhallin hälinästä Sinfonia loungeen! Jyväskylä Sinfonia tarjoaa tasatunnein soitinpajoja ja musiikkiesityksiä kaikenikäisille. Pehmeästi sisustetussa loungessa pääset tutustumaan soitinten toimintaan ja kuulemaan Jyväskylä Sinfonian muusikoiden esityksiä. Esitysten ja pajojen välillä voit heittää patjalle selälleen ja nauttia Jyväskylä Sinfonian musiikista äänitteiltä.


Kaupunginteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri vie lapset satujen maailmaan pystyttämällä Alvari Koirulin satuteltan. Päivä sisältää satutuokioita, jotka sopivat niin perheen pienimmille kuin vähän varttuneemmillekin – satujen kuunteleminen yhdessä on perheiden mukavaa yhteistä tekemistä! Lisäksi tapahtuma-aikana Hippokselta löytyy teatterin esittelypiste ja salissa kiertää ohjelmistovarjo, jonne ihmiset voivat tehdä ehdotuksia tulevaksi ohjelmistoksi tai jättää terveisiä teatterin väelle.

Alvari Koirulin satutunnit teatterin satuteltassa

Noin klo 12.15, 13.15, 14.15


Kulttuuripalvelut

Taidetestaajat
Taideapteekki
Lasten Lysti

Kulttuuriluotsit

Kulttuuriaitta
Harrastelaturi


Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys: Kulttuuritalo JKL

Tule tutustumaan Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys toimintaa Jyväskylän -päivien esittelypisteellä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea kulttuuritalon perustamista ja toimintaa Jyväskylässä. Jyväskylän kulttuuritalo tukiyhdistys ja sen jäsenyhteisöt Keski-Suomen Elokuvakeskus, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Keski-Suomen Kirjailijat, Loiskis-Orkesteri ja Teatterikone toimivat tällä hetkellä Kulttuuritalo Pop Up:ssa Kauppakeskus Kolmikulmassa toukokuuhun 2018 saakka, jonka jälkeen toimintaa jatketaan syksyllä Kulttuuritalo Villa Ranassa.

Jyväskylän päivillä mukana yhdistyksen toiminnasta kertomassa tuottaja Laura Eteläaho, sekä Loiskis-Orkesteri ja Tanssin Keskus. Tule nappaamaan Jyväskylän päivien synttäriedut kulttuuritalo Pop Up:n ja jutustelemaan toimijoiden kanssa!

Kulttuuritalo Pop Up:ssa on kevään aikana monipuolinen kattaus tanssia, teatteria, elokuvia, konsertteja ja seminaareja. Ohjelmistossa mm. Teatterikoneen kantaaottavia teatteriesityksiä 12.5. saakka. Elokuvakeskus esittää dokumentti- ja leffaklubeja, sekä minikinon perheen pienimmille. Tanssin Keskus tuo tilaan seitsemän tanssiteoksen esitykset ja Loiskis-Orkesteri koko perheelle suunnattuja konsertteja huhti-toukokuussa. Ohjelmisto löytyy kulttuuritalon nettisivuilta, sekä facebookista.

Lisätietoja:
www.kulttuuritalojkl.com
#kulttuuritalojkl
Facebook: Kulttuuritalo Villa Rana / Kulttuuritalo Pop Up
kulttuuritalo.villarana@gmail.com

Keski-Suomen Tanssin Keskus: HopeaTanssit

Keski-Suomen Tanssin Keskuksen HopeaTanssit täydentää Laulusta voimaa ja KinoHopea -tilaisuuksien sarjaa tuoden kaivatut päivätanssit Jyväskylään. Päivätanssien lisäksi HopeaTanssit antaa eväitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tanssitaiteen keinoin. HopeaTansseissa tutustutaan tanssitaiteilijan ohjauksessa erilaisiin tapoihin liikkua ja kanssatanssijoihin helppojen ja hauskojen harjoitteiden kautta. Ohjattu toiminta rakentuu aina eri teeman ympärille (esim. eri tanssilajit). HopeaTanssit huipentuvat yhteisiin päivätansseihin ikivihreiden säestyksellä. HopeaTanssit järjestetään ensimmäistä kertaa Jyväskylän päivät –tapahtumassa puolen tunnin mittaisena tanssituokiona klo 14.30 alkaen.

Tilaisuus on avoin kaikenikäisille eikä osallistujilta vaadita aiempaa tanssiharrastuneisuutta. Ohjaajana toimii tanssitaiteilija Elli Pulkkinen.

Lisätietoja: www.tanssinkeskus.fi

Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis

Pikku puhaltimen soitinrakennuspaja, sekä musamaatiot nonstoppina Jyväskylä päivissä klo 12-15! Loiskiksen soitinrakentaja Erkki Okkosen johdolla pääset tekemään juomapillistä pikku puhaltimen. Esittelypisteellä pääset katsomaan Loiskiksen musiikkiin tehtyjä musamaatioita, joihin hauskat animaatiot ovat toteuttaneet koululaiset ja opiskelijat.

Lisätietoja: www.loiskis.fi


Nuorisopalvelut

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän nuorisopalveluihin esittelypisteellemme Hipposhalliin lauantaina 17.3. klo 12-15. Pisteellemme voit pysähtyä hetkeksi pelailemaan lautapelejä tai vaikka vaihtamaan kuulumisia. Monipuoliseen toimintaamme ovat tervetulleita tutustumaan kaiken ikäiset kävijät ja jokainen voi halutessaan osallistua myös pika-arvontaamme!

FB: Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
IG: @nuorisopalvelut
SC: nupajyvaskyla
#jyväskylännuorisopalvelut ja #nuortenjyväskylä


Perusopetus

Sivistyksen toimialan osallisuustyö

Jyväskylän kaupungin pisteeltä löydät Keljonkankaan koululaisten suunnitelmia uudelle Keljonkankaan yhtenäiskoululle. Samalla voit jutella tai esittää ideoita kaupunkilaisten vaikuttamismahdollisuuksista Sivistyksen toimialan palveluissa.

Move!

Tervetuloa arvioimaan fyysistä hyvinvointia kuten koululaiset ympäri Suomen

Jyväskylän perusopetuksen ja kouluterveydenhuollon yhteisellä Move!-pisteellä pääset kokeilemaan ohjatusti samoja kuntoa ja liikkuvuutta mittaavia testejä kuin kaikki Suomen 5.- ja 8.-luokkalaiset. Halliin tuodut esimerkkiosiot mittaavat liikkuvuutta, tasapainoa, motorisia perustaitoja ja voimaa. Voit vertailla toimintakykyäsi nykykoululaisiin ja saat halutessasi paikalla olevilta kouluterveydenhoitajilta vinkkejä fyysisen kunnon ylläpitoon ja parantamiseen.

Move!- fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä on kehitetty Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja testattu Jyväskylän kouluissa. Viime vuonna se otettiin käyttöön kaikissa Suomen perusopetuksen kouluissa. Move!-seuranta ei laita lapsia paremmuusjärjestykseen, vaan yhdessä testistä saadun palautteen kanssa kannustaa koululaisia omatoimiseen fyysisen toimintakyvyn huolehtimiseen. Tuloksia hyödynnetään myös 5. ja 8. luokkalaisille toteutettavissa kouluterveydenhuollon laajoissa terveystarkastuksissa.


Kaupunkirakenteen toimiala

Mistä on kivat kotikulmat tehty?

Koostuisiko se omannäköisestä asumisesta, vehreästä ja virkistyksestä sekä fiksusta liikkumisesta? Kaupunkirakenteen pisteessä pääsee koko perhe rakentamaan mieluisaa asuinaluetta. Saatte samalla myös tietoa tulevista vapautuvista pientalotonteista sekä siitä, mihin suuntaan kaupunkikeskustaa on visioitu. Kehä Vihreän näyttelyssä voi tutustua kehitteillä olevaan keskuspuistoon sekä istahtaa hetkeksi riippukeinuun. Esitteillä on myös fiksun liikkumisen vaihtoehtoja aina lastipyörästä Linkkeihin. Tule ehdottamaan pyöräbaanoille nimeä ja askartele itsellesi Linkki-pinssi!

Lisätiedot:

www.jyvaskyla.fi/kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus_ja_tontit
www.jyvaskyla.fi/kaupunkirakenne/kadut_ja_liikenne

Facebook:
@MeidankeskustaJKL
@jklkaupunkisuunnittelu
@linkkijyvaskyla
@kehavihrea
Twitter:
@JKL_kaupsu
#linkki
#kehävihreä
@JKLkompassi


Sairaala Nova

Projektin esittely auditoriossa klo 14. Projektijohtaja Mikko Jylhä, Sairaala Nova

Millainen on Jyväskylään vuonna 2020 valmistuva Sairaala Nova?

Toimipisteellä tavattavissa mm. uusi sairaala -projektin projektijohtaja Mikko Jylhä. Mikko on valmis vastaamaan Sairaala Novaa koskeviin kysymyksiin.

Lisätiedot:
Facebook: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Twitter: KSSHP, hashtagit: #ksshp, #uusisairaala, #sairaalanova, #keskisuomensairaalanova
Instagram: KSSHP

www.ksshp.fi/uusisairaala


Perusturvapalvelut

Hammashoitajat ja suuhygienistit kiertävät kertomassa suun terveydestä

Puhdas suu, onnistuu! Suuhygienistit ja hammashoitajat antavat sinulle vinkkejä hyvään suun hoitoon. Esittelypisteessä saat lisäksi tietoa eri ruokien sokeripitoisuuksista.

Halaa sossua! Tutustu aikuissosiaalityön palveluihin

Halaa Sossua -tapahtuma antaa kasvot aikuissosiaalityölle, tekee aikuissosiaalityön palveluja tutuksi sekä madaltaa kynnystä tulla asioimaan sosiaalipalveluissa.

ODA-hanke Omat digiajan hyvinvointipalvelut eli ODA pyrkii mullistamaan sähköiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Tarvitseeko minun lähteä päivystykseen? Tule testaamaan sähköistä oirearviota, joka kertoo, milloin on syytä hakeutua lääkäriin ja milloin voin turvallisesti kotona hoitaa itseäni saamillani ohjeilla.

Kiinnostaako valinnanvapaus? Tule tutustumaan Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun.

Tiedätkö oikeutesi? Rikosuhripäivystys on paikalla

Kokemusasiantuntijat

Keski-Suomi 2020 Mitä tarkoittavat sote- ja maakuntauudistus?

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti

Pienten lasten isän tai äidin arkeen kuuluu kaikenlaista huisketta, vilinää ja joskus myös kiukkua ja kihinää. Tervetuloa testaamaan, oletko sinä jo Malttimaisteri-vanhempi!

Kriisikeskus Mobile

Tule keskustelemaan kriisi- ja väkivaltatyöstä.

Meijän polku-luontorentoutus

Hengähdä hetki, Keski-Suomen luonto inspiraationa. #meijänpolku

Elvytysohjeistusta sekä verenpaine- ja verensokerimittausta tarjoavat terveyskeskussairaalat

Osaatko elvyttää? Tule kertaamaan taitojasi terveyskeskussairaaloiden esittelypisteeseen.

Kuntoutuksen ja liikuntapalvelujen yhteinen piste: toimintakykymittausta

Testaa toimintakykyäsi, mittaa puristusvoimasi

Kouluterveydenhoitajat paikalla

Keski-Suomen Biopankki

Keski-Suomen Biopankin toiminnan esittely ja biopankkisuostumusten kerääminen.

Keski-Suomen Biopankki kerää ja säilyttää biologisia näytteitä, kuten veri- ja kudosnäytteitä sekä näytteenantajaan liittyvää terveystietoa terveys- ja lääketieteellistä tutkimusta varten. Biopankkitutkimuksen avulla pyritään selvittämään sairauksien syitä sekä perimän, ympäristön ja elintapojen vaikutusta niiden syntyyn. Lisäksi pyritään sairauksien ehkäisyyn ja turvallisten, tehokkaiden ja yksilöllisten hoitojen ja diagnostiikan kehittämiseen. Näytteiden keräys ja käyttö biopankkitutkimuksessa perustuu näytteenantajan vapaaehtoiseen suostumukseen. Kohderyhmä on kaikki täysi-ikäiset ja täysivaltaiset keskisuomalaiset.

Lisätietoja: http://www.ksshp.fi/biopankki.


Jyväskylän seurakunta

Jyväskylän seurakunnan erityisnuorisotyön Palveluoperaatio Saapas on tulossa Jyväskyläpäivään mukaan lauantaina 17.3. Hipposhallille. Operaatio Saapas liikkuu jalkaisin hallissa Saappaan vaatetuksin pukeutuneita paikalla. Esittelemme toimintaamme ja juttelemme mukavia osallistujille. Palveluoperaatio Saapas on Suomen ev.lut. seurakuntien organisoimaa, nuorisolain mukaisesti alle 30 -vuotiaisiin kohdistuvaa, etsivän työn menetelmin toteutettua auttamis- ja sielunhoitotyötä. Saappaan toiminnassa noudatetaan Lastensuojelulain velvoitteita.

Lisätietoja: www.jyvaskylanseurakunnannuoret.fi/nuoret-aikuiset/saapas


Japa ry

Monikulttuurikeskus Gloria

Monikulttuurikeskus Gloria on avoin kansainvälinen foorumi kaikille jyväskyläläisille. Jyväskylä päivillä Glorian kohtaamispaikassa voit tulla tanssimaan Glorian tansseja, laulamaan, puhumaan kielillä, helmeilemään ja hölmöilemään, piipahtamaan vapaaehtoispysäkillä ja saamaan voimahalauksia.

Glorian Kielikahvilassa voit maistella ja kokeilla sanoja. Lauletaan ja leikitään yhdessä monilla kielillä Monimessi lauluja.

Tule mukaan onnittelemaan Jyväskylää eri kielillä! Tehdään yhdessä syntymäpäivä kortti Jyväskylälle!

Kansalaistoiminnankeskus Matara

”Olotila Matara” -piste tuo kaikille avoimen kohtaamispaikan, kaupunkilaisten oman olohuoneen yhdeksi päiväksi Tourulasta Hippokselle. Pisteessämme voit lukea päivän lehden, venytellä twisterin parissa tai pelata monikielistä Aliasta sekä muita lautapelejä.

Kello 12.30, 13.30 ja 14.30 pelataan kierros bingoa – yllätyspalkintoja luvassa!

Päivän aikana voit tehdä ennakkovarauksen Mataralla toimivan Lastipyörälainaamon kalustoon kesäkaudelle 2018. ”Olotila Matara” – pisteessä saat myös tietoa Kansalaistoiminnankeskus Matarassa toimivista (kymmenistä) järjestöistä ja yhteisöistä sekä tapahtumista ja ryhmistä, joita Matarassa on tarjolla.

Lisätietoja: www.matara.fi


Valon kaupunki

Tapahtumakaupunki Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Nuorten Keski-Suomi

Keski-Suomen pelastuslaitos


Liikuntapääkaupunki Jyväskylä esittäytyy!


Hippos2020

Liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin urbaani keskus
Hippos2020-hankkeen esittely auditoriossa klo 13:00.

Hippos2020 on uuden vuosikymmenen liikunta- ja hyvinvointikeskus, joka rakennetaan kaupunkiympäristöön Jyväskylään keskelle Suomea.
Uusi investointi synnyttää Suomeen kansainvälisesti ainutlaatuisen keskittymän, joka yhdistää liikunnan, urheilun, hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja tutkimuksen sekä alojen teknologisen tuotekehityksen tiiviiksi kokonaisuudeksi. Hippos2020:n rahoitus on avaus uuteen: 300 miljoonan euron investoinnista yksityinen sijoittajaraha kattaa lähes 90 %. Alueelle rakennetaan nykyaikaiset, muunneltavat liikuntatilat, jotka kolminkertaistavat nykyiset tilat. Uuden monitoimiareenan, Liikunnan Tietotalon, areenan liikekeskuksen ja lukuisten sisäliikuntatilojen lisäksi alueelle tulee mm. sporttibulevardi ja elämyksellinen liikuntapuisto. Hippos2020:n hyvinvoinnin palvelut kattavat ihmisen koko elämänkaaren – vauvasta vaariin.

Lisätietoja: www.hippos2020.fi
Facebook: https://www.facebook.com/Hippos2020/


Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

Tasapainon testauspiste:

Kenelle: Erityisesti seniorit, mutta soveltuu hyvin myös muille kohderyhmille
Liikunnanohjaajat testaavat Hipposhallissa tasapainoa, käden puristusvoimaa sekä jalkojen lihasvoimaa. Tasapainon mittaus tapahtuu Ibalance-laitteella. Pisteellä on myös mahdollisuus saada vinkkejä liikkumiseen ja liikunnan harrastamiseen Jyväskylässä.

Tasapainorata junioreille ja senioreille:

Kenelle: Erityisesti lapset ja seniorit
Monipuolinen tasapainorata haastaa kokeilemaan erilaisia tasapainoa vaativia tehtäviä. Liikunnanohjaajat ovat radalla opastamassa. Pisteellä on myös mahdollisuus saada vinkkejä liikkumiseen ja liikunnan harrastamiseen Jyväskylässä.

Lasten liikuntapiste

Lasten liikuntapisteellä lapset ja vanhemmat voivat liikkua yhdessä. Piste koostuu erilaisista toimintapisteistä ja käytettävissä on mitä erilaisempia välineitä. Liikkuminen tapahtuu ilman ohjausta. Lapset liikkuvat vanhempien vastuulla.

Lisäksi lauantain tarjous:

Aalto Alvari

Edullisemmat hinnat: aikuiset 4,50 € ja lapset 3,50€

Kuokkalan Graniitti

Vapaa pääsy: kuntosali ja mahdolliset vapaavuorot


Tapahtumassa mukana olevat liikuntaseurat


Jyväskylän Kenttäurheilijat ry/ Kalevan Kisat

Liikunnasta virtaa Jyväskylä päivään!


Miten sinulta sujuu aitajuoksu? Onko sinun heittokäsi tarkempi kuin kaverin? Kalevan Kisojen pisteellä pääset kokeilemaan yleisurheilulajien harjoittelua. Voit myös kisata kaveria vastaan, jos kaipaat jännitystä. Samalla voit osallistua Kalevan Kisojen lippuarvontaan.

Kalevan Kisat eli yleisurheilun suomen mestaruuskilpailut pidetään Jyväskylässä vasta remontoidulla Harjun Stadionilla 19.–22.7.2018. Kalevan Kisat ovat maamme seuratuin urheilutapahtuma, joka tarjoaa yleisölle elämyksiä ja huippusuorituksia keskellä kaupunkia.

Lisätietoja:
www.kalevankisat.fi
#Kalevankisat2018

Seuraa urheilijoiden valmistautumista kohti kotikisoja:
Harju2018.fi
#harju2018
FB:Harju2018
IG:Harju2018
Blogi:Stoori.fi/harju2018


Liikuntalajienesittelyseurat liikuntatorilla


12:15 Rock´n Swing Dance Club Break ry
12.45 Jyväskylän Shorinji Kempo ry
13.15 Ryutokai ry

Puffettia tapahtumassa pitävät

JyväsLentis ry
HoNsU Juniorit ry
Jyväskylän Naisvoimistelijat ry
Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion Vaajakoski ry

Puffet-pisteitä on kaksi, yksi molemmilla hallin reunoilla. Tarjolla on kahvia, teetä, suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä lapsille pillimehua. Varaathan hieman käteistä rahaa mukaan puffettiin.

Tapahtuman narikasta vastaa

Tikkakosken Tikka Ringette

Tapahtuman liikenteenohjauksesta vastaa

Jyväskylän Lohi


Tikkakosken Tikka Ringette

Ringette on tyttöjen ja naisten oma jääjoukkuepeli, joka sopii kaiken ikäisille ja kokoisille Ringette on taitolaji, jossa voima korvataan taidolla ja vauhdilla. Kovat vartalokontaktit ovat kiellettyjä, mikä tekee ringetestä turvallisen jääpelin. Ringetessä myös kilpaillaan: paikallisesti aluesarjoissa, valtakunnallisesti turnauksissa, nuorten SM-sarjassa ja naisten Ykkös- ja SM-sarjassa.

Tikka Ringetessä on jokaiselle harjoittelu- ja pelipaikka. Joukkueemme harjoittelevat Tikkakosken ja Buugi-jäähalleissa. Tervetuloa mukaan jäälle!

Tikkakosken Tikka on seura, joka tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille laadukasta toimintaa turvallisessa ympäristössä. Toiminnan pääpaino on lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen edistämisessä ja kasvun ohjaamisessa. Sinettiseurana tarjoamme kaikille toiminnassa mukana oleville mahdollisuuden osallistua peleihin ja turnauksiin. Tikassa voit harrastaa ringeten lisäksi jalkapalloa.

https://www.tikkakoskentikka.fi/ringette/
ig: tikkaringette #tikkaringette


Jyväskylä Rugby Club


JRC - Täyttä kontaktia jo vuodesta 2000!

Jyväskylä Rugby Club on vuonna 2000 perustettu aktiivinen rugbyseura, jossa toimii sekä naisten että miesten joukkueet. Seurassamme on noin 60 aktiivista jäsentä ja jäsenmäärää pyritään kasvattamaan koko ajan. Viimeisen parin vuoden aikana olemme saaneet alulle myös junioritoimintaa. Olemme aktiivisesti kiertäneet Keski-Suomen alueen kouluja ja viikoittain pyörii myös junnutreenit 10-16 vuotiaille.

Kaikki joukkueet treenaavat ympäri vuoden. Talvikaudella sekä miesten että naisten joukkueet osallistuvat turnausmuotoisena järjestettävään Talvi 7s sarjaan. Suomen rugbykausi huipentuu kesän aikana pelattavaan 15s rugbyn SM-sarjaan, jossa vuosien mittaan on tullut menestystä sekä miehille että naisille. Seuramme pelaajista useat ovat mukana myös sekä miesten että naisten maajoukkuetoiminnassa.

JRC:n toimintaan mukaan pääsee ottamalla yhteyttä joukkueenjohtajiin/junnuvastaavaan tai osallistumalla seuramme järjestämille ilmaisille rugbykursseille.

Lisätietoja: www.jklrugby.fi
fb: jyvaskylarugbyclub ja ig: jyvaskylarugbyclub #jyvaskylarugbyclub


Jyväskylän Latu ry

Jyväskylän Latu liikuttaa ihmisiä vauvasta vaariin erilaisten aktiviteettien avulla.
Meidän toimintaamme pääsee mukaan helposti, eli kaikki ovat tervetulleita, ei tarvitse olla jäsen.
Olemme siis kynnyksetön liikuttaja Jyväskylän talousalueella.
Jyväskylän Ladun jäsen määrä on hivenen yli 2800 jäsentä, joten tästä porukasta löytyy mielekästä ja mukavaa ulkoiluseuraa jokaiselle eri aktiviteettien harrastamiseen.

Lisätietoja: www.jyvaskylanlatu.fi/


JyväsLentis ry

JyväsLentis on yksi Suomen suurimmista lentopalloseuroista. Toiminnan kulmakivi on juniorilentopallo, jossa tarjoamme toimintaa 7-19-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lisäksi lentopallotoimintamme pitää sisällään lasten liikuntaleikkikoulun, aikuisten harrastelentopallon sekä naisten 1- ja 2-sarjajoukkueet.

Kesällä toimintamme keskittyy Tuomiojärven rantaan, jossa beach volleyn harrastajia palvelee maan parhaat kentät. Kesän ohjelmassa on erilaisten turnausten lisäksi viikoittaista toimintaa lapsille ja nuorille sekä kaikille avoin huippusuosittu viikkokisa keskiviikkoisin. JyväsLentis myös hallinnoi Tuomiojärven rantakahvilaa.

Lentopallo- ja beach volley –toiminnan lisäksi JyväsLentis on kokenut tapahtumajärjestäjä. Vuoden 2018 kohokohtia ovat 23. toukokuuta Monitoimitalolla pelattava naisten Euroopan Kultaisen liigan ottelu Suomi-Ranska ja 10.-12. elokuuta Jyväskylän satamassa järjestettävä beach volleyn SM-finaalitapahtuma.

Lentopallotoiminta: www.jyvaslentis.fi
FB @jyvaslentis
Beach volley –toiminta: www.jklbeach.fi
FB, TWITTER, IG @jklbeach #jklbeachStamina TC ry

Stamina Triahtlon Club ry on yksi suomen parhaista ja suurimmista triathlon seuroista. StaminaTC on jyväskylässä toimiva seura jolla on jäseniä yli 120 jyväskylästä ja lähikunnista. Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta triathlonin ja muun kestävyysurheilun alueella kaikilla tasoilla: kunto-, kilpa- tai huippu-urheiluna jäsenten tarpeiden, kiinnostuksen ja edellytysten mukaan. Seuran toiminta rahoitetaan pääosin jäsenmaksuilla ja jäsenten talkootöillä.


StaminaTC järjestää jäsenilleen talvikaudella mm jumppaa, pilatesta, uinti- ja juoksuharjoituksia, uimahallin ratavarauksia omatoimiharjoitteluun sekä esim. viikonlopun kestäviä treenileirejä ja -tapahtumia. Viikottaisissa uintiharjoituksissa tehdään yhteistyötä Sprinttitallin kanssa. Kesäkaudella pidetään yhteisharjoitukset viikoittain Köhniön uimarannan ympäristössä ja Köhniöjärveen poijuin merkitty 400m uintireitti on ahkerassa käytössä läpi kesän.
Triathlon harrastajien sosiaalisuuden ja yhteisöllisyyden myötä jäsenistö köy säännöllisten ja ohjattujen harjoitusten ohella ns kimppalenkeillä, käytännössä kimppalenkin voi ehdottaa ja järjestää kuka tahansa halutessaan vaikkapa juttuseuraa juoksu- tai pyörälenkille tai kaverin avovesiuintiin. Seuran jäsenistöstä löytyy myös tarvittaessa apua ja neuvoja myös triathlonin piiriin tuleville uusille harrastajille.

Staminassa on myös junioritoimintaa kestävyysurheilusta kiinnostuneille nuorille.

Triathlon sopii kaikenikäisille harrastus- ja urheilu taustasta riippumatta. Triathlonin harrastamisessa tarvittava perusvälineistö ei ole kallis, toisaalta huippu välineisiin saa sijoitettua paljon rahaa.
Triathlon on lajina yhdistelmä uintia, pyöräilyä ja juoksua ja lajissa kilpaillaan useilla eri suoritus matkoilla. Suorituksen kesto kilpailuissa vaihtelee 1 – 16 h. Kilpailuihin voi osallistua myös ilman aika- tai muita kilpailullisia tavoitteita ja tehdä itselleen tavoitteellisen suorituksen omista lähtökohdistaan.

Stamina järjestää keväällä 2018 yhdessä HuJu Training Team kanssa tutustumiskurssin triathlonin pariin, tähän kuuluu n. 10 kpl yhteisharjoituksia uinnissa, juoksussa ja pyöräilyssä, sekä keskustelua ja jutustelua kestävyysurheiluun ja triathloniin liittyen harjoitusten lomassa.
Kurssilaisille ja niille jotka eivät ole kilpailleet aiemmin, järjestetään myös kilpailun tapainen harjoitus Köhniön uimarannan läheisyydessä järvivesien lämmettyä
( alustavasti matkat tuolloin uinti n. 400 m, pyöräily 15 km ja juoksu 3 km )

Lisätietoja: https://www.staminatc.fi/
https://www.facebook.com/groups/349350515076394/
https://staminatc.nimenhuuto.com/events


HoNsU Juniorit ry

Sinustako seuraava Lauri Markkanen? Tule kokeilemaan koripallon vapaaheittoa HoNsUn pisteelle. Vapaaheittopiste on tarkoitettu pääasiassa lapsille ja nuorille.

HoNsU Juniorit ry on Keski-Suomen suurin ja Koripalloliiton Keskisen alueen suurin koripalloseura, joka järjestää kilpaurheilu- ja harrastusmahdollisuuksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Seurallamme on juniorijoukkueet sekä tytöissä että pojissa jokaisessa ikäluokassa. Lisäksi järjestämme yhteistyössä alueen seurojen kanssa Lauri Markkasen koriskoulua, jossa on tänä vuonna ollut mukana yli 400 lasta.
Kesäloman kahdella ensimmäisellä viikolla järjestämme 7-15 vuotiaille lapsille suositut ja perinteiset Hippo-korisleirit.
Joukkueemme harjoittelevat ympäri vuoden ja uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan toimintaan mihin vuodenaikaan tahansa!

Lisätiedot: www.honsu.fi
Facebook: https://www.facebook.com/honsu1948/
Instagram: honsu1948
Twitter: @HoNsU1948


Tanssiurheiluseura Tepika ry


Opastetut kaupunkikierrokset

Tutustumista kaupunkiin ja arkkitehtuuriin
Vapaa pääsy!
Kulttuuriluotsit jakavat lippuja kierroksille maanantaisin 26.2., 5.3. ja 12.3. klo 15-17 pääkirjaston aulassa.

Huom.! Mikäli sinulta jää lippu käyttämättä, toimita lippu maanantaina 12.3. klo 15-17 pääkirjaston aulaan kulttuuriluotseille tai ota yhteys kulttuuriluotsikoordinaattoriin Hanne Laitiseen, p. 014 26 67218 / 050 338 1114, jotta saamme jaettua lipun eteenpäin.

Opastetut yleisökierrokset kaupungintalolla

Lauantai 17.3. klo 10, klo 11 (also in English), klo 12, klo 13, kesto 45min.
Jyväskylän kaupungintalo, Vapaudenkatu 32


Jyväskylän Päivät -sivut Jyväskylän Päivät 2018 -tapahtuma
#jyväskylänpäivät #jyvaskylanpaivat


Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta