Suoraan sisältöön
Tekstiversio | HAKU
Avaa navigaatio

Jyväskylän markkinointitunnus

Jyväskylän kaupunki / kulttuuripalvelut
Suvi Lindell-Mäkelä
kulttuurituottaja (sij.)
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs
40100 Jyväskylä
p. 014 266 4043, 040 7383 450

Jyväskylän Päivät -sivut
Jyväskylän Päivät 2018 -tapahtuma
#jyväskylänpäivät #jyvaskylanpaivat

Opastetut kaupunkikierrokset

Tutustumista kaupunkiin ja arkkitehtuuriin
Vapaa pääsy!

Lippuja on jäljellä kaupungintalokierrokselle sekä sunnuntain kävelykierroksille. Lippuja voi kysellä ennen kierroksen alkua.


Opastetut yleisökierrokset kaupungintalolla

Lauantai 17.3. klo 10, klo 11 (also in English), klo 12, klo 13, kesto 45min.
Jyväskylän kaupungintalo, Vapaudenkatu 32


Opastetut bussikierrokset Täynnä!

Lähtö ja paluu Jyväskylän kaupunginteatterin edestä
(Vapaudenkatu 36). Kierrokset ajetaan Hipposhallin kautta, eli voit jäädä halutessasi Hipposhallin tapahtumaan.

Jyväskylä liikkeessä – kierros Täynnä!

Lauantai 17.3. klo 11.00-12:30 Opas

Kierroksella tutustutaan kehittyvään ja kasvavaan Jyväskylään ja kuullaan muun muassa, kuinka Kankaan alue ja uusi Nova-sairaala rakentuvat. Myös Hippos 2020 -hanke ja liikuntapääkaupunkisuunnitelmat tulevat tutuiksi. Hyvät koulutusmahdollisuudet ovat olleet Jyväskylän kehityksen tae koko sen historian ajan ja kierroksella esitellään Jyväskylää myös kansainvälisenä osaamisen kaupunkina.

Järvikaupunki – kierros Täynnä!

Lauantai 17.3. klo 12:00-13:30
Kierroksen oppaana kaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi

Opastetulla bussikierroksella tutustutaan vanhoihin ja uusiin asuinalueisiin keskustan itäpuolella. Matka vie ydinkeskustasta 1980-luvulta alkaen rakentuneelle Kuokkalan alueelle, jossa tutustutaan muun muassa vuoden 1985 asuntomessualueeseen, Ristikiven asuinalueeseen sekä Kuokkalan keskustaan. Matkalla valtakunnallisesti merkittävään teollisuusympäristöön Vaajakoskelle, tutustutaan tuoreisiin Jokivarren ja Äijälänrannan asuinalueisiin. Takaisin lähtöpisteeseen kaarretaan Mesikäm-menen ja Halssilanmäen asuinalueiden kautta.

Kukkulakaupunki – kierros Täynnä!

Lauantai 17.3. klo 14:00-15:30
Kierroksen oppaana kaavasuunnittelija Reijo Teivaistenaho

Kiertoajelulla tutustutaan Jyväskylän luoteisten, läntisten ja lounaisten osien vanhoihin ja uudempiin asuinalueisiin sekä niiden suunnitteluun. Matka alkaa kaupungin ydinkeskustasta, josta suunnataan Viitaniemeen Mäki-Matin ja Nisulan kaupunginosien kautta. Sen jälkeen ajetaan Nisulaa sivuten jälleenrakennuskauden asuinalueille Köhniölle ja Kypärämäkeen. Lopuksi kohotaan 1970-luvun Keltinmäen, Mäyrämäen ja Mustalammen asuinalueille ja lasketellaan Hippoksen kautta takaisin keskustaan.

Aalto Bravo - kierros Täynnä!

Lauantai 17.3. klo 14.00-16:30

Kierroksella käydään Säynätsalon kunnantalolla ja Muuramen kirkolla, kierros päättyy Alvar Aalto museoon, johon voi halutessaan jäädä tutustumaan.


Opastetut kävelykierrokset

Uutta ja Wanhaa Jyväskylää

Sunnuntai 18.3. klo 11.00-12:30 sekä klo 14:00-15:30
Lähtö kaupunginteatterin edestä, Vapaudenkatu 36

Kierros vie sinut Schaumanin vanhaan tehdasmiljööseen, jonne on rakentunut uudenaikainen asuinalue sekä huipputeknologian toimitiloja. Lutakossa kohtaavat konkreettisesti uusi ja vanha Jyväskylä. Kierroksella nähdään mm. renessanssityylinen Schaumanin linna, kaupungin korkein toimistorakennus Innova-torni sekä messu- ja kongressikeskus Jyväskylä Paviljonki. Kuulet alueen historiasta vaneritehtaan ajoilta, nykypäivän Lutakosta sekä satama-alueen tulevaisuuden saunaravintolasuunnitelmista.

Aalto andante Täynnä!

Sunnuntai 18.3. klo 12.00-13:30
Lähtö Kävelykadun Kompassilta

Kuka oli arkkitehti, akateemikko Alvar Aalto? Aalto andante -kävelykierroksella selviää, kuinka tämä pikkukaupungin nuori haaveilija löysi oman tyylinsä ja vei lapsuudenkaupunkinsa arkkitehtuurin maailmankartalle. Kävelykierroksella kuljetaan Alvar Aallon elämän käännekohdista toiseen, nuoresta koulupojasta arvovaltaiseksi akateemikoksi. Matkalla kuullaan kiehtovia tarinoita elävästä elämästä ja Aallon persoonasta, hänen kasvukivuistaan ja inspiraation lähteistään – ehkäpä jotain toteutumattomista suunnitelmistakin…

Kangas

Sunnuntai 18.3. klo 13.00-14:30
Lähtö Kankaalta Portti – rakennukselta, Kympinkatu 3
Oppaana Tanja Oksa


Jyväskylän Päivät -sivut Jyväskylän Päivät 2018 -tapahtuma
#jyväskylänpäivät #jyvaskylanpaivat

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta