Opastetut kierrokset

Jyväskylän kaupunki tarjoaa opastettuja kierroksia kaupungin syntymäpäiväviikon kunniaksi lauantaina 21.3. Kierroksille on vapaa pääsy, mutta kierrosten liput on noudettava ennakkoon. Liput voi noutaa 9.3. alkaen kaupungin Linkki-palvelupisteestä Asemakatu 7. Avoinna ma 10-17, to-pe 10-16, la-su suljettu, paitsi lauantaina 21.3. klo 10-15. Lippuja saa max. 2 kpl/hlö/kohde.

Kaupungintalon opastetut kierrokset

(45min), Vapaudenkatu 32, klo 11, klo 12, klo 13, klo 14.

Aalto Bravo -bussikierrokset

(2h 30 min), lähtö kaupungintalon edestä, Vapaudenkatu 32, klo 10 ja klo 12. 

Tutustutaan paikkoihin, joissa Alvar Aalto on asunut, viivoja, joita hän on piirtänyt sekä jälkiä, joita hän on jättänyt Jyväskylän kaupunkikuvaan. Bussikierroksella käydään Säynätsalossa, ”Päijänteen Tahitilla” sekä Muuramen kirkossa. Kierros päättyy Alvar Aalto -museolle.

Jyväskylä liikkeessä -bussikierros

(1 h 30 min), lähtö kaupungintalon edestä, Vapaudenkatu 32 klo 13.30.

Kierros antaa monipuolisen kuvan siitä, miltä nykypäivän Jyväskylä näyttää. Parissa sadassa vuodessa markkinapaikasta on tullut Suomen 7. suurin kaupunki, joka tunnetaan paitsi Alvar Aallon, myös koulutuksen, liikunnan ja valon kaupunkina. Jyväskylä kansainvälistyy ja kasvaa edelleen nopeasti, ja kierroksella kuullaan mm. kestävän kehityksen Kankaasta sekä nähdään Kukkumäkeen rakentuva uusi sairaala Nova.

Aalto Andante kävelykierros

(1h 30min), lähtö kävelykadun Kompassilta klo 13. 
Kuinka tämä pikkukaupungin nuori haaveilija löysi oman tyylinsä ja vei lapsuudenkaupunkinsa arkkitehtuurin maailmankartalle. Kävelykierroksella kuljetaan Alvar Aallon elämän käännekohdista toiseen, nuoresta koulupojasta arvovaltaiseksi akateemikoksi.

Luontoelämykset

Luontoelämykset ovat kaikille avoimia. Säävaraus. 

Kehä Vihreän papanakävely

la 21.3. klo 13-14.30

Papanakävelyllä mennään liito-oravan jäljillä Seminaarinmäellä. Lähtö yliopiston päärakennuksen edestä. Kävely suuntautuu Harjulle kuunnellen matkan varrella tietoa Kehä Vihreästä ja sen kehittämisestä. Kierros päättyy Vesilinnalle. Vetäjinä
kaupungin biologit Anne Laita ja Katriina Peltonen.

Ympäristöluotsien luontorastit

su 22.3. klo 13-15

Koko perheen aistillinen luontoelämys Harjulla. Lähtö Vesilinnan edustalta.

Vesilinna ja Luontomuseo

Vesilinnan uudistunut kahvila-ravintola tarjoaa suun makeaksi kävijöille lauantaina 21.3. klo 12-16. 

Luontomuseo avoinna la-su 21.-22.2. klo 12-17