Vastaa ja vaikuta

Sopiiko Jyväskylään korkea rakentaminen?

Jyväskylässä korkea rakentaminen on noussut säännöllisin väliajoin keskustelun aiheeksi, jonka johdosta kaupunki on teetättänyt kolme korkean rakentamisen visiosuunnitelmaa keskustan alueelle. Jotta korkeasta rakentamisesta voidaan tehdä keskusta-alueella linjauksia, tarvitaan erityisesti kaupunkilaisten näkemyksiä, ideoita ja aktiivista keskustelua.

Mitä mieltä sinä olet visioista tai korkeasta rakentamisesta ylipäätään? Kerro se meille vastaamalla kyselyyn  28.4. mennessä. Tutustu myös visiosuunnitelmiin verkossa. Osallistu myös Jyväskylä korkeuksissa -tapahtumaan 11.4. klo 17-19 kaupunginkirjaston Unonsalissa. Tapahtuman aikana on mahdollista tutustua visiosuunnitelmiin tarkemmin, keskustella suunnittelijoiden kanssa sekä seurata korkean rakentamisen paneelikeskustelua.

Osallistu Harjun Talvimaan ideointiin

Jyväskylän Harjulle ollaan laatimassa Talvimaa-ideasuunnitelmaa. Ajatuksena on Harjun talvisen toiminnallisuuden ja ilmeen kehittäminen. Suunnitelma on esitys keskustelun pohjaksi, johon toivotaan mahdollisimman monen asukkaan sekä alueen käyttäjän osallistuvan. Käytäthän siis hetken aikaasi kyselyyn vastataksesi!

Ideasuunnitelman on laatinut kaupungin toimeksiannosta maisema-arkkitehti Janne Saario. Kyseessä on idealuonnos, jota kehitetään saatujen kommenttien ja jatkoneuvottelujen pohjalta. Lopulliset päätökset Talvimaahan kuuluvien toimien toteuttamisesta tehdään vuoden 2019 kuluessa, ja niiden toteutuminen voi alkaa aikaisintaan vuonna 2020.

Kyselyyn

Testaa Kehä Vihreän opasteita

Kehä Vihreä on saanut varrelleen prototyyppejä tulevista opasteista, joita testataan parhaillaan Harjun, Taulumäen ja Tourujoen välisellä reitillä. Reitin alkupisteet ovat Pitkäkadun varrella Harjun Stadionin lähistöllä sekä Tourujoen rannassa Koskenharjun kentän kohdalla. Kyselyyn voi vastata älypuhelimella, eli sen voi tehdä maastossa prototyyppireittiä kulkiessa.

Vastaa karttakyselyyn.

Anna ajatuksesi Jyväskylän sydän -projektille

Jyväskylän sydän -projektin tavoitteena on koota kokonaisnäkemys siitä, kuinka kaupungin kulttuuri- ja taidelaitosten toimintaa pitäisi kehittää ja sijainti ratkaista mahdollisimman kustannustehokkaasti ja keskustaa kehittävällä tavalla.

Tervetuloa antamaan ajatuksesi ja vastaamaan kyselyyn.


Muista, että palautetta Jyväskylän kaupungin palveluista voit antaa myös kaupungin palaute-kanavan kautta.

Asiasanat: