Hyppää pääsisältöön
Kuva
Innovan katolta keskustaa

Osallisuuspalvelut kutsuvat koolle asukkaita, viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä yhteisiin alueellisiin keskustelutilaisuuksiin. Tilaisuuksissa asukkaat pääsevät tuomaan esiin asuinalueensa vahvuuksia ja kehittämisen kohtia. Asuinalueillat järjestetään etäyhteyksin ja vuorossa olevalle asuinalueelle järjestetään myös "kisakatsomo", joka mahdollistaa osallistumisen ilman omaa etäyhteyttä. 

Jyväskylä on jaettu neljääntoista suuralueeseen. Asuinalueiltoja järjestetään tämän suuraluejaon mukaan. Oman asuinalueen sijainnin suuraluejaossa voi tarkistaa Jyväskylän karttapalvelujen sivuilta.  

Kuva
kaksi naista istuu tietokoneen äärellä

Asukasyhdistysten kanssa pohditaan ennakkoon muutama paikallinen teema, joista kuullaan lyhyet alustukset iltojen alkuun. Pienryhmissä keskustellaan alueen vahvuuksista ja kehittämisen kohdista. Illan yhteisessä keskusteluosuudessa asioihin haetaan näkökulmia, mielipiteitä ja ideoita yhteisen ymmärryksen laajentamiseksi. Tietoja hyödynnetään kaupungin palvelujen kehittämisessä.  

Asuinalueillat on uusi nimitys tilaisuuksille, jotka aikaisemmin olivat nimeltään Iltakahvit Jyväskylän kuntapäättäjien kanssa.

Seuraavat tilaisuudet

Tilaisuudet jatkuvat sykyllä 2021. Päivämäärät ja paikat ilmoitetaan elokuun aikana.

Aikaisempien Iltakahvien muistiot

Hyvinvoivat asuinalueet -kohdennettu asuinaluetyö

Hyvinvoivat asuinalueet- kohdennettua asuinaluetyötä toteutettiin vuosina 2016 -2019 Huhtasuon, Keltinmäen ja Kuokkalan alueella. Painopistealueena oli vuonna 2019 Kuokkalan alue. Alueilla järjestettiin erilaista toimintaa ja tapahtumia yhteistyössä  muiden alueen toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Toiminnalla pyrittiin vastaamaan kunkin asuinalueen omiin haasteisiin.

Muistiot asukaskahveilta vuosilta 2018- 2019:

Lisätietoja

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Meri Lumela
p.050 554 7167,  meri.lumela[at]jyvaskyla.fi

Osallisuuskoordinaattori
Minna Huolman p.050 5308698, minna.huolman[at]jyvaskyla.fi