Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lutakko Jyväsjärveltä. Kuva Kalevi Korhonen
Pääsisältö

Jyväskylän kaupunki tekee monenlaista yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa. Järjestötoimintaa tuetaan muun muassa myöntämällä toiminta- ja kohdeavustuksia, kutsumalla koolle järjestötoimijoita yhteistyöfoorumeihin ja tarjoamalla edullisia tiloja järjestötoimintaan.

Koko Suomen järjestöjen tiedot ja toimintailmoitukset löytyvät verkkopalvelusta Lähellä.fi. Valtakunnallinen verkkopalvelu tuo alueellista yhdistystoimintaa näkyväksi ja löydettäväksi. 

Jyväskylän järjestöillat

Kaupunki järjestää vuosittain järjestöillan yhdessä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n (KYT) kanssa. Ajankohtaisten asioiden äärelle kokoontuvat yhdessä luottamushenkilöt, kaupungin työntekijät ja järjestötoimijat.

Viimeisin järjestöilta järjestettiin 6.10.2022 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa. Tilaisuudessa kuultiin toukokuussa toteutetun järjestökyselyn tuloksista ja käytiin niiden pohjalta yhteistä keskustelua.

Järjestökysely

Lokakuussa 2021 pidetyssä järjestöillassa nousi esille tarpeita järjestöyhteistyön kehittämiseen. Tämän pohjalta toteutettiin järjestökysely toukokuussa 2022. Kyselyssä selvitettiin, miten järjestöissä koetaan järjestöyhteistyön nykytila ja miten yhteistyötä voisi järjestöjen mielestä kehittää.

Järjestökyselyyn vastasi 80 järjestöä, seuraa tai yhdistystä. Kyselyn tulokset antavat tietoa järjestöjen tekemästä arvokkaasta työstä ja järjestötoimijoiden näkemyksistä yhteistyön kehittämisestä. Kyselyn tulosten perusteella kaupungin ja järjestöjen yhteistyö on kokonaisuudessaan melko sujuvaa, mutta myös kehitettävää löytyy.

Tulosten perusteella järjestöt toivovat muun muassa arvostusta ja näkyvyyttä tekemälleen työlle, tilojen käytön kehittämistä ja mahdollisuuksia vaikuttaa heitä koskeviin asioihin.

Tutustu järjestökyselyn tuloksiin (pdf).

Avustusinfo

Avustusinfossa 12.10. esiteltiin kattavasti sekä Jyväskylän kaupungin että muiden toimijoiden myöntämiä avustuksia jyväskyläläisille yhdistyksille, seuroille, järjestöille ja muille yhteisöille sekä yksityisille henkilöille.

Tilaisuuden avaus

  • kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, Jyväskylän kaupunki
  • toiminnanjohtaja Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Taiteen ja kulttuurin rahoitus

Jyväskylän kaupungin avustukset

Maakunnallinen rahoitus

Järjestöjen tarjoama tuki ja hankerahoitus

Keski-Suomen hyvinvointialueen avustukset

  • Keski-Suomen hyvinvointialue, projektipäällikkö Arto Lampila

Lisätietoja

Antti Rajala, erikoissuunnittelija/ osallisuus
p. 050 339 6423
antti.rajala(at)jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
yhdistys
avustus