Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi ikääntynyttä ihmistä ulkoilemassa syksyllä.

Miten pääsen liikuntaluotsiksi?

Liikuntaluotsitoimintaan voi tulla mukaan käymällä peruskoulutuksen ja henkilökohtaisen perehdytyksen. Luotsina toimiessaan on mahdollisuus osallistua erilaisiin lisäkoulutuksiin ja yhteisiin virkistäytymistapahtumiin.

Liikuntaluotsitoiminnassa noudatetaan vapaaehtoistoiminnan periaatteita. Aiempaa koulutusta ei vaadita, eli vain kiinnostus liikkumiseen ja vapaaehtoistoimintaan riittää. Toimintaan sitoudutaan vapaaehtoisena omien aikataulujen mukaisesti, ja luotsattavia voi ottaa silloin kuin itselle sopii.

Ota yhteyttä, niin sovitaan henkilökohtainen perehdys liikuntaluotsiksi!

 

Liikuntaluotsit ovat Jyväskylän kaupungin Vapaaehtoistoiminnan palvelut -Vaparin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka toimivat liikuntakavereina sellaista tarvitseville. Liikuntakaveria kaipaavat ihmiset voivat tulla eri ikäryhmistä ja erilaisista liikuntataustoista.

Liikuntaluotsit tukevat ja kannustavat omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntaluotsia voi pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi kävelylle, kuntosalille tai hiihtolenkille. 
Liikuntaluotsit toimivat kaverina ja tukena liikuntatapahtumissa, mutta he eivät ole avustajia eivätkä tee kodinhoidollisia tai sairaanhoidollisia toimenpiteitä. Lisäksi he toivat ohjata liikunnallisia ryhmiä.

Liikuntaluotsin pyytäminen on maksutonta. Mikäli liikkuminen tapahtuu maksullisessa liikuntapaikassa, maksaa asiakas oman pääsymaksunsa normaaliin tapaan, ja varautuu maksamaan myös liikuntaluotsin pääsymaksun. Liikuntapalveluiden hallinnoimiin liikuntapaikkoihin luotsi pääsee liikuntaluotsikorttiaan näyttämällä maksutta luotsattavan kanssa käydessään. Luotsi pääsee myös itse liikkumaan Wellamon uimahalliin sekä vesiliikuntakeskus AaltoAlvariin maksutta joka kuukauden viimeisenä perjantaina näyttämällä luotsikorttiaan kassalla. 

Haluaisitko olla iloksi ja avuksi koirasi kanssa?

Uutena osana liikuntaluotsitoimintaa Jyväskylästä etsitään koiranomistajia iäkkäiden ulkoiluystäviksi. Ideana on, että vapaaehtoinen koiranomistaja lähtee ulkoilemaan naapurustossa asuvan, ulkoiluseuraa tai -tukea tarvitsevan iäkkään kanssa. Toiminta lähtee liikkeelle Jyväskylässä Kankaan alueelta ja sen lähiympäristöstä

Maksuton koulutus ulkoiluystäville järjestetään
15.9. klo 17-19 Piippurannan Klubilla, kaikille liikuntaluotsitoiminnasta kiinnostuneille 
22.9. klo 17-20 Piippurannan Klubilla koiran kanssa toimiville liikuntaluotseille, koirat mukana

Ilmoittaudu koulutukseen etukäteen. Lisätietoja: mervi.robert@jyvaskyla.fi 040 575 8260

Toiminta on osa Ikäinstituutin koordinoimaa Tossut ja tassut liikkeelle -hanketta.

Lisätietoja: Vapari

Vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari

Mervi Robert p. 040 575 8260
mervi.robert@jyvaskyla.fi

Asiasanat: