Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi ikääntynyttä ihmistä ulkoilemassa syksyllä.
Pääsisältö

Liikuntaluotsit ovat Jyväskylän kaupungin Vapaaehtoistoiminnan palvelut -Vaparin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka toimivat liikuntakavereina sellaista tarvitseville. Liikuntakaveria kaipaavat ihmiset voivat tulla eri ikäryhmistä ja erilaisista liikuntataustoista.

Liikuntaluotsit tukevat ja kannustavat omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntaluotsia voi pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi kävelylle, kuntosalille tai uimahalliin. Liikuntaluotsit toimivat kaverina ja tukena liikuntatapahtumissa, mutta he eivät ole avustajia eivätkä tee kodinhoidollisia tai sairaanhoidollisia toimenpiteitä. Lisäksi he toivat ohjata liikunnallisia ryhmiä.

Liikuntaluotsin pyytäminen on maksutonta. Mikäli liikkuminen tapahtuu maksullisessa liikuntapaikassa, maksaa asiakas oman pääsymaksunsa normaaliin tapaan, ja varautuu maksamaan myös liikuntaluotsin pääsymaksun. Liikuntapalveluiden hallinnoimiin liikuntapaikkoihin luotsi pääsee liikuntaluotsikorttiaan näyttämällä maksutta luotsattavan kanssa käydessään. Luotsi pääsee myös itse liikkumaan Wellamon uimahalliin sekä vesiliikuntakeskus AaltoAlvariin maksutta joka kuukauden viimeisenä perjantaina näyttämällä luotsikorttiaan kassalla. 

Kankaan alueella ja lähiympäristössä on myös mahdollista saada ulkoilukaveriksi koiran kanssa toimiva liikuntaluotsi.

Lisätietoja: Vapari

Miten pääsen liikuntaluotsiksi?

Liikuntaluotsitoimintaan voi tulla mukaan käymällä peruskoulutuksen ja henkilökohtaisen perehdytyksen. Luotsina toimiessaan on mahdollisuus osallistua erilaisiin lisäkoulutuksiin ja yhteisiin virkistäytymistapahtumiin.

Liikuntaluotsitoiminnassa noudatetaan vapaaehtoistoiminnan periaatteita. Aiempaa koulutusta ei vaadita, eli vain kiinnostus liikkumiseen ja vapaaehtoistoimintaan riittää. Toimintaan sitoudutaan vapaaehtoisena omien aikataulujen mukaisesti, ja luotsattavia voi ottaa silloin kuin itselle sopii.

Kevään 2023 vapaaehtoiskoulutukset:
6.2. klo 17-19.30 Kansalaistoiminnankeskus Matara, Hilla​
20.4. klo 17-19.30 Teams

Ilmoittaudu koulutukseen

Miten saan liikuntaluotsin kaveriksi?

Ole yhteydessä Merviin p. 040 575 8260 tai mervi.robert@jyvaskyla.fi

Liikuntaluotsipyyntö on voimassa 6 kk. Pyynnön voi tämän jälkeen uusia, mikäli vapaaehtoista ei ole löytynyt, mutta  toive on edelleen ajankohtainen.

 

Asiasanat:  
liikunta
vapaaehtoinen