Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi henkilöä kilistelee kahvikuppeja yhteen

Yhteystiedot

Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Matarankatu 6 A1, katutaso
40100 Jyväskylä
vapari@jyvaskyla.fi 

Koordinaattori
Mervi Robert
p. 040 575 8260
mervi.robert(at)jyvaskyla.fi

Koordinaattori
Leila Koskinen
p. 050 312 5315
leila.k.koskinen(at)jyvaskyla.fi

Ota yhteyttä

Mikä on Vapari?

Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari kouluttaa vapaaehtoisia sekä yhdistää vapaaehtoisena toimivan henkilön ja vapaaehtoisen palvelua tai seuraa tarvitsevan.

Kuulumme Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja  osallisuuspalveluihin. Tavoitteemme on edistää vapaaehtoistoiminnan laatua ja tunnettavuutta sekä toiminnallista osallisuutta Jyväskylässä. Haluamme kannustaa jokaista osallistumaan ja vaikuttamaan kaupunkimme asioihin. Olet sitten kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena tai etsit vapaaehtoisen palveluita, täältä löydät  vapaaehtoistoimintamme.

Toimintamme:

Ajankohtaista Vaparista 

Ti 28.9.2021 klo 17-19 Vapaaehtoistoiminnan info (etänä) Ilmoittaudu 
Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistoiminta, mutta et oikein tiedä, mitä se pitää sisällään, mitä siinä vaaditaan ja olisiko sinusta siihen? Tule kuuntelemaan ja kyselemään! Osallistuminen ei vielä sido mihinkään, mutta antaa paljon tietoa vapaehtoistoiminnasta ja vapaaehtoistoiminnan paikoista Jyväskylässä. 

Ti 5.10.2021 klo 17-19 Perehdytys vapaaehtoiseksi kotihoidon asiakkaalle. Perehdytys toteutetaan etänä. Ilmoittaudu etukäteen!

Voisitko sinä antaa aikaasi virkistämään kotihoidon asiakkaan arkea?Vapaaehtoisen käynnit tuovat tervetullutta vaihtelua yksin kotona aikaansa viettävän henkilön elämään. Yhdessä voidaan rupatella, ulkoilla, lukea lehtiä tms. Asiakkaana voi olla joko ikäihminen tai muu kotihoidon tukea tarvitseva henkilö. Perehdytyksen ja henkilökohtaisen tapaamisen jälkeen saa oman asiakkaan, jonka luona voi käydä säännöllisesti. Vapaaehtoinen ja asiakas sopivat yhdessä, kuinka yhteisen ajan käyttävät.

Vapaaehtoistoiminnan infot

Info on suunnattu vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, jotka haluavat lisätietoa ja apua itselle sopivan paikan löytämiseen. Infossa keskitytään vapaaehtoistoiminnan yleisiin periaatteisiin sekä ohjataan etsimään vapaaehtoispaikkaa kaupungin lisäksi järjestöjen ja organisaatioiden yhteydestä. Voit tehdä vapaaehtoistoimintaa ihmisten tai eläinten, nuorten tai ikäihmisten tai vaikkapa kulttuurin tai älylaitteiden parissa. Jos haluat tietoa erityisesti jostakin itseäsi kiinnostavasta teemasta, ilmoittaudu viimeistään edellisen viikon perjantaihin mennessä. Muussa tapauksessa voit ilmoittautua myöhemminkin. Tilaisuus on kaikille avoin eikä se sido mihinkään. Infon järjestää Jyväskylän valikkoryhmä.

Vapaaehtoistoiminnan infot pidetään joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17 (ei kesä-, heinä- ja joulukuussa). Infot pidetään toistaiseksi etänä. Ilmoittaudu etukäteen! 

Syksyn infot: 

  • 28.9.2021 
  • 26.10.2021 
  • 30.11.2021 

Perehdytykset vapaaehtoistoimintaan

Jos tiedät jo, mikä vapaaehtoistoiminnan muoto sinua kiinnostaa, voit ilmoittautua suoraan kyseiseen perehdytykseen. Mikäli haluat toimintaan mukaan ennen seuraavaa yleistä perehdytystä, voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen. Vaparin vapaaehtoistoiminnan muotoihin voit tutustua täältä

 

Vaparin toimintaa englanniksiVapari – volunteering in Jyväskylä