Fifty-sixty-joukkorahoituskokeilu

Fifty-sixty-joukkorahoituskokeilu on uusi osallistuvan rahoituksen malli, jonka Jyväskylän kaupunki tarjoaa Mesenaatti.me-verkkosivuston kautta kaupunkilaisten käyttöön. Kaupunkilaiset ideoivat tärkeäksi kokemiaan hankkeita, joita haluavat lähteä toteuttamaan joukkorahoituksen voimin. Yhteisölliset kaupunkia elävöittävät hankkeet voivat saada Jyväskylän kaupungin mukaan yhdeksi rahoittajakseen.

Yksittäiset kaupunkilaiset tai yhteisöt vievät ideoimansa hankkeet Mesenaatti.me-alustalle, ja alkavat näin kampanjantekijöiksi ja käynnistävät joukkorahoituksen keräämisen. Ennen kampanjoiden käynnistämistä Jyväskylän kaupunki valitsee ne kampanjat, joihin lähtee mukaan yhdeksi rahoittajaksi. Joukkorahoitukselle asetetaan minimitavoite. Kun kampanjantekijä on päässyt tavoitteeseensa eli saanut yksittäisten kaupunkilaisten rahoittamana idealleen tavoitellun summan, kaupunki osallistuu hankkeen rahoittamiseen tuplaamalla potin.

Se on ihan fifty-sixty -tehdään yhdessä parempi Jyväskylä

Ja näin se käy:

 • Sinulla tai yhteisölläsi on halu tehdä jotakin, joka edistää iloista yhdessäeloa lähiympäristössä, tuo vilskettä kaupunkiin tai houkuttelee hiljaisemmatkin yhteisen tekemisen ääreen.
 • Tulette kuulolle Jyväskylän kaupungin ja Mesenaatti.me:n järjestämään etäyhteyksillä järjestettävään infotilaisuuteen 18.8.2020.
 • Kirjoitatte ideastanne myyvän kuvauksen, jonka syötätte Mesenaatti.me-alustalle infotilaisuuden jälkeen.
 • Osallistutte kampanjantekijöille suunnattuun Mesenaatti.me:n järjestämään koulutukseen elokuussa.

Syyskuussa Jyväskylän kaupunki valitsee reunaehtojensa mukaisesti hankkeet, jotka voivat saada myös kaupungin mukaan rahoitukseen. Kaikki kampanjat eivät välttämättä pääse tuplausmahdollisuuden piiriin, mutta voitte silti hyödyntää mesenaatti.me-alustaa ja saamaanne koulutusta joukkorahoituskampanjanne toteuttamiseen.

 • Syyskuussa pääsette kampanjantekijöinä käynnistämään joukkorahoituskampanjat ja suorittamaan ankaraa kampanjointia, sometusta ja hyvän ideanne markkinointia asukkaille.

Lokakuun lopussa tsekataan, mitkä kampanjat ovat päässeet vähintäänkin minimitavoitteeseensa. Tällöin, ping, kaupunki laittaa hankkeen rahoituspottiin toisen puolen.

 • Pääsette toteuttamaan hankkeenne ja raportoimaan tuloksista kuvin ja sanoin kaikkien kaupunkilaisten iloksi.

Toteutusaikaa tuplausrahoituskampanjoille on 31.5.2021 saakka.

Kaupunki lähtee mukaan rahoittamaan kokeiluun mukaan hyväksyttyjä kampanjoita 50 % rahoitusosuudella tai enintään 3000 eurolla. 

Lisätietoja 3.8. lähtien:

 • kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 014 266 4040, mari.aholainen(at) jyvaskyla.fi
   
 • osallisuuskoordinaattori Hanna Tenhunen, p. 014 266 7270, hanna.tenhunen(at)jyvaskyla.fi
   
 • suunnittelija Riikka Polso, p. 014 266 1663, riikka.polso(at)jyvaskyla.fi

 

Asiasanat: