Nykyaikainen työ-, kokous- ja juhlatila 2013

Kaupungintalo 2013 peruskorjauksen vlmistumisen jälkeen: Porraskäytävän kattomaalausPeruskorjattuun kaupungintaloon tulee 2013 helmikuusta alkaen työtilat noin 30 henkilölle. Rakennukseen keskittyvät kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokoustilat. Myös valtuustoryhmät kokoontuvat kaupungintalolla.

Pohjakerroksen holvikattoisiin tiloihin keskitetään varsinainen kokoustoiminta, ruokailu- ja vastaanottotila, jakelukeittiö aputiloineen, henkilökunnan sosiaalitilat ja tekniset tilat. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat kaupunginjohtajan työtilat, kaupunginhallituksen kokoushuone, kirjaamo, kaupunginkanslia, lakipalvelut, neuvonta sekä työhuoneita. Toinen kerros jää juhla- ja kokouskerrokseksi. Kaupunginvaltuusto kokoontuu edelleen juhlasalissa ja viereiset salit jäävät edustus- ja juhlakäyttöön. Teatterin puoleiseen päätyyn sijoittuu työhuoneita viestinnän ja kansainvälisten yhteyksien henkilökunnalle.

Kaupunginhallituksen, kaupunginvaltuuston ja valtuustoryhmien työskentelyolosuhteet paranevat merkittävästi uusien kokoustilojen ansiosta. Pohjakerrokseen saakka avattu pääporras ja uusi hissi yhdistävät kaikki kerrokset toisiinsa, minkä ansiosta koko rakennus saadaan joustavasti toimimaan työskentely-, kokous- ja juhlatilanteissa. Talon tekniikka on huippuluokkaa.

Kokoustiloille on valittu talon historiasta kertovia nimiä, kuten Raatihuone, Kamari, Vallesmanni, Pamppu, Tyrmä ja Kaupunginkellari. Toisen kerroksen valtuustosalin nimi on nyt Juhlasali ja entinen hallituksen huone Schildtin sali. Kakkoskerroksesta löytyvät myös Naisten sali ja Herrain sali.