Hyppää pääsisältöön

Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Anne Sandelin
elinkeinojohtaja
p. 040 581 9958, anne.sandelin[at]jyvaskyla.fi

Harri Heinänen
johtaja, sijoittumispalvelut
p. 040 064 3298, harri.heinanen[at]jyvaskyla.fi

Suvi Vuojolainen
markkinointipäällikkö
p. 050 311 8820, suvi.vuojolainen[at]jyvaskyla.fi

Elinkeino- ja työllisyyden palvelualueeseen kuuluu kolme palveluyksikköä: elinkeinopolitiikan ohjaus ja koordinointi (elinkeinoyksikkö), työllisyyspalvelut sekä matkailu.

Elinkeinoyksikkö vastaa Jyväskylän kaupungin elinkeinopolitiikan koordinoinnista ja ohjauksesta sekä strategisista kaupunkikehityshankkeista. Elinkeinoyksikkö tarjoaa yritysten sijoittumispalvelua Jyväskylästä kiinnostuneille yrityksille sekä hoitaa kaupungin elinkeinomarkkinointia ja -yhteistyötä sekä yritysten neuvontapalveluita.

Strategiset kaupunkikehittämishankkeet

Jyväskylän Kangas on kaupungin keskustan välittömään läheisyyteen kehittyvä uusi, älykäs ja vihreä kaupunginosa. Kankaan vanhan paperitehdasalueen kehittäminen on Jyväskylän keskusta-alueen merkittävin kaupunkikehityshanke. Tulevaisuudessa Kankaalla on 5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa. Kangas on tulevaisuuden älykäs kaupunki, jossa on hedelmällistä kehittää liiketoimintaa kaupungin, yliopistojen ja yritysverkoston kanssa. Tällä hetkellä Kankaalle on sijoittunut useita yrityksiä.

Hippoksesta rakentuu liikunnan, kilpaurheilun ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskittymä. Jo nyt alueella sijaitsevat kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU, Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen koulutuspiste sekä monipuoliset kilpaurheilun harrastusmahdollisuudet. Uudistuvalle alueelle etsitään muun muassa hyvinvointi-, liikunta- ja majoitusalan toimijoita.

Kukkula, eli Sairaalanmäki tarjoaa uusia mahdollisuuksia terveyden, hoivan ja vanhusasumisen liiketoimintaan. Tulevaisuuden tutkimus- ja kehitystyössä keskeisinä ovat esimerkiksi älykkäät hoivaratkaisut ja kyberturvallisuus. Sairaalanmäen vanha osa avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia terveyteen, hoivaan ja vanhusasumiseen liittyvälle osaamiselle. Uuden sairaalan rakentaminen alkaa vuonna 2016 ja se on käytössä vuonna 2020. Muu alue toteutetaan vaiheittain vuosina 2020–2030. Kehitysprojektin tuloksena Jyväskylä saa paitsi uuden sairaalan, mutta myös täydellisen terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvän kampusalueen, jonka ympärille rakentuu uusia koteja.

Jyväskylän kaupunkikeskusta 3.0 Jyväskylän keskustan vetovoima koostuu kaupan, palvelujen, asumisen ja tapahtumien osatekijöistä. Keskustan kehittämishankkeen tavoitteena on, että keskustassa on elinvoimainen erikoiskaupan alue ja että keskustan asema ajanvieton, tapahtumien ja oleskelun keskuksena on ylivoimainen. Kaupungin keskustan elävyys on merkittävä osa kaupungin identiteettiä. Keskusta-asumisen mahdollisuuksien lisääminen, liikennejärjestelyjen kehittäminen sekä tapahtumajärjestämisen tukeminen vahvistavat sitä ja luovat uutta, vireää kaupunkikulttuuria.