Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tyttö pallomeressä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

VERTTI on perusopetusikäisille kehitysvammaisille ja autistisille lapsille ja nuorille järjestettyä ohjattua aamu- ja iltapäivätoimintaa. VERTTI-toimintaa järjestetään koulupäivinä pääsääntöisesti klo 8.00-17.00, paitsi toiminta-alueittain etenevässä opetuksessa kello 16.00 saakka. Vertti -ryhmät toimivat Huhtasuon, Keljonkankaan, Keltinmäen, Kuokkalan, Kypärämäen, Lohikosken, MankolanVaajakummun ja Tikkakosken kouluilla.

Oikeuden Vertti -toimintaan myöntää vammaispalvelut. Toiminta on erityishuoltolain perusteella maksutonta, kun tarve on kirjattu lapsen erityishuolto-ohjelmaan.

Vertti -toimintaan ilmoittautuminen

VERTTI -toimintaan haetaan lukuvuoden aikana ilmoittautumislomakkeella ja keväisin myös Wilman kautta. Lapsen aloittaessa Vertti -toiminnan täytetään myös asiakaskortti ja tarvittaessa epilepsiakohtausohje.
Ilmoittautumislomake (tulostettava pdf)
Asiakaskortti (tulostettava pdf) 
Epilepsiakohtausohje (tulostettava pdf)

Koulupäivisin vaativaa erityistä tukea tarvitsevien 1.–9.-luokkalaisten oppilaiden iltapäivätoiminta toimii siis kouluilla. Pidennetyn oppivelvollisuuden esiopetusikäisten iltapäivätoiminnan (poislukien toiminta-alueittain etenevät, ns. ta-oppilaat) järjestelyistä vanhempia neuvotaan olemaan tarvittaessa yhteydessä oman alueen  palveluohjaajaan.

Aamutoimintaa ja loma-aikojen Vertti -toimintaa järjestää jatkossa Keski-Suomen hyvinvointialue.

Lisätietoja:
Tiina Sakomaa
Vertti-koordinaattori
puh. 050 462 3257

Lisätietoja hyvinvointialueen toiminnasta:
Vammaispalveluiden yhteystiedot

 

Asiasanat:  
oppilas
tuki
iltapäivä
toiminta
erityisryhmä