Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jalat ovat ympyrässä.

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykiatriset erikoissairaanhoitajat auttavat ja tukevat alle 18v. nuoria ja heidän perheitään päihteiden käyttöön, mielenterveyteen liittyvissä asioissa tai netti- ja peliriippuvuutta koskevissa huolissa. Yhteyttä voi ottaa sairaanhoitajiin nuori itse tai vanhemmat. Aloitteen voi tehdä myös opettaja tai terveydenhoitaja, tällöin aloitteesta tulee olla tieto nuorella itsellään sekä hänen huoltajallaan.

Psykiatriset sairaanhoitajat tekevät sekä asiakastyötä (yksilö-, perhe-, ryhmä- ja verkostotyö) että ehkäisevää päihde – ja mielenterveystyötä kouluissa ja oppilaitoksissa. Psykiatrisilta sairaanhoitajilta voi saada myös konsultatiivista apua ja tukea, jos omassa työssä kohtaa nuorten päihteiden käyttöä tai mielenterveyden haasteita. Sairaanhoitajat tekevät Jyväskylän seudulla poliisin ohjaamat alle 18-vuotiaiden nuorten päihdearviot yhteistyössä lääkäreiden kanssa.

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle ei tarvita lähetettä. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

 

 

Psykiatristen erikoissairaanhoitajien yhteystiedot

Perusopetuksen oppilaat ja koulut
puh. 050 560 6911, soittoaika tiistaisin klo 10-12

Toisen asteen alle 18 v. opiskelijat ja oppilaitokset
p. 050 560 6911, soittoaika tiistaisin klo 10-12.