Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pehmoeläimet Kettu ja pupu. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, jolloin lapsi täyttää seitsemän vuotta. Koulunkäynnin voi aloittaa myös vuotta aikaisemmin tai myöhemmin.

Koulunkäynnin aloittaminen vuotta aikaisemmin

Jos koulunkäynti halutaan aloittaa vuotta aikaisemmin, täyttää huoltaja lapsen kouluun ilmoittautuminen vuotta aiemmin -lomakkeen.

Lapsella tulee olla koulun aloittamiseen tiedolliset ja taidolliset sekä sosiaaliset ja psykologiset valmiudet. Tämän vuoksi huoltajan on hankittava psykologilta koulun käynnin aloittamista puoltava lausunto. Lausunto ja kouluun ilmoittautumislomake lähetetään lähikoulun rehtorille.

Koulunkäynnin aloittaminen vuotta säädettyä myöhemmin

Perusopetuksen aloittaminen vuotta säädettyä myöhemmin on perusteltua, kun lapsi tarvitsee vielä vuoden lisäaikaa koululaisen taitojen oppimisessa. 

Huoltaja ilmoittaa lapsen 1. luokalle Wilma-järjestelmässä ilmoittautumisaikana. Lähikoulun rehtori voi myöntää luvan koulunkäynnin aloittamiseen vuotta säädettyä myöhemmin psykologisten tai lääketieteellisten selvitysten perusteella. Tarkempia tietoja saa lapsen varhaiskasvatuksen erityisopettajalta.

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus auttaa perheitä lasten koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja -järjestelyissä. 

Palveluohjaukseen voi ottaa yhteyttä sähköpostitse, [email protected] (ei henkilötunnuksia viestiin tietoturvan vuoksi) tai puhelimitse 014 569 0180 ma-ti ja to klo 9-12 ja ke klo 12-15. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. Palveluohjaus sijaitsee osoitteessa Kilpisenkatu 1, katutaso. 

Asiasanat:  
lapsi
koulu
opetussuunnitelma