Hyppää pääsisältöön
Kuva
PikkuParlamenttilainen kirjoittaa. Kuva Anu Suokas
Pääsisältö

Oppilaille, joiden äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi, opetetaan suomea toisena kielenä. Oppilas oppii suomea suomenkielisessä ympäristössä, ja hänelle kehittyy vähitellen monipuolinen suomen kielen taito oman äidinkielensä rinnalle.

Suomi toisena kielenä -opetuksen keskeinen tavoite on, että oppilas saavuttaa perusopetuksen loppuun mennessä mahdollisimman hyvän suomen kielen taidon, pystyy opiskelemaan täysipainoisesti kaikkia perusopetuksen oppiaineita ja että hänen on mahdollista jatkaa opintojaan perusopetuksen jälkeen. Tavoitteena on, että oppilas saa hyvän suomen kielen taidon myötä tasavertaiset mahdollisuudet toimia ja vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Yhdessä oman äidinkielen opetuksen kanssa suomi toisena kielenä -opetus vahvistaa oppilaan monikulttuurista identiteettiä.

Kauko – suomalainen nettipulpetti tarjoaa suomi toisena kielenä -opetusta kunnille ja kouluille, joissa opiskelee maahanmuuttajaoppilaita. Opetuksen järjestää Jyväskylän kaupunki ja palvelua voivat ostaa muut opetuksen järjestäjät.Kaukossa opiskelu onnistuu missä päin maailmaa tai Suomea tahansa. Opetuksessa käytetään nykyaikaista tietotekniikkaa: videoneuvottelua ja www-selaimella luotua oppimisympäristöä. Opetus räätälöidään oppilaan ja oppilasryhmän tarpeiden mukaan.

Lisätietoja:
Kieli- ja kulttuuriryhmien opetus peda.net
oppilaan omasta koulusta

 

Asiasanat:  
oppilas
opetussuunnitelma
koulu
oppiminen