Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tyttö istuu puunoksalla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Jälkkäriin ilmoittautuminen Wilma-järjestelmässä on päättynyt. Hakuajan ulkopuolella haetaan erillisellä lomakkeella ja se toimitetaan siihen Jälkkäriin, johon haetaan: 

Toimintamaksut lukuvuonna 2024-2025

  • Jos lapsi osallistuu Jälkkäri-toimintaan yli 12 päivää kalenterikuukaudessa on kuukausimaksu 150 euroa. 
  • Jos toimintaan osallistutaan enintään 12 päivää kalenterikuukaudessa on maksu 110 euroa kuukaudelta. 
  • Elokuun toimintamaksu on kaikille 110 euroa. 

Maksu sisältää välipalan, harrastekerhot sekä tapaturmavakuutuksen. 

Vaativaa erityistä tukea tarvitsevien lasten aamu- ja iltapäivätoiminta Verttiin ilmoittaudutaan 12.-26.3.2024. Ilmoittautumislomake löytyy VERTTI - vaativaa erityistä tukea tarvitsevien lasten aamu- ja iltapäivätoiminta -nettisivulta. 

Toimintamaksut lukuvuonna 2023-2024 

Jos lapsi osallistuu Jälkkäri-toimintaan yli 12 päivää kalenterikuukaudessa on kuukausimaksu 130 euroa. Jos toimintaan osallistutaan enintään 12 päivää kalenterikuukaudessa on maksu 90 euroa kuukaudelta.  

Irtisanomisaika on 1 kk, koskee myös toimintamaksujen muutoksia. Irtisanomislomake palautetaan omaan Jälkkäriin, josta saa myös lisätietoja laskuun liittyvissä asioissa. 

Maksualennus tai maksusta vapauttaminen

Sivistyslautakunnan 15.6.2022 päätöksen mukaisesti Jälkkäri-toiminta on maksutonta toimeentulotukiasiakkaille sekä lastensuojelu- ja sosiaalityöntekijän tai koulukuraattorin lausunnon perusteella. Pienituloisten perheiden osalta toimintamaksu puolitetaan. Maksualennus tai maksusta vapauttaminen ei koske koulujen loma-aikojen toimintaa. Asiakasperheen pienituloisuuden määrittelyssä käytetään varhaiskasvatuslain mukaisia tulorajoja. Jälkkäri-maksun puolittamista voi hakea, jos perheen yhteenlasketut bruttotulot eivät ylitä perheen koon mukaisesti määriteltyjä enimmäisbruttotuloja.

Maksun puolittamiseen oikeuttavat bruttotulorajat ovat 1.8.2024 alkaen :

2 hengen perheessä tuloraja on 4066 euroa / kuukausi  
3 hengen perheessä tuloraja on 5245 euroa / kuukausi  
4 hengen perheessä tuloraja on 5965 euroa / kuukausi  
5 hengen perheessä tuloraja on 6667 euroa / kuukausi  
6 hengen perheessä tuloraja on 7376 euroa / kuukausi  

Jos perheen koko on suurempi kuin 6 henkilöä, korotetaan tulorajaa 275 euroa jokaisesta alaikäisestä lapsesta.

Aamu- ja iltapäivätoiminta on perusopetuslain alaista, jonka vuoksi tulorekisteriä ei voida käyttää tulojen tarkistamiseen. Tulotiedot on toimitettava Jälkkärin maksuhuojennusta käsittelevälle asiakasmaksusihteerille.

Maksualennusta tai maksusta vapautumista haetaan allaolevalla sähköisellä lomakkeella.
Jälkkärimaksun puolittamis- tai vapauttamishakemus e-palvelu.fi:ssä

Mikäli maksualennuksen hakeminen ei onnistu sähköisellä lomakkeella, voi maksualennusta hakea alta tulostettavalla lomakkeella. 

Hakemus maksualennukseen perheen tulojen perusteella:


Tuloselvityslomake, jos huoltaja on yrittäjä:

 

Hakemukset, tulonselvitysliitteet ja toimeentulotukipäätökset toimitetaan osoitteeseen:
Jyväskylän kaupunki, palveluohjausyksikkö, Kilpisenkatu 1C, 40100 Jyväskylä.
 

Hakemus huomioidaan sille kuulle, jolloin hakemus on saapunut.  Jälkkäri-lasku lähetetään sille huoltajalle,  jonka luona jälkkäriläinen on kirjoilla. Laskua ei voi jakaa huoltajien kesken.

Perheellä on mahdollisuus hakea myös Jälkkäri-maksusta vapauttamista niiltä kuukausilta, joilta perhe saa toimeentulotukea. Vapautusta voidaan myöntää myös lastensuojelun tai sosiaalityöntekijän sekä koulukuraattorin puoltavan lausunnon perusteella. Huoltajat toimittavat tuloselvityshakemuksen palveluohjausyksikköön ja lastensuojelu/sosiaalityöntekijä toimittaa oman lausunnon erikseen.

Lisätietoja maksualennus tai maksusta vapauttamisesta:
asiakasmaksusihteeri Elina Pasanen, palveluohjausyksikkö, puh. 014 569 2768 ja Kirsi Parkkinen, palveluohjausyksikkö, p. 014 569 7351 [email protected] 

Asiasanat:  
iltapäivä
toiminta
oppilas
koulu