Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi poikaa tutkii kirjaa

Seitsemännelle luokalle ilmoittaudutaan sähköisellä haulla 20.1.- 3.2.2022. Kuudesluokkalaisten huoltajat viikolla 3 Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin ilmoittautumiskäytänteistä. Yläkoulujen rehtorit tekevät oppilaaksiottopäätökset ja tieto oppilasvalinnoista lähetetään perheille 10.3.2022.

Seitsemännen luokan aloittavalle oppilaalle osoitetaan lähikoulu pääsääntöisesti oppilaan tosiasiallisen kotiosoitteen mukaisesti. Jos huoltajat asuvat eri osoitteissa, määrittelee väestörekisterissä olevan lähihuoltajan osoite oppilaan lähikoulun. Jos myöhemmin selviää, ettei koulupaikka ole määräytynyt tosiasiallisen kotiosoitteen perusteella, voidaan oppilaalle osoittaa uusi koulupaikka.

Yhtenäiskoulujen oppilaat opiskelevat pääsääntöisesti omassa yhtenäiskoulussa koko perusopetuksen ajan. Kypärämäen koulun musiikkiluokalle valitut oppilaat siirtyvät 7. luokalle Kilpisen yhtenäiskouluun ja englanninkielisen opetuksen oppilaat Viitaniemen kouluun. Kuokkala Svenska Skolassa opetusta annetaan vuosiluokilla 1-9.

Jyväskylään muuttava oppilas ilmoittautuu 7. luokalle ottamalla yhteyttä Kasvun ja oppimisen palveluohjaukseen.

6. luokalta siirrytään 7. luokalle pääsääntöisesti 1.8.2022 alkaen:

6. luokan koulu -> Luokat 7-9 / yhtenäiskoulut

 • Tikkakoski, Puuppola -> Tikkakoski
 • Keski-Palokka, Mankola -> Mankola
 • Jokela, Palokka -> Palokka
 • Kuokkala, Tikka  -> Kuokkala
 • Jyskä, Vaajakoski -> Vaajakoski
 • Vaajakumpu -> Vaajakumpu
 • Halssila, Huhtasuo -> Huhtasuo
 • Kilpinen, Keltinmäki, Kypärämäki, Vesanka -> Kilpinen
 • Keljonkangas -> Keljonkangas
 • Korpilahti, Tikkala -> Korpilahti
 • Kortepohja, Lohikoski, Puistokatu -> Viitaniemi

Perusopetuksen 7. luokalle tulevan oppilaan lähikoulun määrittelyssä huomioidaan myös koulupaikkojen ja luokkien lukumäärä sekä koulutilojen riittävyys perusopetusalueen muissa kouluissa. Koulupaikkaan vaikuttavat lisäksi neljännellä luokalla valittu A2-kieli, sisarusperuste sekä opiskelu musiikki-, englannin/ruotsinkielisellä- tai urheiluluokalla.

Elokuussa 2021 käyttöön otettavaan Keljonkankaan yhtenäiskoulun vuosiluokille 5 – 9 oppilaat tulevat pääsääntöisesti Keljonkankaan, Säynätsalon ja Muuratsalon kouluista. 

Oppilas saa bussilipun hänelle osoitettuun kouluun, jos hänen koulumatkansa on yli 5 kilometriä. Muuhun kouluun matkat maksetaan itse. Oppilas on velvollinen omin avuin kulkemaan pysäkille tai kuljetusreitin varrelle enintään 5 km, ellei tien vaarallisuus tai oppilaan terveys muuta edellytä.

Oppilaalla on mahdollisuus pyrkiä myös muuhun, kuin Jyväskylän perusopetuksen osoittamaan lähikouluun. Oppilaaksiottopäätös toissijaiseen kouluun voi olla määräaikainen. Toissijaiseen kouluun hakeutuvan oppilaan koulumatkakustannuksista vastaa oppilaan huoltaja.

Kouluun hakijoista jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Normaalikoululle on määritelty oma oppilaaksiottoalue.