Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keltinmäen nuoret pelaavat biljardia. Kuva Jyri Kiuru
Pääsisältö

Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla on nuorisotila usealla kaupungin asuinalueella. Järjestöt ja muut yhteisöt voivat hakea nuorisotiloille käyttövuoroja ja vuokrata niitä sivistyslautakunnan hyväksymillä vuokrahinnoilla. Yksittäisiä vuoroja voi tiedustella tilojen henkilökunnalta. Katso sivun lopussa sijaitsevat linkit jokaisen nuorisotilan yhteystietoihin. 

Tilojen ensisijainen käyttäjä on nuorisopalvelut. Muiden käyttäjien osalta tiloja vuokrataan ensisijaisesti vakituisia käyttövuoroja hakeville.

Lapsi- ja nuorisotyötä tekeville järjestöille ja ryhmille nuorisotilojen käyttö on maksutonta. Edellytyksenä on, että vähintään puolet toimintaan osallistuvista on alle 18-vuotiaita. Maksuttomuus ei koske liiketoimintaa harjoittavia yhteisöjä eikä yksityistilaisuuksia.

Vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa täysi-ikäinen henkilö, joka on myös vastuussa tilojen käytöstä. Nuorisopalvelujen allekirjoittajana toimii vastaava nuorisonohjaaja.

Vuokralainen on vastuussa tiloista ja tilojen välineistä, käyttövuoron jälkeisestä yleissiivouksesta ja tilojen lukitsemisesta. Tiloihin ei saa päästää ulkopuolisia henkilöitä. Nuorisopalvelut perii vuokralaisen aiheuttaman vahingon korjauksen, särkyneiden ja kadonneiden välineiden hankinnan ja puutteellisen siivouksen aiheuttamat kulut vuokralaiselta.

Alueiden nuorisonohjaajat antavat tarkemmat tilakohtaiset vuokraohjeet.

Asiasanat:  
nuorisotila
tilanvaraus